||| Tercari² |||

Thursday, December 24, 2009

M A G I K A

Salam buat teman² sekalian..

Beberapa bulan yg lalu Pojie ada singgah jap kat blog Pengacara No. 1 Malaysia iaitu Aznil Hj. Nawawi atau Paknil. Beliau ada membuat sedikit review tentang filem terbaru yang dibintangi beliau terbitan adik beradik otak batu geliga; KRU iaitu...



Yes, Magika. Ini bukan filem Hindustan yang pelakon dia Malika, Magika whatever tuh yer tetapi ini adalah filem muzikal Malaysia, buah tangan terbaru dari KRU Production. Pada mulanya Pojie cuba mencari info pasal filem ini tapi tidak ketemu. Tetapi baru² ini ada terdengar lagu nyanyian duet Mawi dan Diana Danielle iaitu Penyembuh Rindu sedap pulak. Terus mencari di YouTube lalu mendapati bahawa lagu ini adalah OST filem Magika. Wahh, siap ada videoclip dah tau, meletop gak!!!



Siapa kata Malaysia tak boleh buat videoclip meletop? Boleh jer, janji kreatif dan ada duit lebih sikit. Tak payah nak kayakan produksi Indonesia. Setelah itu, gigih la Pojie google² pasal filem ini. So far tak banyak informasi yang diperolehi melainkan melalui Prahara Seni. Apa yang menarik filem ini selain ia merupakan filem pengembaraan muzikal pertama Malaysia, pelakon² yang membintangi filem ini terdiri daripada bintang² terkenal tanah air yang akan turut menyumbangkan suara dalam 10 lagu runut bunyi filem ini, karya Edry KRU sendiri. Pojie paling tak sabar nak melihat kemunculan semula Ziana Zain sebagai nenek kebayan yang meletop dan Ning Baizura sebagai Puteri Gunung Ledang.



Lawak ok kalau anda saksikan trailer filem ini. Filem ini juga mengetengahkan cerita² rakyat dan dongeng masyarakat Melayu. Hahaha.. Gila gempak. Tak sabar nak menyaksikan filem ini yang bakal ditayangkan awal tahun depan!



FILEM WAJIB TONTON 2010!

Love,

9 bicara yang baik hati...:

sI tEDI said... Reply To This Comment

ADA MAWI KE? X SKE MAWI LAH!

Eazy Izzuddin said... Reply To This Comment

wah!
pasti tonton
=D

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

mcm grand jer......klu berkesempatan sure aku akan tngok

mr.syazwan said... Reply To This Comment

MESTI TONTON...

ada K G...

yabedabeduu.....

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

mawi ada erkk? tak suke tak suke...

looking 4ward nak tgk muvi ni...

miss lolly a.k.a luvfareda said... Reply To This Comment

tu rrr ada mawi cam tak shiok je :P

keliks samsung :))

iva saionji said... Reply To This Comment

wow..bunyi jek dah magika....xsabar plak nak tunggu dia kuar....tq pojie...for the info..hehehe

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

wajib tonton!! hehe...

x suka mawi....Boooooo~~

I am Karl said... Reply To This Comment

karl dh dgr dua soundtrack nye

hehehe

lakonan ziana zain sgt meletop

die pun lead role gk

hohoho

suke mawi! hoho

11 march release if x silap!