||| Tercari² |||

Monday, April 27, 2009

Layan Teater Patung Kertas II @ MATIC

Semalam hari Ahad, Pojie rasa bosan sesangat. Yela, si Zull keje plak weekend² nih. Osmet plak ntah mana menghilang sekor² sejak 2mlm lepas. Mmg xreti duduk diam² kat umah agaknyer. Since Pojie dah planning nak tgok Teater Patung Kertas II aritu, siap booked lagi, so pas amik Zull, siap² terus amik tiket kat MATIC. Kene amik awal² nih kang dia release plak seat kami. Sepatutnyer Ari join tp ada masalah di saat² akhir. So Inilah rupa tiketnyer. Murahan sgt, xsepadan ngan harga. Mcm tiket bas la plak. Huhuhu..




Klo show² mcm nih xpayah ckp la, kaummzzz ramai. Sempat jugak cuci² mata tuh. Wajiib!! Rugi sgt Rizz xde, klo dia ada sure lagi meriah sbb dia akan tolak segala dinding yg ada kat MATIC tuh. Hehehe. So lepak la luar sat smtara dia buka panggung. Sesambil tuh snappy² n cuci mata la...





Actually nih adalah kali kedua Pojie menyaksikan pementasan nih. Mmg thibur. Dulu Pojie pegi masa sehari pas besday party Pojie ngan kawan² yg lain. So kali nih nk tgok sbb ada improvise sket ngan penambahan pelakon² lain spt Radhi Khalid, Kelvin Lau dan Vishnu (So You Think You Can Dance 1) juga Ku Zairi (Sutun) selain daripada pelakon² asal Dato' Jalaludin Hassan dan Ashraf Muslim . Masuk² jer patung² (penari²) dah siap pose atas pentas ok. Adoi sgt penat Pojie tgok. Depa lagi la tseksa. Opening mmg diva masing² ok dgn iringin penari² paperdolls Ika Fancy. Cantik² dan baju mmg superb! Viviana (klo saper familiar ngan LQ, mesti kenal dia) pun ada jugak. Watak dia adalah as himself, pengacara Malam Gala Patung Kertas (kunun²nyer). Dia tetap meletop, paling diva daripada diva² atas pentas.

Part paling best giler adalah apabila Malam Gala Patung Kertas berlangsung, di mana dapat dilihat pelakon² handalan kita yg asalnya jantan macho, gagah dan ensem ditransformasikan menajadi perempuan separuh siap (pondan) akan membuat miming n dance. Baik dari segi mekap, gaya, tarian dan pakaian Pojie leh bagi 4 bintang utk semua pelakon². Dgn lawak² dia lagi dan aksi pelakon yg turun pentas beraksi secara live bersama penonton², mmg sempoi. Cuma kekurangan pada skrip yg kadang² agak hambar dan slow sket. Tp keseluruhannyer sgt bpuas hati. Di bawah merupakan antara babak² yg sempat Pojie snap curik².



Viviana dan mulut lahar mmg xdapat disangkal lagi, mmg dia membuatkan suasana dewan xkering gusi sampaikan Pojie n penonton² lain naik jam rahang nih sbb tlalu byk bgelak. Huhuh. So far Pojie impressed ngan radhi Khalid dan Kelvin Lau yg ptama kali membawakan watak pondan nih, tp hebat dan ada attitude sgt. Syabasss!! Bagi yg belum tgok tuh, Pojie sarankan silalah tgok cepat² sbb pementasan nih akan berakhir pada 3 Mei tau. Xrugi layan teater tempatan sbb mereka smakin bagus.. Tahniah sekali lagi..









So pas abes pementasan, sempat la snap 2 3 pic kat sekitar kawasan MATIC yg bsebelahan Saloma Bistro. Mata dh berat sgt dah nih, bdezup Pojie balik umah dan titonn...

Love,

4 bicara yang baik hati...:

rizz said... Reply To This Comment

sonnoknya!! haha kemain riz tolak dinding lg wakaaak keji taw pojie nih hahah..alaa kkte dintiss x dpt g sob2 sedey.. ala nape pojie snap gmba dorg jauh sgt..x puas tgok wakkakaa

Hezesuze said... Reply To This Comment

kate dintis tp teater ttp gak gegeh g tonton ek...ada akk kesah??? hahaha

pepun akk cayang sama kamu!!

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Yg dintis tu Rizz, Pojie ada org lain sponsor..
Hahaha..
Klo ada yg xpuas tgok, sila klik utk tumbesaran yer..

akuOVERthePAGAR said... Reply To This Comment

hey abg pojie..ni first time i drop by ur blog :)

baru je tadi booking ticket teater Patung Kertas ni....nk g tgk esok...

from the way u tulis in ur blog ni, the teater sounds soo interesting!!!x saba2 nk g tgk