||| Tercari² |||

Thursday, October 21, 2010

Nuffnang Screening; ALTITUDE

Salam,

Semalam Pojie sama Jojobdina gi TGV 1Utama untuk menyaksikan free screening Altitude, hadiah dari Nuffnang kerana menjadi antara 20 orang terpantas menghantar pesanan ringkas "I Want to Watch #Altitude with @NuffnangMY" melalui Twitter. Tak pernah pula dengar pasal movie nih maka Pojie pun layanlah trailer dia kejap...


Erm, seems not bad kan. Dah la Pojie nih jenis yang acrophobia dan claustrophobia, so cerita flight² yang naik tinggi² tatkala itu ada masalah penerbangan dan tiada tempat untuk melarikan diri. Memang mencabar ketakutan Pojie. So layankan jelah dengan harapan ceritanya bagus, sambil² makan popcorn dan coke percuma tajaan TGV :)

Tapi kan apa yang boleh Pojie bagitahu, cerita ini agak mengarut ok. Nonsense sangat². Di awal permulaan ia mengisahkan tentang 5 orang sahabat yang ingin ke suatu tempat, berfoya² dan menyaksikan konsert. Masing² dengan perangai biawak masing², sangat teruja dengan penerbangan tersebut kecuali seorang ini yang agak seriau untuk menyertai penerbangan tersebut.


Masalah bermula apabila sebiji skru telah tersangkut di celahan enjin dan menyebabkan pilot gagal untuk menstabilkan semula kapal terbang itu dan seterusnya memasuki ke awan yang hitam. Pelbagai usaha dan pergaduhan yang berlaku demi untuk memperbaiki keadaan dan membawa mereka pulang mendarat dengan selamat memandangkan sekeliling terlalu gelap dan terputus hubungan radio.

Yes, Pojie akui cerita ini cukup untuk membuatkan Pojie untuk takut naik kapal terbang lagi. Tetapi cerita ini sudah mula mengarut apabila adanya kemunculan raksasa yang muncul di sebalik awan hitam itu. Dan segala kejadian yang berlaku, termasuklah raksasa itu adalah hasil imaginasi dari salah seorang daripada mereka. Lepas kena cium dengan pilot yang cun tuh terus segala²nya berubah seperti sediakala... 

Macam haram!

Love,

12 bicara yang baik hati...:

Matjoe said... Reply To This Comment

ahaha, mmg mcm harammm

iva saionji said... Reply To This Comment

kehkehhkekhekhe...so iva ban that movielah...hehehe..sabar eh..

Asrol said... Reply To This Comment

sib bek pojie gtau awal2.. lau x, nyesal g tengok..

Jejaka Terhangat said... Reply To This Comment

haha..mmg harem pon cite ni..seb baik aku donlod je cite ni..

ending pon tah pape..sumenya sbb imaginasi...

yg aku kelakar, ciom je laki tu tenang..abes kena inject sampai tdo tu tak plak..adoiiyaii..

tp nak layan cite ni utk buat geli2 ok lg la kot..ngeh..

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

imaginasi je ke
tak jadi lah g tgk

apezs shah said... Reply To This Comment

HARAM ke pojie.. xleh sentuh nie hehehee....:)

P3tani is my nama said... Reply To This Comment

wah tak tahu plak poojie nie acrophobia and claustrophobic?

hehehe

darkbatman said... Reply To This Comment

poojie, mcm best cite ne?
bosan x? klau x, aie nk pi tgk.hehe

Jey Yusuff said... Reply To This Comment

x jd download

j0j0_bdiN@ said... Reply To This Comment

Eh, kemaslah tgk entri nih~
ske gambar disusun begitu~
cemane buat ea?

Memang macam haram r time kissing tu~
babun kan?

Eh, sebenarnye nak cakap mamat yang mati first tu sangat comel~
[tak sampai hati nak cakap dekat pojie semalam takot pojie jelez~haha]

J.M.R said... Reply To This Comment

ngalahkan harry potter nyer imaginasi..hahaha

*she's s0 e!Ra* said... Reply To This Comment

a'ah ler mmg mcm haram citer ni bodoh nak mampus..benci dan menyesal p tgk! huhu~