||| Tercari² |||

Wednesday, May 12, 2010

Maaf, Pojie BUKAN BLOGGER SOMBONG!

Salam kawan²,

Apa khabar semua? Hope masing² sihat la hendaknya. Pojie? Macam inilah juga, sibuk sana sini. Entri pun semua autopost. Blogwalking pun lebih kurang. Kalau sempat pun 2 3 blog jer, itu pun tak sempat tinggalkan jejak. Kalau ada tu, alhamdulillah. Ceh, macam la ada orang yang hiraukan pasal Pojie ni kan. By the way, Pojie ada terlintas blog sorang minah kecik molek hitam manis ni pasal blogger yang sombong. Uiks, terasa siot! Tertampar dek entri itu. Walaupun bukan ditujukan untuk Pojie, tetapi Pojie terasa. Pojie kan berjiwa sensitif. Lagi pun orang cakap siapa makan cili dia terasa pedasnya, so tengah kepedasan la nih.



Pojie dapat merasakan bahawa ada sesetengah blogger dan pembaca² merasakan bahawa Pojie merupakan seorang blogger yang sombong. Maaf yer teman², perlu diingatkan di sini, Pojie bukanlah seorang blogger yang sombong. Hatta nak buat teman sekali pun Pojie tak kisah. Cuma Pojie akan terserlah kesombongan kalau seseorang itu sombong sama Pojie. Kalau di alam maya bukan main baik, kat luar berlaga bahu pun tak tegur, memang Pojie akan cop dia sombong. Atau dengan perkataan lain; KEKWAT! Yeah, Pojie suka gunakan perkataan kekwat itu yer.

Pojie minta maaf andai ada yang terasa Pojie tak pernah nak menjengah blog kalian, bukan tak sudi tetapi Pojie tiada masa. Kadang² Pojie jengah², klik² nuff then blah. Baca entri pun lebih kurang, tak tinggalkan komen dan jejak. Ada pula yang meninggalkan komen Pojie tak reply komen, ohhh maaf sangat². Pojie tak sempat nak reply juga. Kalau ada soalan pun Pojie akan jawab di chatbox. Bukankah itu lebih efektif? Sebab pada Pojie once orang dah baca entri kita, tinggalkan komen, dia tak kan nak menjengah komen kita lagi, percayalah. Tapi jangan risau kawan², Pojie bukanlah sombong seperti yang kalian fikirkan. Sebab Pojie berpegang kepada pesan cikgu masa kecik² dulu...



Walaupun mungkin ada yang melihat Pojie seperti sombong di luar apabila berjumpa, maafkan Pojie. Memang wajah Pojie di luar kelihatan sedikit kekwat dan sombong. Ada juga yang cakap garang. Tapi jangan risau, once orang tegur dan bawa berborak, tersenyum lebar Pojie sepanjang masa. Kadangkala, bila datang period segan Pojie, masa tuh Pojie hanya akan duduk² samil tersenyum jer. Berangan sendiri, baca novel atau main SMS jer. Itu apabila Pojie rasa Pojie di kalangan orang² yang lebih hebat dan meletop. Pojie terasa diri di"overshadow", so senyap jela penyelesaiannya. Hehe.

Tak mengapalah, insyAllah andai Pojie dah ada banyak masa macam dulu, Pojie akan cuba bersikap lebih friendly macam dulu ok. Terima kasih buat yang menegur Pojie secara baik. Terima kasih buat teman² yang tak jemu² menjengah PoJiePooH, membaca entri dan meninggalkan komen, walaupun Pojie tak berkesempatan menjengah blog kalian, Pojie sangat² menghargainya. Itu bermaksud, kalian memberikan komen sebab kalian sukakan entri Pojie, bukan sebab ingin membalas komen. Tak ikhlas namanya tuh :) Apa² pun Pojie ingin mengucapkan...

TERIMA KASIH

Love,

15 bicara yang baik hati...:

iva saionji said... Reply To This Comment

mane ade pojie sombong...muka je kot..eh..yeke..hahaha...xde maknanya..pojie sangat ok...thankz pojie kita jadi kawan...hehehe

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

pojie tak sombong pun,
havoc lagi ada lah...

Matjoe said... Reply To This Comment

pojie xde sombong punya. dai pemurah coz tolong vote


Pojie, tq vote matjoe. hope bleh blanjer makan nasik kandar nnti.

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

jai berani kerat leher.. abg pojie x sombong. leher itik la

@juera said... Reply To This Comment

ehh x de la sombong mna pojie ni..pnh jgk pojie tgl jejak dkt my shoutbox..skrg2 nya ada jgk pojie menziarah blog sy..hehe..thanks ya!

kak ina kl said... Reply To This Comment

sombong tak lah..tapi gedik ajer kan..dan juga sawan kamera..ahaksss

intanurulfateha (◡‿◡✿) said... Reply To This Comment

.ekekkekke u x sombong lah bro! ;p

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

bila sy dh tinggalkan komen..sy suka dtg n baca balik... :)

hmm...tgk..ramai ckp pojie tk sombong..itu mkna nya pojie mmg tk sombong.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKHLAS KE - PART 2

Roronoa Zoro said... Reply To This Comment

isk3.. bukan sombong kot.. juz mmg xde masa.. maklumlah ade kerja lain nak buat.. hehe

atty's said... Reply To This Comment

bagi kty pojie mana ada sombong..okeh ..very nice person..

enyheartsdiamond said... Reply To This Comment

eny tawu pojie friendly :D

iyllienaz said... Reply To This Comment

alamak..klau illi jumpa blogger kat luar, belum tentu ley cam..habis la kena cop sombong ngan pojie kalau teserempak ngan pojie tapi illi xtegur..hehe

shrek.ijo said... Reply To This Comment

ala...tu mungkin pandangan dia.so, pojie x perlu la terasa..

shrek.ijo tetap ada utk pojie..hikhikhik

Mr X iS CuTe said... Reply To This Comment

Pojie Sombong ke? hehehehe.... Dgn Me je kot... :p

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

1st impression org jer tu...lelama kenal ok la...mal pn jarang teramat sgt blogwalking n comment-back...