||| Tercari² |||

Tuesday, June 1, 2010

Meet my new friends, ZULULU & DAKUKU...

Hola my friends...

How are you guys doing today? Erm, I just wanna show you my new friends in my office, they gonna teman me everytime I'm in the office. So lepas ni kalau kerja sorang² tiadalah kebosanan lagi memandangkan Pojie pun dah delete FB buat sementara waktu atas masalah peribadi, jadi Pojie boleh bermain² dengan mereka. Say hi to...



ZULULU and DAKUKU!!!

Aren't they cute? Hahaha, mereka teman jauh Pojie dari South Africa, membakar semangat Pojie di ofis ini sempena Piala Dunia tak lama lagi. Hahaha. Kidding! I bought them from CM la kawan². I wanna the bigger one tapi dah abes pula masa tuh, so i grabbed this 2 fellow. Ada banyak lagi kawan mereka tau, macam nak buat collection la after this. Hehehe...

Ada yang bertanya, kenapa nama dia macam pelik? Yelah kan, nama pun dari South Africa, takkan ler nak nama Mohd Firdaus sama Abdul Ghafar kot? Hahaha! So, Pojie namakan mereka sebagai;
  • Zululu - Sebab dia merupakan seorang warga Zulu (kira dekat² Afrika Selatan juga kan) yang begitu gemarkan aktiviti memburu nih. Kira perwira la nih. Tetapi 1 perangai pelik dia nih, dia suka pakai bunga merah kat atas kepala macam awek pulak. Jadi dia seorang pahlawan Zulu yang confuse, maka jadilah nama Zululu.
  • Dakuku - Dia merupakan seorang peminat Bob Marley dan rasta, meminati muzik indie malah pernah tertipu bahawa muzik indie berasal dari India, maka dengan confident badak dia telah menukarkan warna kulitnya yang sawo matang kepada hitam likat, maka tercetuslah nama Dakuku, iaitu "Dark (itam) nya aku"

Semoga mereka menjadi teman, pendengar setiaku selepas ini... Sebab confident level terhadap teman² sendiri sudah semakin menipis, kerap kali terluka sana sini, lebih aik berteman dengan mereka...

Hungga.. Hungga!

Love,

6 bicara yang baik hati...:

AniS GalaXy said... Reply To This Comment

anis plak ader bubu...
blh berinteraksi dgn anis lg...hehehe
siap menyala2 badannya tau..nk tgk??
jom dtg umah anis...hehe
miss u my dear
muaahh

En iLham said... Reply To This Comment

salam ziarah
haha
comel sungguh dua2 tu
ade jugak buat meneman tika suka dan duka
chewah

syaf said... Reply To This Comment

kartun itew sgt comel...awat x letak name die kululu ke kelikatu ke

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

mata besauuuu

El-Zaffril said... Reply To This Comment

Wah pojie... memang melepaskan perasaan marah terhadap kawan... sampai tanak kawan dengan kitorang dah

BLOG PUTERA YUSOFF said... Reply To This Comment

sampai ati tulis kat blog mcm 2. huhu