||| Tercari² |||

Tuesday, April 13, 2010

How do you feel??!

Di suatu petang yang hening, anda cuba untuk membuat something untutk teman² anda. Bukan mahal sangat, just using a piece of papernotes untuk buat wish sama kawan². Ucapan terima kasih atas kesudian mereka atas segalanya. Atas jemputan, atas perhatian, atas nama sahabat. Selepas itu anda upload ke dalam FB dan tag teman² yang anda sayang n hargai. Setel!

Selang beberapa jam, anda yang tiada kerja ni, cuba la untuk FB walking (ala² blogwalking), terlintas untuk menjengah ke FB salah seorang teman yang anda sayang dan ingati itu dan hati anda berkata; "Uiks, mana pic yang aku tag kat dia tadi?". Cek dalam photo album pun tiada. Cuba untuk tag sekali lagi kerana beranggapan mungkin anda terlupa tag teman itu tadi, tetapi ini yang terpapar;



HOW DO YOU FEEL?

Kalau Pojie, pastinya sentap! Jangan marah kalau Pojie sentap! Memang wajar Pojie sentap sebab merasakan diri ini tidak dihargai LANGSUNG! Bukan itu saja, malah kalau ada apa² informasi, Pojie tag seseorang teman itu, bermaksud Pojie sentiasa ingat akan dia, tetapi inikah yang Pojie terima atas tanda ingatan seorang insan bernama Pojie? Andai kata tidak terima tag, tetapi teman² lain yang tag dia langsung dibiarkan sahaja, siap dikomen pula. Pojie? Ntah la, selalu fikir, diri ini hanya akan diingati dan dihargai setelah mati!

P/S: Ada yang memberikan alasan bahawa tak suka di tag sebab banyak sangat notification.. Orang lain yang tag dia ada juga notification kan, so what? Sebab dari Pojie, remove yer! Tak kisahlah jika itu alasan utama, Pojie masih boleh terima tetapi sila inform. Jadi Pojie tidak terasa hati...


Love,

6 bicara yang baik hati...:

Fauzzan Helmy Anuar said... Reply To This Comment

GOD!!! Sedihnye dapat kawan yang macam tu... Nape? Malu berkawan dgn kita yang tak segelamour die ke malu dengan kita yang tak secantik dan setampan die? Langsung tak tau nak appreciate usaha orang. Patut syukur ada gak orang yang ingat kat dia, tapi since die yang tak tahu bersyukur, no need kawan ngan orang yang macam tu Pojie. Ada tak menambah, tak ade tak mengurang pun...

sitekateki | dD said... Reply To This Comment

rasa confiusssss

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

remove je owg mcm 2

Pipi Muncet said... Reply To This Comment

Siannye abg pojie kite.chill okay ye.
Tiap orang ada kerenah masing2. Kita sendiri ada kerenah kita. Kalau org baling racun.Baling madu dekat dia

joegrimjow said... Reply To This Comment

ala
layan je la notification banyak2 pon
cam tu baru rapatkan ukhwah
hehehe

kaizar said... Reply To This Comment

my twin, tak sabar nak tonton citer2 melayu yang gempak2 tahun ni! neway, lagenda budak setan arahan sharad sharan kan?