||| Tercari² |||

Tuesday, October 5, 2010

PoJiePooH Kini Berwajah Baru!!!

Salam,

Mula² sekali Pojie mahu mengucapkan berbanyak² terima kasih kepada teman² yang sudi bersikap terbuka dengan memberikan buah fikiran serta komen² terhadap blog Pojie nih. Kerana walaupun agak tersentap dengan kata² sebilangan daripada mereka melalui Formspring dan Twitter, tetapi sedikit sebanyak membuka mata Pojie untuk lebih berjaya di dalam industri blogging ini walaupun Pojie tau itu hanyalah angan² semata². Kerana mereka jugalah Pojie sudah edit blog ni untuk kelihatan lebih fresh dan muda, macam tuannya. Hehe. I bet you won't realize until I make this special entry, am I right? Alah, tak payah angguk, memang Pojie dah tau. Nasib jadi blogger picisan nih...

Apa² pun terima kasih banyak² kepada mereka² di bawah ini yang telah sudi memberikan feedback yang bernas;



Layout la pojie. Layout nye kurang menarik perhatian. Jojo bagi cadangan la. Ayat2 untuk entri tu tak perlu ayat skema sangat. Gunakan ayat2 over. Macam biasa pojie cakap kan cam over. Hahaha. Jgn marah pojie sayang ku!
►►► Jojobdina (http://jojobdina.blogspot.com/)
Ok, demi kamu sudah ku tukar layoutku. Cuma bahasa Pojie akan fikirkan ya :)

Ada byk faktor yang mendorong terhadap perkara ini. Tetapi untuk permulaan, selalukan melakukan blogwalking dan komen entry blog orang lain. Jika orang datang ke blog kita dan mula tinggalkan komen, maknanya itu salah satu usaha yg perlu diteruskan. Jika masih bermasalah, bermakna ada faktor lain yang perlu di kaji dengan lebih mendalam seperti content blog, design layout dan cara penulisan.
►►► JawsIsmail (http://jaws.my/)
Erm, 1st idea tuh dah selalu buat, 2nd idea tuh make sense. Thx!

Loading time blog buat hati x teringin nak mengomen. Att: all bloggers including me. :)
►►► Aizulazril (http://aizulazril.blogspot.com/)
Ok, sudah remove a few unwanted widget, hope it helps.

Yeke? Mana tau ramai yang tak sudi baca & tinggal komen...
►►► Homosapiensz (http://homosapiensz.blogspot.com)
Trafik duk lagu tuh juga. Sentap!

Eh biar betul blog Pojie xde orang nk bace.. bro bace pe.. komen tidak he..23x
►►► BroFramestone (http://www.broframestone.com)
Kannn! Sampai hati... T_T

Malas.
►►► Azfarul (http://enciksedap.com)
Ei, sepatah kata jer? Cam tak ikhlas.

Best je
►►► Abangfaizul (http://jalanpilihanku.blogspot.com)
Nih pun sama. Malas jer nak jawab...



Oleh sebab itu nah Pojie sudah membuat sedikit pembaharuan agar anda semua gembira setiap kali masuk ke blog Pojie. Tak gembira juga tak tahu la, dah memang nasib kot. Tapi ini hanyalah sementara waktu. Masih lagi tidak berkesempatan nak buat spring cleaning pada blog n layout nih sebab makan masa yang lama dan leceh kan. Pojie nih blogger partime jer uols, bukan cam uols semua yang hebat² belaka. Nanti yer, mahu buat photoshot segala biar kasi pembaca muntah darah setiap kali masuk blog Pojie sebab akan ada muka budak bulat dan comel sebagai penyambut tetamu. Gittew! Insan yang akan bertanggungjawab untuk mereka layout Pojie pun sudah pun ada, cuma tunggu masa untuk further discussion jer.



Untuk wajah baru ini Pojie masih mengekalkan a few widget macam search bar (senang korang nak cari previous entri Pojie), lepas tuh dari Nuffnang tetap ada (walaupun sentap berbakul² sama dia), dan ada lagi la. Pojie telah membuang beberapa gambar atau widget yang dirasakan kurang sesuai atau tidak perlu, demi untuk memastikan loading time korang ke blog ini lebih pantas. Malah Pojie juga telah mengubah tajuk blog ini sebagai PoJiePooH; Hanya satu. Ok tak. Berita yang bestnya, Pojie sudah kembali meletakkan chatbox di tempat yang asal. Jadi sila tingglkan jejak korang di situ yer. Jangan carut Pojie lagi tau!



So, apa pendapat korang dengan wajah baru nih. Ada suka? Ada menyampah? Ada no komen? Ada aku kesah siapa Pojiepooh nih? Huhuhu, tak baik tau. Kalau rasa tak best, tak menarik, bagitau saja ok. Tau la korangd ah meletop, Pojie noob lagi nih! **dah 3 tahun noob lagi ker???

Love,

16 bicara yang baik hati...:

✿ Nadya Ahern ✿ said... Reply To This Comment

Dah oke la ni pojie...xpe,pelan2 ubah..nak tukar sana sini bukan senang..tmbh lak blogger part time mcm kita kan..uhukk3

Bro Framestone said... Reply To This Comment

kan menarik dan kemas gitew...

eh iklan nuffnang pun ceria menari cam nie...

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

j0j0_bdiN@ said... Reply To This Comment

Wah.. Layout baru tau!
Jelez2!
Header!
Header kalau letak besar.. Pastu menunjukkan pengenalan blog sure gempak giler pojie!

Pape pon!
Jgn putus ase pojieku!
[Hehe..memang blogging ni penat sebenarnya..Perlukan komitmen kan..]

Qarl said... Reply To This Comment

cool

llebih terang dr biasa

☺[ai][sUmi]☺Chan said... Reply To This Comment

kale lebih terang! sumi suke~ :)

Mawar_berduri said... Reply To This Comment

wah...belang2 gitu....

CikLilyPutih said... Reply To This Comment

cantik2, bolehlah ajar k lily camner nak tukar background tu ek.. smpi skrg nie satu bende pun hampeh tak tau tau

darkbatman said... Reply To This Comment

layout bru ne mcm sgt nice dr dlu..ceria jer..nk berubah, kwn2 mainkan peranan penting..kan

Hizami Rahim said... Reply To This Comment

wow.
refreshing.
XD

NuR 'aQiLaH said... Reply To This Comment

sy shuke bebear pooh sgt2 :D

Hezesuze said... Reply To This Comment

wow new layout....tapi akak suka layout yg lama huhu

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

makan ati dgn layout baru kakak

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Nadya;
Erm, tau takpe..

Bro;
Hehehe, thanks :)

Jojo;
Baiklah, akan ku pertimbangkan cadangan itu!

Qarl;
Hehehe..

Sumi;
Thanks tau :)

Mawar;
Yess, tapi bukan kuda belang ehh..

CikLily;
Hahah, choy la blogger hebat tak reti nk tukar layout.. Sure akak tau, poyo ah!

Darkbatman;
Betul tuh, thanks tau!

Hizami;
Heheh, yeah much better kan!

Nur;
Saya suka jugak!

Heze;
Yeke kak? Xpelah yg nih pun cantik gak kann!

Qiefly;
Makan ati ker? Hahah!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... Reply To This Comment

suke dgn wajah baru~~

syafiq.net said... Reply To This Comment

aku baru masuk pestime so tak banyak boleh komen. pasal content. sebab aku sendiri suka guna bahasa penuh dari bahasa pasar.

tapi layout dah cukup ok.

encikSEDAP.com said... Reply To This Comment

meh iols komen panjang2.

okeeeeeeeeeeeeeeeey je.