||| Tercari² |||

Sunday, June 13, 2010

Lagenda Budak Setan? Oklah...

Entri ke-3 untuk hari ini. Gilerr produktif bai. Hahaha. Okla usah membebel, dekat pukul 2pagi dah nih demi menaip entri yang dipost secara auto lagi ni. Long story cut short, Pojie telah berjaya menonton filem yang pernah Pojie buat entri di sini, digembar gemburkan oleh seantero dunia, filem yang diangkat dari sebuah novel terlaris karya Ahadiat Akasha,



Lagenda Budak Setan

Sebelum Pojie pergi Pojie dah buat survey dan kebanyakan jiwa bunga macam membazir. Sebab membazir ada 2. 1st, sedih sangat sampai membazir air mata air mazi segala. 2nd, membazir duit tengok sebab light² sajor apabila karya Ahadiat Akasha nih diangkat ke filem. Tidak sehebat novel. Setelah Pojie saksikan sendiri pada hari Jumaat lepas, di mana Pojie mengharapkan Pojie membazir airmata tetapi pada hakikatnya, Pojie rasa seperti membazir duit Pojie untuk makan Spicy Chickem McDuluxe. Memang tidak dinafikan cerita dia ada sedih² sedu sedan bagai, tetapi tak cukup kuat untuk buat Pojie menangis apatah lagi mengalirkan airmata. Cuma last² airmata Pojie tertumpah juga pada babak akhir apabila Ayu (Amelia) meninggal dunia dan meninggalkan Kasha bersama anak yang baru dilahirkannya. Dah la ending tersangkut. Mesti nak tunggu sambungan Katrina pula kot. So...

Tunggu...

P/S: Sayu dengar lagu tema filem ini. Itu penguat filem ini selain dari teknik videografi dan sinematografi dia yang cantik. Lisa Surihani dan Nur Fazura memang dah cantik...

Love,

4 bicara yang baik hati...:

senandung semalam said... Reply To This Comment

lgu tema yg sbnrnye wat aku mengalirkan air mate... hahhha... cte dye xde la sedey sgt coz jln cte ni cepat sgt...hahhhaha

piKOk said... Reply To This Comment

blom tgok lagik...ehehe

AZIZUL HASIMIE OSMAN said... Reply To This Comment

kannn..aku dah ckp..
xper la..kite kan pyokong filem2 msia..mna ada citer2 holywood bleh wat ko nanges..terbeliak biji mata boleh la..

El-Zaffril said... Reply To This Comment

Huh... aku tak buat review lagi... hahahah