||| Tercari² |||

Monday, March 15, 2010

Bukan Tak Sudi, Tetapi Tak Minat!



Masih berkisar kisah sombong dan kekwat. Pojie tak marah pun, cuma nak membetulkan keadaan yang sebenar. Pojie tak terkilan andai ada yang menganggap Pojie sedemikian rupa. Mungkin kerana pembawaan diri Pojie juga, maafkanlah Pojie. Ada beberapa orang komen, Pojie tak pernah nak follow blog mereka yang telah follow Pojie. Macam yang pernah blogger² lain pernah kompangkan sebelum ini, kita tak boleh paksa orang follow blog kita. Bak kata Melz, jadi follower untuk apa? Tak perlu sentap kalau orang tak follow blog kita. 

Apabila seseorang berminat untuk mengikuti perkembangan blog itu, pasti dia akan follow, jika tak berminat, maaflah yer. Bukan semua content yang dicatatkan dalam blog setiap blogger digemari oleh semua orang. Macam Pojie, ada follow beberapa blog ini, tetapi memandangkan content dia Pojie kurang berminat, apatah lagi menambah dosa mengumpat, Pojie remove dari following list Pojie. Ada juga yang Pojie follow blog seorang blogger ini, suka baca tulisan dia, tetapi isi kandungan PoJiePooH tidak berapa mantap, dia tak jadi follower Pojie, tak mengapa Pojie mengerti. Yang penting di sini, kita perlulah mengambil inisiatif untuk membuat entri kita digemari pembaca, bukan syok sendiri jer. Jadi, sekali gus mereka akan berminat untuk follow dan mengikuti perkembangan blog kita..

Peace NO War ('_')V

P/S: Terima kasih banyak² atas follower PoJiePooH yang betul² follow kisah Pojie dan komen², terharu sangat! Tapi ada juga konsep follow² tapi never nak update dengan story Pojie, what can I say...

Love,

10 bicara yang baik hati...:

Pipi Muncet said... Reply To This Comment

Kalau orang suruh follow why not follow saje. Bukan setiap apa yg mereka tulis tak bermanfaat.

Mungkin ada 1,2 entry menarik. Boleh tambahkan pengetahuan.Jgn sombong tak bertempat

e~car182 said... Reply To This Comment

agak setuju dgn ko..
aku dah tulis,kalau blh follow lah dgn iklas..
sbb aku nak tgk sapa yg betul2 suka blog aku.bkn semata2 nak aku follow dia blik.

tp kdg2 tak smpai hati aku pon follow ler smula,,hehe

meera^da cute..*_* said... Reply To This Comment

seyes aku akan ignore terus kalo nampak ade orang tulis, i follow u, follow me back...so, jgn ckp camtu kalo nak difollow oleh aku...hehe

Mr Kamikaze said... Reply To This Comment

Dlm memfollower satu2 blog kite kena ikhlas...baru bleh jadi...

Epul Azimi said... Reply To This Comment

tak ape kalo org tak follow kite,just redha je..hehehe
btw i follow you(sambil nyanyi lagu cam iklan digi)..hehehe

kawie2020 said... Reply To This Comment

sekarang nih memang dah trend baru; malas nak membaca n3 kawan2, so cuma komen kat chat box jer...

kalau yg baru datang 1st time mesti tinggal msg kat chatbox pls follow me... sedangkan x bc langsung n3 kita tuh...

macam2 dah sekarang nih..:)

Nabiel said... Reply To This Comment

aku suke btul klu owg bgkitkan psl hal nie~hehehe
aku xpnah nk pkse2 owg fllw2 nie~huhu
ble kte mtk owg fllw, owg tuh ikhlas x nk fllw?kte xtau kan?
beribu2 fllwrs, tp xde owg komen?
amcm?ehmmm~

pensel kontot said... Reply To This Comment

aiii..u folow i...kan
hehehe i folow u back....
hehehe

peace no war

Luffy said... Reply To This Comment

hehe
di follow atau x tu tak penting sangat

tak follow pun asalkan baca entri pun cukuplah.

b.O.n.d.a said... Reply To This Comment

bOnda sOkOng pOst ni..trend blOgger skang kOtt..

kadang kes paksa2 nih buat kita tensen..betul tak? bila kita add kO, kO tak add aku balik, perangggg!!! ntahpape =p


pssssstttt..akak fOllOw pOjie lama dah..muahahahaha