||| Tercari² |||

Saturday, June 13, 2009

Drag Me to HELL!!!



Wahhh!!! Tajuk very der kann!! Ish, nauzubillah!! Selisih 44 malaikat! Bukan itu maksud Pojie, tp nih sedikit review utk movie yg Pojie tgok baru² nih, Drag Me to Hell. Cerita genre seram yg tiada hantu but more to roh jahat yg sgt² jahat!

Mengisahkan Christina Brown yg bertugas sbg pegawai pinjaman di sebuah bank, didatangi oleh seorang org tua yg menakutkan bernama Mrs Ganush, seorang gipsi. Dia meminta bantuan penangguhan bayaran pinjaman perumahan dia tetapi ditolak oleh Ms Brown, maka bermulalah dendam wanita tua itu. Dia menyerang Ms Brown dan menyumpah akan ditarik ke neraka oleh roh jahat bernama Lamia (paling kuat dan ditakuti) dalam masa 3 hari. Pelbagai cara yg dilakukan utk mengelakkan dirinya dari diganggu oleh roh itu. Pelbagai gangguan dan kejutan yg dialaminya. Mmg best! Cuma selayaknya mendapat 3 1/2 bintang dari Pojie. 1 bintang hilang sbb ending dia yg very unfair dan kesian sgt. Lg 1/2 bintang sbb citer nih ada part² macam komedi seram plak, dalam seram² dan takut tetiba pengarah buat lawak plak, so mood seram tuh lari sket, xkonsisten. So apa² pun klo saper yg suker cter seram, meh la tgok cter nih...



Love,

4 bicara yang baik hati...:

b-boy said... Reply To This Comment

n3 title harus vas kan.. hik3

nas said... Reply To This Comment

nak gi tgk la esok..pojie cite mcm best je...

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Yesss!!!

rizz said... Reply To This Comment

haruss tgok ni heheee