||| Tercari² |||

Saturday, June 12, 2010

Twinkle² Little Star (Indian syle)



Kawan² mesti dah familiar dengan lagu Twinkle² Little star ni sejak dari kecil lagi kan. Lepas tuh kat sekolah tadika ker mesti ada nyanyi ramai² dengan iringan muzik atau piano lagi. Pojie takde la sebab sekolah tadika Islam dulu. Hehehe. Tapi Twinkle² Little Star jugalah lagu yang mula² Pojie belajar masa masuk kelas piano dulu tau. Dulu laa, tak sampai 3 bulan dah quit sebab cikgu garang sangat. Hahaha. Lupakan kisah silam tuh, Pojie mahu berkongsi kepada anda nyanyian lagu ini dalam versi India...



Funny kan! Kreatif sungguh makcik nih. Mesti dia nih jenis penyanyi² tradisional kat sana. Kalau di Malaysia kita bangga dengan Rosiah Chik, Aspalela Abdullah dan lain², di sana Revathy Sankaran nih pasti menjadi ikon tradisional di sana. So, video bawah nih pula adalah penjelasan kepada lagu Twinkle² Little Star pelbagai versi India sebagaimana di atas tuh. Saksikan...



Menarik bukan. Ada sesiapa berani challenge makcik nih tak? Try la buat Malay style pula. Masukkan unsur² inang ker zapin ker, paling best masukkan unsur² 1 Malaysia pada lagu² nursery rhymes macam nih. Dan sebagai penutup entry kali ini, terimalah bonus lagu Ba Ba Black Sheep dalam versi Punjabi.



Ba ba black sheep have yu any
woOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoL...

Love,

2 bicara yang baik hati...:

Roronoa Zoro said... Reply To This Comment

erk !! vid 1 tue payah sikit paham sebb pelat.. tapi kelakr.. haha..

yg singh tue style gila lah.. =P

El-Zaffril said... Reply To This Comment

Kelakar gile ok...