||| Tercari² |||

Tuesday, April 7, 2009

PD Trip feat. Warga Putus Fius!!!

Agak lama jugak masa yg Pojie amik utk update n3 pasal outing warga Putus Fius ker Port Dickson pada hari Ahad, 5hb April yg lepas. Bukan apa, lenguh gak Pojie nak kumpulkan pic² kami kat sana, then amik kekuatan dan stamina utk letak signature pada setiap pic dan masukkan pic 5-5 dalam blog nih. Leceh btol. Pastu pic yg masuk plak tunggang terbalik. Sbb tuh la Pojie amik pendekatan mudah utk suruh refer jer blog budak² yg join, jimat masa n tenaga seh. Hehehe.. So meh la layan serba sedikit story kami gi PD tuh.


Tgok la tuh. Pojie dah siap sumbat barang² utk di bawa ke PD. Rhuddy ngan Rizz tumpang pose sama. Qiela jadik driver, duk diam² dlm kete. Hehehe..

Seperti yg sudah dirancang oleh Rizz dan Qiela, dpersetujui oleh Kak Heze seterusnya Pojie menurut perintah, maka plan kami ker Port Dickson berjalan spt yg dirancangkan. Ada sorang lagi member baru Pojie baru kenal. Nama dia Rhuddy. Pagi² kul 7.30pg lagi kami dh kumpul kat depan umah Rizz ok. Qiela amik!

Pojie tetap ditemani oleh MIKHAIL. Mcm bese la klo ada novel tuh, mmg xleh renggang. Bior xbaca, dpt pegang sentiasa pun cukupla.. Nmpk cam ulat buku! Hehehe..


Sarapan pagi kami! Air buah kelapa yg xtahan tuh. Hehehe..


Nih ngalahkan macam ada 10 orang join. Macam ada kenduri. Last² Pojie jugak yg tolong perabih kan. Hajarnye! Mentang² la aku nih DBKL..


Ei, inilah protection Pojie klo gi pantai. Xde mende nih mmg itam la Pojie. Yg biru tuh sunblock SPF 48, Pojie bli since study dulu, masih berbaki. Yg putih plak tuh spray utk mengelakkan kita dari disengat oleh binatang² laut! Serik woo kne sengat obor² sampai masuk spital!


Last² kami berdua je yg mandi hajarnyer! Mana lain²? Minah 2 org tuh dan² la "bendera merah", jantan sekor lagi tuh takut itam. Gedik la hang Rhuddy!

Aik, ada macam no 10 x? Hehehe..


Hujan rahmat nan lebat mengiringi keberangkatan pulang kami, warga Putus Fius (bak kata Kak Heze). Gittew!!

Nih plak traffic jam kat Sepang. Hezab giler siot! Lebih 5km gak la jam. Klo lambat dtg td mmg kami picnic tepi jalan jer. Huhuhu..

Pntnyer perjalanan. Sian Kak Heze drive sorang², aku lena tidoq. Ampun kak. Pastu gigih la sekor² nk terjah The Mines plak. Layan kan jer. Tekak pun dah kering nih. Lapor pun lapor. So singgah sat meh! Layan sekali aksi kami yg giler² sawan camera nih!

Rizz - Wah, tenyum². Bibir xhengat lip gloss ok! Hehehe..


Rhuddy - 1st time kenal mamat nih! Kuat giler dia gelak tau! Sakat Qiela ngan "sup bunjut" dan "cheese".. Siot jer!


Qiela - Ratu Putus Fius. Mmg dia nih lawak. Muka jer suci tp batu lesung punyer minah!

Kak Hezesuze - Best la dia nih. Tgok cam sihat org dia, turun² dari Jazz dia tuh, alahai comel lote jer org dia. Cute xrupa mak budak! Terkujat badak sat aku kat Petronas!


Whatever pun, u guys really make my day! Knowing u all is a wonderful time! TQ soooo mcuh! Hope persahabatan ini kekal buat selama²nya. Pojie sayang kamu! Selamanya menyayangimu..

For more pictures & information, you can refer to;

Love,


11 bicara yang baik hati...:

dalinee opart said... Reply To This Comment

aloooo.. minat ramlee awang murshid gak? saya minat gila!!!
novel mikhail best kan

rizz said... Reply To This Comment

mwahahha..xthn picta rizz tuh malu siot ahahk..tula kte je yg mndi.nk je aku trik si rhuddy nih ahahha

rizz said... Reply To This Comment

mwahahha..xthn picta rizz tuh malu siot ahahk..tula kte je yg mndi.nk je aku trik si rhuddy nih ahahha

Cik AniS GalaxY said... Reply To This Comment

ewah...jeles tgk diorg mandi manda
rizz dgn lip gloss,
pojie dgn mikhail
yg lagi 3 dgn aper plak...huhuhu

miss u dear
x sbr nk jumpa.

Corey said... Reply To This Comment

hehe nampak kertu gak ratu putus fius tu kat luar eh..

larikkk

adie_kun said... Reply To This Comment

wahhhhhhhhh...

g bercuti gak ek..

sonoknya kan..

hehehhe...


adie dah lama bangat tak ke PD.. ajak member tapi dorang tanak katanya mandi pantai kulit jadi gelap.. panas.. hahaha...

sekali2 release tension pesalahnya kanz.. hehe..


anyway pojie.. thanks ek for your concern.. comment kat blog adie.. adie hargainya.. InsyaAllah.. semuanya akan okey jew..


(^_^)V

hezesuze said... Reply To This Comment

ermm sume da kuar n3 sal pd kan..tgu n3 qilah & rhudy plak..camno agaknye citer diorang kan...hehehe

oooppsss!!! speling name sis idak btul dong...yg benonya HEZE SUZE not HAZESUZE ...huhuhuhuhuh

pepun sis cayang jgak sama kamu...pojie!

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said... Reply To This Comment

memang ternyata kalian sememangnyer putus fius wakakak dengan ini beta sebagai ratu bagi negara putus fius mengecop punggung kalian dengan cop mohor di raja lesung wakakakak

Ros2296 said... Reply To This Comment

wah2 gi PD x ajak pon eh!!!

Rhuddy said... Reply To This Comment

Caker ko pojie kutuk aku gedik hahahaha........anywhere best bangat.....next trip leh g Fraser hill lak heheh...kalau ada rezeki.......aku suka pic renang berirama ko ngan riz wakakaka blh dpt piala gitew huhu

Eizan Emirza said... Reply To This Comment

pojie masih setia dgn ramlee awang murshidnya

rizz....
so cute tyme rambut dia basah kena air & bila tyme kering.cuke cgt2.