||| Tercari² |||

Friday, October 1, 2010

Kalau DAH SAYANG...

Salam,

Haiii kata orang kalau dah sayang apa juga akan kita lakukan buat yang tersayang. Dan tersayang pada Pojie adalah anak kecil Pojie nih. Lately nih dia agak mengada² memilih makanan. Pening juga kepala nak bagi makanan yang dia nak makan jer, banyak cantik. So, sebagai solution papa comel dia nih dok la perabih RM80++ beli supplement untuk budak nih.



Ohhh, siap ada dried fruits lagi. Senang untuk treats dia kalau on travel. Tak la pening kepala nak mencari buah kan. So far dia masih lagi tak biasa. Shampoo pun ada memandangkan dia agak berbau macham, so nak kasi dia wangi² tak kan lah nak spray dengan Issey Miyaki papa dia kan, pitam pula Prada, jadi belikanlah spray shapoo untuk dia. Spray jer tak payah nak celup dia dalam kolam mandi. Hahaha. Eh, bau DKNY Belicious tau. Makan ati, dia berbau lebih manis dari Papa dia. Huhuh...



Tapi biasalah, semakin kuat makan budak kecil nih. Tengoklah tuh abis tembikai yang papa dia beli. Lepas tuh makan sampai bersepah² atas workstation papa. Nak kena jentik telinga nih. Nakal eh!



Kuat berangan pun semakin menjadi². Mesti dia kesunyian, memikirkan diri sudah andartu, tiada teman hidup. Alalala, nanti papa carikan laki untuk sayang eh. Sabar ok, papa nak kumpul² buat mas kahwin. Boleeyyyhh? Ikut konsep yenna. Hahahah! Tapi kalau dah sayang, papa akan tetap usahakan untuk sayang. Sabar ok. Sementara tuh, terjumpa website nih. Bagus juga tau ada penerangan dan video tentang penjagaan sugar glider nih; http://www.asgv.org/

Love,

11 bicara yang baik hati...:

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

pojie, berapa kos sebulan kalau nak bela binatang comel ni?

Mr.Ix said... Reply To This Comment

wahhh..high maintanence tol budak sekor ni....

nasib baik la anak-anak ikan ix tabur makan jer....hehhe

Mawar_berduri said... Reply To This Comment

huhu..beruntung ada papa yang baik cam pojie nih...sayangnye pasal....huhu...

Comel btol budak kecik tu ...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... Reply To This Comment

tomey la menatang 2...cm nk picit je...eeee..geram nye!!!!

joegrimjow said... Reply To This Comment

hahaha
nak comel je!!!

Natasha said... Reply To This Comment

wahhhh!!!! syabasss..pojie dh semakin hebat.....

Jogger said... Reply To This Comment

huhuh... dah ada anak yerk... blajar jd papa yg baik yerk,nnt dah kawen senang

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... Reply To This Comment

aku takde kesabaran dan kerajinnan seperti bro

~Taniea~ said... Reply To This Comment

nak beli gak la shampoo.. kiddo ku juga agak berbau machamm :P

Encik Psychopath said... Reply To This Comment

comel je natang tu. tp nape aku tak terdetik nak bela sekor.

☺[ai][sUmi]☺Chan said... Reply To This Comment

waaa.. teringin nk bela sugar glider nih.. mana eyh nak cari?

nway pojie.. sumi xde shoutbox.. baru jer buang.. :)