||| Tercari² |||

Loading...

Monday, May 3, 2010

Cara nak senang komen dan letak signature (link) dalam comment box.

Salam buat teman,

Cukup seminggu Pojie dah tak update apa² dalam nih kan. Wow, bahaya tuh. Dah la blog picisan, murahan, tak ramai pembaca, tiada update masa tengah demam, amekobat! Trafik jatuh sikit demi sedikit. Terima kasih kepada semua yang masih sudi lagi menjengah walaupun tuan empunya blog tiada bersiaran. Nanti esok Pojie nak mengamuk pasal trafik dan orang² yang show off! Dulik!

Sekarang Pojie nak share kat kawan² pasal mende yang best Pojie belajar beberapa hari lepas. Hari ini Pojie kongsikan bersama. Kawan² mesti kadangkala rasa macam malas sangat nak komen blog orang, sebab kene masukkan itu ini. Nama lah, emel lah, URL lah. Itu yang standard punya. Kalau macam discus dan lain² kene register bagai, sakit jiwa kan! So, bagi rasa² diri tuh pemalas macam Pojie nak masukkan mende² yang sama setiap kali ingin memberikan komen lantas mengurangkan mood untuk meninggalkan komen, kawan² boleh gunakan easyComment add-on dalam firefox [KLIK]. Langkah² dia mudah jer, mesti semua dah biasakan. Kalau tak reti, leh refer pada bro Syamil nih!



Kalau sudah siap, kalau dia soh restart firefox, restart jela dulu bagi menjamin kelancaran add-on baru itu. Lepas itu, perlulah diletakkan details² anda, jadi senang lepas nih details² itu yang akan terisi bila anda klik easyComment di bucu kanan bawah firefox anda. Untuk Pojie ada spesel sikit siap ada signature dan link ke blog sendiri. Haaa...



Macam mana pula nak letak link dalam comment box? Teknik dia macam yang kat gambar di atas tuh. Cuma kasi ubah 1 dan 2 tuh mengikut citarasa anda. Hehehe. Kalau masih blur² dan tak faham, boleh la refer di sini. Mula² dapat komen dengan link dalam comment box Pojie dari BroFramestone. Nak bertanya dengan dia macam mana buat, tak sempat². Last² terjumpa di ColourMaster. Thanks ya Aiz! Baru 19 tahun dah meletop² blog dia, jeles tol!



Oh, bagi menyaksikan bagaimana Pojie menggunkan teknik ini untuk memberikan komen di HazzySuperb (Blogger) dan Darkbatman (Wordpress), silalah klik pic² di bawah untuk gambaran yang lebih jelas. Kalau agak² blur tuh, silah bertanya yer.

1) Comment box Hazzy;










2) Comment box Darkbatman;







Apa macam? Cool bukan. Semoga anda semakin rajin meninggalkan komen selepas ini di blog Pojie yer. Sombong² tampo kang! Hehehe...

Love,

13 bicara yang baik hati...:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... Reply To This Comment

thanks pojie..

nanti yanie pun nak try la...
hehhehehe

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

bestnye...nak try nak try...
thanks pojieee

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

berjaya jugak akhirnya
thanks pojie

With Love,
HazzySuperb

☺[ai][sUmi]☺Chan said... Reply To This Comment

tQ share... nnt boley cube~

ardinihumaira said... Reply To This Comment

wow tutorial yg sangat bagus! ;)

kak ina kl said... Reply To This Comment

feninglah nak buat..akak dah tgk dah pa season 3 kamu..nanti akak vote yer..tq sebab nak vote akak

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

nice....

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

test... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak

http://zafiranabilah.blogspot.com/2010/05/facebook-oh-facebook.html

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

hrumm...dh menjadi...htnks tau untk tutor ni.. :)

mmg lama dah sy cari..thnks again.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak:

FACEBOOK OH FACEBOOK

Bro Framestone said... Reply To This Comment

waduh pojie... mu nie wat bro kemaluan di sini he..23x

awat buh nama bro xinform bro awal2... terkejut terjah sini tau2 ade nama bro huhu

anyway thank ek...

cam bro sejak tahun lepas dah pakai cam nie...

coz ramai yg xtau bro dah berpindah blog sejak pakai dotcom nie

n ramai yng masih dok dtg ke blog lama bro

BroFramestone Blog

ardinihumaira said... Reply To This Comment

dni dah try.. menjadi la.. hehe.. hepi ;)

MAY HAPPINESS BE AROUND YOU NOW AND FOREVER

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

saya sudah try mmg best....