||| Tercari² |||

Saturday, April 3, 2010

P O K E N

Erm, kawan² apa khabar? Sihatkah? Actually Pojie kerja hari nih. Sangat penat, ngantuk dan lapar ok Dengan perangai kawan² lagi yang buat POjie kecewa dan sakit hati. Nak update blog pun tak sempat, ada idea tapi tak terluah sebab jam dengan task yang berlambak ini. Jadi, Pojie curi² masa untuk update 1 entri untuk hari ini. Cetusan idea untuk entri ini setelah Pojie singgah ke blog dD berkenaan dengan Poken.



Apa itu Poken? Adakah ia sejenis Pokemon? Oh, tidak kawan². Ia bukanlah sejenis Pokemon tetapi ia merupakan 1 gajet yang agak cool dalam bertukar² maklumat diri serta kad bisnes secara "poke" atau sentuhan. Dan setiap contact kita boleh lihat dan muat naik ke poken website melalui USB bak kata Incik Wikipedia. Menarik bukan? Anda boleh Google tak pun guna MyLook (lagi best, searching engine yang leh bagi duit) untuk lebih lanjut. Untuk cara yang lebih mudah difahami, boleh gambar di bawah nih.



Mudah bukan? Everyone should have 1 especially when you are kinda "blogger tegar" and bussinessman, so you could exchange you bussiness card thru Poken. Simple and convinient! Pojie akan mencar Poken ini secepat mungkin. Dan yang pasti, kalau jumpa kawan² blogger ker FB kat Pavvilion ker, KLCC ker, tak perlulah mintak no telefon, gunakan Poken sajorr!



Dan la kecik, leh buat keychain dan rantai juga! Ia didatangkan dengan pelbagai rupa dan gaya, yang boleh disesuaikan dengan karektor masing². Hebat bukan!!! Kalian boleh beli Poken nih di PokenAsia tau!



I need a POKEN!

Love,

5 bicara yang baik hati...:

rizal kamaruzaman said... Reply To This Comment

nk 1 gak!

sitekateki | dD said... Reply To This Comment

jom kita berpoken...hehehehe...

Afzainizam said... Reply To This Comment

Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Lama tak ziarah blog ni... yooo hooo poken... mehh berpoken saka nanti

Adik Mie said... Reply To This Comment

beli lah kat i satu

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

cooll....!!
leh nnti leh r poken in blogger club...

RE : ||| PöJìé PööH ||| said...
slasa malam tu mal g survey dlu tmpt tu.....klu sempat leh la lunch dlu..klu agak amik masa next time kot..lgpn kawan tu pn rht masa lunch hntr mal....pastu dia sambung keje...