||| Tercari² |||

Tuesday, November 10, 2009

Annoyed!!!



Maaf andai entri ini akan membuatkan teman² blogger di luar sana marah pada Pojie. Pojie bukan berniat nk mengutuk apatah lagi nak membangga diri. Jauh sama sekali. Cuma Pojie rasa agak terganggu and feel annoyed sekarang nih apabila membuka beberapa blog teman² blogger Pojie. Kenapa? Sebab Pojie selalu membuat kerja sambil dengar lagi² di PC Pojie. Kadangkala melayan YouTube juga. Tetapi apabila tiba² Pojie ada dengar lagu lain Pojie terus rasa menyampah! Lagi memburukkan keadaan apabila lagu² tuh sangkut² (tengah buffering). Pojie akan sepantas kilat mencari punca lagu² yang menjengkelkan itu dari blog siapa dan akan terus close blog tuh tanpa membaca entri terbarunya sebab Pojie dah turn off. Paling sadis bila Pojie xjumpa akan Pojie close semua blog yang terpapar, puas ati aku! Xsenang nak bukak banyak² blog sementara menanti tengah loading gambar² dan entri² sebab ada gangguan macam tuh. Adakah itu sangat merugikan menulis blog itu sendiri??

1 lagi widget serata alam, penuh blog dengan widget itu ini. Naik pusing berpinar² mata nih. Ini pun menimbulkan jelak untuk Pojie komen entri yang telah diupdate. Pada pemerhatian Pojie, mostly blog² yang super meriah macam nih adalah dari bloggernita (blogger wanita). No offended ok. Just melalui pemerhatian Pojie dan blogger lain jer. Ada juga bloggerwan (blogger lelaki) yang mat jiwang akhirnya menjadi mat kacau mood Pojie nak membaca sebab ada mende² nih semua. Pada Pojie, xsalah nak letak lagu la, video clip la, widget la cuma kata orang kene agak² sket la. Usah la hias blog macam hias rumah macam nak keje kawen. Kalau letak lagu tuh usah la autoplay. Xsemua lagu yang anda minat tuh, pembaca² minat gak. Kalau depa nak dengar, tau la depa mana nak klik butang PLAY kan.

Wahhh, mesti ada yang panas ati membaca entri yang agak pedas² wasabe nih. Rileks la kawan². Bukan berniat nak mengutuk, cuma mahu berkongsi ilmu jer. Sharing is caring. Yang marah entri Pojie nih bak kata pepatah Jepun, "siapa makan sushi cicah wasabe, dia la yang terasa pedasnya".. Gittew!! Pojie tertarik sama entri di blog Aku X-PO (xtau la ekspo apa dia buat) tentang Wanna Be Awesome Blogger. Anda boleh membacanya di sini; Part 1 [KLIK] dan Part 2 [KLIK]. Thanks X-PO for sharing this information. Banyak yang telah Pojie pelajari sejak kebelakangan ini.

Renung-renungkan!

Love,

15 bicara yang baik hati...:

Dr. Darren said... Reply To This Comment

pojie dah turn off. ;P i kalau nk bukak mana2 blog i akan mutekan speaker i sbb dah byk kali nk terkeluar jantung i nih terkejut dgr lagu yg intro dier mcm melalak kena cekik. lagi2 speaker i sll setkan kpd 100%. i pun ader ltk vid gak kat blog i. autoplay lg tp still i onkan controller vid tuh. penting bg i sbb at least kalau ader visitor xnk dgr diorg leh stop kan vid tuh. xder lar cam ader certain blog tuh yg hiddenkan sumer controller tuh. kalau lagu best xper ar.

i ltk vid single ladies xper kan? at least leh tgk beyonce nari. best. wahaha. syok sendiri lak i nih. chill out k pojie. mutekan sajer speaker bila ader bukak blog2 yg xdikenali.

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

jai pun bt autoplay jugak. pojie tergngu ker... just instrumental

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

lagu lagu yg serabut mal try cri butang 'pause' dulu....klu entry menarik + lagu x best..try 'mute' dulu...
klu entry+lagu x best bru off blog tu...

CikYana(",) said... Reply To This Comment

blog cikyana xde lagu kan?
ke pojie xsuka gk blog cikyana?

momguess said... Reply To This Comment

mmmm
arini dah 2 blog akk bc pasal lagu2 nie
blog akk adik manis ada suka kaa???
lalalal

Preppy Guy said... Reply To This Comment

Sabar separuh daripada iman...:-)

Cik aiNa said... Reply To This Comment

pojie..blog aina cemane? hehehe.

Budak Malu818 said... Reply To This Comment

btol jugak 2..
heheh..
dkat sidebar,blambak2 widget..
pastuh,ader plak music theme..adoi...nk bace,trus xnak.....
slideshow gmbar xper ag..jgn yg ader,lagu2..
pening2...
hehe..ckap blog orang,blog kiter,same jgak..
hahahahaha...

Farhana said... Reply To This Comment

Tetttt.. Wasabe.. Pedas2.. Ayor mane pojie??? Ngehehe.. ;p

Dulu dh buang, laa ni jiwa kacau letak laa kjap lagu tu.. No worries. Jiwa tenang akan ku buang balik ye.. Heehee.. ;p

~ tapi lagu ku sedap ape.. hahahaha..

iyllienaz said... Reply To This Comment

haha..blog illi mmg da xde lagu dah..

adie_kun said... Reply To This Comment

sabar je la kan..

(^_^)V

notso_violet : seindah bunga seri pagi said... Reply To This Comment

haha. itu hak masing2 kot, blog die, die suka mcm tu, mcm tu la die buat kan.
Macam blog pojie nih takkan kite nak komplen pojie letak background bunga klu tu yg pojie nak kan.
Lagipun some blogger dorang tanak pun ramai org datang membaca blog die, cuma saja2 nak menulis, ada org baca alhamdulillah, xde yg baca pun xde hal hehe.
Anyway, ur post pun ok jer. Ini ur opinion kan betul tak.
Blog pojie takkan nak buat entri ikut sedap pembaca mesti la ikut sedap penulis hehe.

sI tEDI said... Reply To This Comment

pendapat aku ek...

blog masing2 kan... kita x boleh halang apa yg derang nak buat dan letak..

blog derang, pastinya lagu2 yg derang suka dengar juga.. mungkin silapnya x de button pause atau stop.. ha ha ha.. itu yg bikin hati tambah panas,,

farish H said... Reply To This Comment

tu diah hhah rizz d xki lgu pong wakaka

iva saionji said... Reply To This Comment

i xpakai lagu..hikhik...mai ar singgah lama2..miss fB ar pojie..