||| Tercari² |||

Sunday, November 8, 2009

Nak DUIT!!!

Saper nak duit angkat tangan!!! Ooopps, jangan angkat tinggi² yer Pojie ada bau masham di sini. Wakaka!! Saper xmau duit kan!! Pojie selalu pikir bila la ada duit banyak². Best kan kalau hidup kaya. Kata orang jangan kaya sangat la, cukup la sekadar hidup bebas dari hutang piutang, wow heaven Pojie rasa!!! Xpening ² paler pikir hutang xsudah².

Pojie selalu pikir, bestnyer kalau Pojie nih anak orang kaya! Xpayah pusing² paler pikir nak cari duit sana sini, bayar hutang keliling pinggang size 34 nih.. Oops, kantoi! Hahah! Pastu family ada bisnes plak, so uruskan bisnes family. Harta kekayaan family 7 keturunan xabes makan. Kadang² jeles tengok kawan² yang banyak duit nih, leh shoping banyak², bercuti sana sini. Makan ati pun ada bila diorang tayang kekayaan diorang, tapi nak buat macam mana harta dia, hak dia. Walaupun jeles, tapi bila pikir² balik orang macam tuh idup dia macam xbest plak ek. Xde cabaran, xde masalah. hidup senang sepanjang zaman. Lagi² plak hidup pun dengan harta family. So, xperlu la nak jeles² sangat Pojie yer.. Kamu boleh hidup dengan masalah, kamu boleh berdiri dengan kaki sendiri..

Pojie xmau tamak. Tapi pada Pojie cukuplah kalau Pojie ada harta seperti rumah yang selesa, kereta yang memudahkan kerja, duit yang sentiasa ada dalam poket dan bank juga tiada sesen hutang. That's enough for me! Sebab Pojie xmau jadi manusia yang lupa diri dan tamak nanti. Xmau jadi orang yang berlagak dan sombong dengan kekayaan.. Ada duit sebanyak nih hari² dalam poket xsurut oklah..



Tapi kalau xdapat jugak macam tuh, cukup² macam kat bawah nih pun jadi lah kan.. Cukup² makan dan hidup kata orang...



Wahhhh!!! Giler tamak kau Pojie!! Kikiki.. Xla, klo ada macam tuh, alhmdulillah.. Sekarang nih otak tengah ligat pikir macam mana mau tambah pendapatan. Hidup di KL nih sangat memeritkan lebih² lagi bila berjauhand ari keluarga. Nak keje part time kat kedai makan, macam larat jer. Xberbaloi la plak. Nak bukak bisnes, apa la yang boleh Pojie jual. Bukan otak bisnes Pojie nih. Nak join MLM?? Oh, tidak mungkin! Pojie bukan seorang yang gigih dan menunjuk² kekayaan demi mengejar downline! Tapi tulah, masih berfikir nak bukak bisnes online. Masyuk gak kan bisnes macam nih sekarang.

Kawan²,
sila bagi idea...

Love,

10 bicara yang baik hati...:

syaf said... Reply To This Comment

wah isu ni macam isu kite lepak kat shah alam jerkj..muahhaha

tu r kalu ade duit kan bagus...the 1st thing kalu aku kaye raye nanti aku nk bawak my parent p haji....

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

ingt abg nk bg duit td.
hehe

Fauzzan Helmy Anuar said... Reply To This Comment

Hahahahaha
Kan Pojie
Mane tau 1 hari Mie betul2 jadi artis kan???
Hahahaha
Dancing lawyer

Betul kate Pojie
Mie yg student ni pun kadang2 perit
Mie gunakan kelebihan yang Mie ada
G ajar menari dekat sekolah2
Latest
Mrsm KT la

sI tEDI said... Reply To This Comment

pojie.. kalau ada lebih hulur2.. lah

aMir RaYYaN said... Reply To This Comment

syukur pada rezeki pemberian ALLAH....cukuplah....:) jg diri pojie...

joegrimjow said... Reply To This Comment

poojie
join herbalife!!
hee
badan mantap
dapat jadi model
dapat jana duit
3 in 1

sowang classmate balik ke malaysia semalam, sebab layak ke cruise under herbalife. 5 bintang ooh, ku sikiiiiit je lagi nak layak.

pape
contact me ya ;)

Future Protaz said... Reply To This Comment

Aku ni ada la join mcm2 biz MLM n online ni...cuma nk igtkan klu nk terjebak dgn biz2 cmni berhati2 lah...spnjg aku wat biz ni, ada yg untung, ada yg rugi...kita xjgka semua tu n kena bersedia utk hadapinya...kdg2 kwn kita wat untung, tp bila kita join...mcm2 menda jd...syrkt tutup la, kena serbu bank negara la...so, aku yg dah bersara dr dunia MLM n biz online ni nk nsht la better wat biz yg nmpk n jelas...mudah-mudahan rezeki kita diberkati Allah.

wAtashiwa Nemo-cHan said... Reply To This Comment

er.... nemo ingat nk buat bisnes buat gg palsu.... xuntung banyak... tp... kalo rajin amik kes bleh dpt untung bersih 3000++.... tp kat K.L nieh nemo dh nak parkinson dah buat gg,.... mase student dulu bleh ar....

mr.syazwan said... Reply To This Comment

FUUUYOOOOO

klau den dpt duit byk tu.. haii

mau poji dtg merompak wan kan.

hahaha

apa2 pun klau nak join bisnes on9 kne btl2 tahu latar blkg minatang tu

tkt2 menyesal di kemudian hari

bkn duit yg bertimbun nnt.. tkt2 tisu yg menimbun2 lap air mata..

huhu

renung2kan selamat beramal

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Syaf;
Kann, ini kira rentetatn dari discussion kita malam tuh la beb!!
Kan² aku pun plan yg sama..

Putera;
Kamu la bg abg duit!

Fauzzan;
Wow kamu hebat!!

Tedi;
InsyAllah..

Amir;
Jaga diri juga..

JoeGrimJow;
Alahai macam best tp macam MLM kann!
Nanti la POjie ctc ok!

Future;
InsyAllah

Nemo;
Alahai gegeh la kamu nk buat gigi kann!

Syazwan;
Huhuhu, btol²!