||| Tercari² |||

Monday, April 19, 2010

My Version of Grooming Tips

Bismillahirrahmanirrahim...

Hah, terkedu sekejap masuk² baca entri Pojie dah baca bismillah. Yela, sebab kali ini Pojie berharap sangat entri untuk Projet Alpha Instant Cash Blogging kali ini terpilih sebagai top 50. What 50? Yup, so kira Pojie menyahut seruan la. Kalau top 100 tak dapat, mana tau rezeki dalam top 50 pula kan. Tak mengapalah. Tak cuba tak tahu kan!

Oklah this week topic adalah berkenaan dengan grooming tips. Wah, memang "makanan" Pojie. Grooming adalah sangat penting di zaman ini tidak kiralah lelaki atau perempuan. Kalau perempuan mereka lebih bijak mengatur akedah dan penyesuaian mereka dalam bab² grooming kerana terlalu banyak pendedahan di majalah juga media² elektronik. Berbeza dengan lelaki, memounyai limitation yang tersendiri. Tetapi jejaka² di luar sana usah risau. Anda boleh mengikuti beberapa tips grooming mengikut cara Pojie;
  1. Pastikan anda menggunakan sabun mandi yang sesuai untuk mandi dan menggunakan berus petola (loofah) untuk menyental daki² di badan anda.
  2. Gunakan syampu untuk membasuh rambut (bukan sabun badan) sekurang²nya 3 kali seminggu. Lebih baik jika anda gunakan conditioner selepas itu bagi menjaga rambut serta kulit kepala anda agar tiada kelimumur.
  3. Bagi anda yang mempunyai janggut atau misai, sila pastikan anda menata rias (trim) janggut dan misai anda sekerap yang mungkin agar kelihatan kemas dan segak. Gunakan shaving foam untuk melembabkan kulit dan memudahkan proses mencukur.
  4. Tips tambahan. Untuk mereka yang mempunyai bulu kening yang lebat dan tidak teratur, anda disarankan agar mencabut serta mengemaskan bulu² kening itu agar kelihatan lebih berkeyakinan. Tetapi awas, jangan terlalu banyak kelak menyerupai perempuan, cukup sekadar membuang mana² bulu yang bersepah.
  5. Dan yang penting, sebelum anda memakai baju tak kisah la samada ke pejabat, bersukan mahupun bersama si dia, sebelum memakai pewangi, pastikan anda menggunakan
    deodorant bagi menyerap peluh serta bau badan sekaligus berasa segar sentiasa. Pojie sarankan anda menggunkanan Adidas Action 3! Kalau yang for men agak kaut baunya, boleh juga anda menggunakan yang for women seperti di bawah ini...



Tak salah kan???

Jadi bagaimana? Terasa hebat bukan? Lagi hebat andai kalian semua dapat menjadi guest blogger untuk the next season of Proejct Alpha, macam mereka² nih;



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.


Love,

6 bicara yang baik hati...:

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

hahahah suka tip grooming tang kening tu....i terlebey cantas u all hahahah....

Natasha said... Reply To This Comment

gudluck

mr.syazwan said... Reply To This Comment

tips mmg melatop

tips mencari kekasih hati mcm mana lak??

hak3

Fauzzan Helmy Anuar said... Reply To This Comment

Tips pasang bulu mata palsu ytak nak letak? Wink! Wink! WInk! =D

mizzura said... Reply To This Comment

lorr...50 jer ker...baru nak submit wp dah prepare ptg td time kerja..adoii..

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

kali ni cepat!!
best of luck...