||| Tercari² |||

Monday, October 25, 2010

Ini yang aku menyampah!


Salam guys,

First of all thanks a lot Pojie ucapkan buat a few pembaca yang alert Pojie akan masalah blog Pojie nih since renovation baru² nih. Eii, ini yang aku menyampah nih setiap kali ingin menukar layout blog. Masalah utamanya ialah, Pojie tidak bisa membuatkan semua link² dalam blog ini terbuka di tab/ windows yang baru apabila di klik. So terpaksa la pembaca² bermain dengan button back setiap kali ingin menyambung semula pembacaan di PoJiePooH. Ataupun yang bijak akan "right click" dan "open link in new tab". Bukankah kedua² cara ini agak melecehkan? Jawapannya YA!

Pojie cuba untuk mencari² tutorial berkenaan dengan ini di Farenova, tetapi tak boleh save pula. Maka terpaksa membuat alternatif lain yang agak melecehkan tatkala ingin menaip entri, iaitu dengan meletakkan target=”_blank” di setiap penghujung link. Itu untuk link yang bisa Pojie edit di dalam entri. Bagaimana dengan link² yang lain pada sidebar blog nih dan lain²? Sangat tidak syok ok. Kawan² ada jalan penyelesaian tak? Bantu Pojie boleh?

Pleaseeeee...

Love,

10 bicara yang baik hati...:

apezs shah said... Reply To This Comment

kesian pojie.. apezs xde idea how..
kena pikirkan.

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

hazzy pun guna target=_new jugak pojie. memang leceh tapi nak buat macam mana.

Hezesuze said... Reply To This Comment

aduaaii xtau ler uols..sory!!

Anonymous said... Reply To This Comment

kan ade butang kat mouse yang kecik tu, tekan tu sudah

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Thanks to DausPozi yang telah mengajar di sini

syaf said... Reply To This Comment

aku pown x taw...k0 buat je lah blog baru...har har har

Che Armster said... Reply To This Comment

ermm macam yang daus bagi tau..

tapi kalau pakai firefox.. cara lain nak bukak new tab klik kat scroll mouse tu je

lizz said... Reply To This Comment

dulu time gune blogspot tau lah,now dah lame lupe pulak,huhuhu

izulman said... Reply To This Comment

benci dgn teknologi, see css html all weird things. I suck at them geez.

encikSEDAP.com said... Reply To This Comment

for me la kan, better x yah letak kat semua. bagi choice kat pengunjung nak new tab/window or not.

klu tgk kt web pro ne de ltak target target blank nih. certain je.