||| Tercari² |||

Thursday, May 6, 2010

Cinta Sufi kini milikku!

Salam teman,

Maaf tiada mood untuk mencarut orang seperti janji Pojie yang lepas. Takpe² Pojie kumpul dulu sakit ati ini barulah Pojie sembur sorang². Huhuh.. Sekarang Pojie nak story, Pojie sudah dapat Cinta Sufi yang Pojie dambakan selama ini.



So far dah baca separuh, dan Pojie merasakan momentum kali ini agak berkurangan berbanding 3 novel yang awal dari tetralogi Bagaikan Puteri ini. Mungkin sebab pada awal Pojie tidak menjangkakan akan kesinambungan cerita Laksamana Sunan ini, lebih² lagi dengan ketiadaan watak Haryani dan Dani. Tambahan pula apabila latar masanya yang lebih kepada kurun ke 15, jadi agak kurang warna di situ. Tetapi Pojie tetap menggemari nukilan Ramlee Awang Mursyid ini. Unsur suspen dan thriller tetap ada untuk Pojie menjiwai Cinta Sufi kali ini.



Apa² pun masih terlalu awal untuk Pojie mengulas lebih lanjut tentang Cinta Sufi. Dah habis baca barulah lebih molek dibuat ulasan, betul Faizul? Apa² pun tak sabar nak menghabiskan Cinta Sufi ini sebab dah lama sangat tak membaca novel. Cepat² la Rayyan Fantasi muncul!

Love,

10 bicara yang baik hati...:

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

bukan novel pilihan hazz
kui kui kui

With Love,
HazzySuperb

helena's said... Reply To This Comment

pinjam!

atty's said... Reply To This Comment

nak pinjam ..hehehehhe.lama dah tak baca buku asik mukabuku..je

j0j0_bdiN@ said... Reply To This Comment

jojo dah ade dah novel ni pojie~~
giler exited nak beli novel ni~~ Mase book fair kat pwtc ari tu novel tu memang sold out~~

tapi jojo kagum giler ngan RAM sebab cAMmane de boley karang jalan cerita macam tu ea~

blom abis baca kan~~
Jojo rasa ending de menunjukkan ade lagi novel sambungan jek~~~

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

nk beli jgk la. mencukupkan koleksi

Anonymous said... Reply To This Comment

We should be meticulous and fussy in all the advice we give. We should be extraordinarily careful in giving advice that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to escape giving counsel which we don't mind when it damages those who transport us at our word.

campbell hausfeld

[url=http://campbell-hausfeld-30.webs.com/apps/blog/]campbell hausfeld[/url]

Anonymous said... Reply To This Comment

We should be careful and perceptive in all the par‘nesis we give. We should be strikingly aware in giving guidance that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to escape giving counsel which we don't mind when it damages those who woo assume us at our word.

soldering

[url=http://soldering-54.webs.com/apps/blog/]soldering[/url]

Anonymous said... Reply To This Comment

We should be meticulous and perceptive in all the information we give. We should be especially careful in giving guidance that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to escape giving advisor which we don't mind when it damages those who woo assume us at our word.

bosch

[url=http://bosch-15.webs.com/apps/blog/]bosch[/url]

Anonymous said... Reply To This Comment

We should be careful and discriminating in all the par‘nesis we give. We should be signally painstaking in giving advice that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to escape giving counsel which we don't follow when it damages those who take us at our word.

electric nailer

[url=http://electric-nailer-71.webs.com/apps/blog/]electric nailer[/url]

Anonymous said... Reply To This Comment

We should be meticulous and particular in all the intelligence we give. We should be extraordinarily aware in giving advice that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to avoid giving advise which we don't imitate when it damages those who transport us at our word.

string trimmer

[url=http://string-trimmer-88.webs.com/apps/blog/]string trimmer[/url]