||| Tercari² |||

Tuesday, June 2, 2009

Penjodoh Bilangan...

Pojie skrg leh la layan FaceBook lite² sajor. Bukan apa, Pojie byk layan kuiz dia jer. Nak guna application dia macam haram, xreti. Sunggoh lampi. So, Pojie ada buat la 1 kuiz tadi pasal ramalan yg bila kita akan kawen. So inilah jawapan dia...



15 Januari 2012 katanyer. Lama lagi tuh kan, 3 tahun. Agak²nyer sempat ker idak aku nih ngumpul harta dan anto mak abah gi haji sebelum aku nih bsedia nak kawen. Abes ker idak segala hutang piutang aku sblm kawen. Huhuhu. Xkisah la, itu ramalan jer kan, sbb aku xpk aku akan kawen dalam masa 3 tahun dari skrg, but maybe 5 tahun++ dari skrg... Sempat la mak bapak aku nih berjanggut beruban klo nak dapat cucu. Amponnn. Hehehe, adik² ramai lagi, soh dia kwen dulu, langkah bendul xpe, tp bayor hantaran double kat Along eh, cewah!! Apa kes?!! Hahaha..

So, apa kene ngena kes kawen² nih ngan tajuk entri tuh??! Xde apa² kene ngena pun, sajer xde idea nak letak title apa. Since kawen ada pkaitan ngan jodoh, so Pojie sebutla sbg Penjodoh Bilangan. Tp ini kes jodoh lain sket ble Pojie dapat sms dari bonda tercinta, My Love (gittew!). Sila la klik klo xleh baca tulisan cinonet tuh;


Hah, parah. Ini bukan penjodoh bilangan lagi nih, tp agen pencari jodoh. Sakan jugak pengaruh mak aku nih sampai abah pun beriya hah nak jadi PA mak. Hahaha!! Lawak² mak ngan abah aku nih! Xsabor² nak terima menantu ker, nk buat keje kawen or nk timang cucu ni? Beriya sakan la depa. Nih blom masuk kakak n makcik sedara, klo depa join venture ngan Agensi Pencari Jodoh Ramlah & Abdullah nih, mmg haru aku. Hahaha!!

So buat Mak n Abah, terima kasih byk² atas usaha gigih kalian selama ini, Along hargai sgt². Nak kenalkan ngan saper² tu bleh jer, cuma Along nih menggalakkan tidak, menegah pun tidak. Along izinkan klo mak n abah nak kenalkan along ngan anak gadis. Along tetap percaya yg pilihan org tua adalah pilihan yg tbaik buat Along. Cuma apa yg Along nak bgtau, Along xbsedia lagi buat masa nih. Komitmen Along hanyalah famili dan kerjaya. InsyaAllah klo ada rezeki n jodoh, kun fa ya kun...

Love,

6 bicara yang baik hati...:

mrsjukogyu said... Reply To This Comment

hmmm....lewat ke cepat kea kawen xkesah..yg penting hepi yea...

zuhaimi zul said... Reply To This Comment

uishhh... zul tgh berdebar2 ni... beberapa bulan jek lagi nak bergelar suami org...

nasihatnyer... kawin bukan mende main2... nak hidup lama tau berdua... klu tak bahgia, parah jadinyer...

joegrimjow said... Reply To This Comment

poojie
nak daftarr
hehe

Eazy Izzuddin said... Reply To This Comment

kawen oh kawen
huk3
xD

rizz said... Reply To This Comment

ala cian kat pojie.ok la tu mak baapk da jd agen crian jodoh ahha..rizz pon dorg nk jodohkan ngn 2 pupu beria nyerr dorg wloponnnnnnn smbung sdirik***

Anonymous said... Reply To This Comment

are u sure pooh?
tu je i nk tanye...
nnt sms i ye

XEN