||| Tercari² |||

Thursday, November 5, 2009

Tips Menjadi ROMANTIK


10 Tips menjadi seorang yang ROMANTIS... Kepada mereka yang ingin menjadi seorang yang romantis, anda patut baca tips ni:

Tips 1
Jangan segan silu meluahkan rasa sayang kamu pada si dia. Tapi biarlah ianya datang dari hati yang ikhlas. Jangan hipokrit tau!

Tips 2
Jika si dia merajuk, tak salah kalu kamu memujuknya. Hati cepat sejuk bila mendengar pujukan kamu.

Tips 3
Renungi mata si dia bila kamu berhadapan dengannya. Pastikan si dia menyedari cahaya cinta melalui mata kamu.

Tips 4
Bercakap secara lembut dengan nada suara yang rendah dan teratur. Elakkan dari meninggikan suara atau ketawa dengan kuat. Biarlah menjadi'soft-spoken'.

Tips 5
Sentiasa memimpin tangan si dia ketika berjalan seiringan. Biarlah si dia rasa selamat berada di sisi kamu.

Tips 6
Sesekali apa kata kalau kamu membelikan si dia hadiah istimewa buat si dia. Biarpun murah, janji pemberian itu ikhlas.

Tips 7
Sering mengambil berat akan si dia tapi janganlah sampai mengongkong. Nanti si dia akan boring dengan sikap kamu itu.

Tips 8
Selalu berpakaian sedondon ketika keluar bersama. Contohnya, jika si dia pakai baju merah, kamu pun turut memakai pakaian berwarna merah.

Tips 9
Kunjungi tempat-tempat yang boleh menimbulkan mood yang romantik. Contohnya di tepi pantai atau kawasan peranginan.

Tips 10
Lemparkan senyuman yang paling manis buatnya ketika berjumpa. Pastikan senyuman itu mampu mencairkan hatinya.

Semoga anda dapat mempraktikkan tips ni yer.. :)

P/S: Motippppp sgt!!!

Love,

9 bicara yang baik hati...:

aLeen aVriL said... Reply To This Comment

ermm..pojie ade prktik kan x??

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

agak2 adik ne romentik x..
cuti ujung taun ne adik dtg KL ye...
huhu

aMir RaYYaN said... Reply To This Comment

pojie,hehehe..wan selalu je singgh blog pojie...just x smpt nk komen...hehehe...ampun....layout dh baru..hehehe

A j u E said... Reply To This Comment

layout baru...sebelum ni nak komen tapi xleh..apsal da...

atty's said... Reply To This Comment

pojie ni lomantik tak ..ekekekke

momguess said... Reply To This Comment

yang oiii
ko romantik tak???

D.O.U.B.L.E...S said... Reply To This Comment

nak prktikkan la...hehehehhehe lomantik gitu...

farish H said... Reply To This Comment

no 3 yg xthn heheee

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Aleen;
Ish, mestilah ada..
Heheeh..

Putera;
Hehehe..
Dtg ler..

Amir;
Hehehe, thank you :)

Ajue;
Yeker?
Now dah boleh kan??

Atty;
Pojie mestilah romantik..
Hehehe..

Momguess;
Mestilah hanya Kaseh jer yg tau!!

Double S;
Silalah..

Farish;
Suker Rizz!