||| Tercari² |||

Friday, April 2, 2010

Buang! Buang! Menyemak jer!

Erm, pagi² nih mood kurang baik. Dengan busy sana sini. Tengok workstation rasa rimas! Buka blog rasa rimas. Buka FB rasa rimas. Jadi Pojie buat beberapa clean up pada blog dan FB Pojie ni. Pojie buang segala gadget² (and friends) yang Pojie rasakan menyemak dan tak perlu. Tambahan pula ada a few gadget yang mengundang spam. Setiap kali buka blog pasti akan keluar pop up mende yang bukan². Kalau disable kan popup, payah pulak untuk urusan lain² kan. Kesimpulannya Pojie buang! Menyemak jer rasa.

Di bawah ini merupakan antara gadget² yang telah Pojie buang. Terasa aman tenteram mata tanpa mereka² ini di dalam PoJiePooH;

Cukuplah pengunjung seramai 16,506 nih dari tahun lepas.

Rasanya tak perlu suruh blog ucapkan terima kasih, Pojie leh ucap sendiri kan!


Ask me nih pun Pojie rasa tak perlu. Nak bertanya? Contact Pojie directly..

Ini yang paling best. Dari  1k++ friends sekarang tinggal 999 friends sahaja. Puas ati!

Jadi bagaimana kawan²? Ada ringan tak blog Pojie nih? Any comment? Hehehe. Kalau yang FB tuh, siapa yang rasa dia selalu komen, mesej Pojie dan pernah jumpa Pojie, insyAllah anda masih selamat. Pojie hanya delete mereka yang so called "friends" nih. Pojie tak perlukan kuantiti, tetapi kualiti. Pojie bukan sombong, dan Pojie bukan meletop sangat untuk kumpul ramai² "kawan" macam tuh.

P/S: Planning mau kemaskini blog list dan following list. Mau delete blog² yang sudah berkulat, berulat dan bersawang, dan juga blog² yang pojie rasakan tidak sesuai dengan jiwa dan minda Pojie. Huh!

Love,

10 bicara yang baik hati...:

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

haz dah buang widget counter tu
tapi spam ttp ade

mcam mana nak buat pojie
huhu

sI tEDI said... Reply To This Comment

yg bahagian pelawat tu okey kot!

mama tisya said... Reply To This Comment

hah ringan2..tu la kena delete apa2 yg ptt kn..hehehe

ita cutevirus said... Reply To This Comment

bagus tu pojie... buat lah ape yg pojie raser terbaek utk blog pojie..
syabas...

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

ok la tu...
byk lg la 999 fans fb tu....i kurg 200 jer..hahah! slalu delete klu yg amat x knl

eqbalzack said... Reply To This Comment

abg eq dah timbang td...ringan sket...turun 3 kg...

tp pojie...kena ada at least 1 benda yg boleh gerak2/kelip2 kat blog kita.....baru menarik! hihi...

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

mmg ringan.. lebih mudah bukak... dh la Misz Q jai ne kecik jer... byk gadget terganggu pernglihatan. hehehe

Anonymous said... Reply To This Comment

Nak tanya. camne ye buat efek timbul2 macam tepi2 gambar atas tu?

Hezesuze said... Reply To This Comment

a ah yelah..ringan jek blog pojie skrg....huhu

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

tersangat ringan umpama gumpalan kapas hahah...

miss ya