||| Tercari² |||

Monday, December 7, 2009

Contest: MAKNAM BELAKANG TABIR

Hai.. Hai.. Hai kawan² semua!!!

Berita baik! Berita baik! Julung² kalinya PoJiePooH mengadakan contest. So contest ini terbuka kepada semua pembaca² PoJiePooH tak kisah la follower ker, non-fillower ker, blogger ker, reader ker, silent reader ker as long as kawan² semua berminat nak menyertai, dipersilakan. Idea nih pun muncul secara kebetulan selepas terlihat candid pic nih dari blog Jai. Pojie ingat nak letak dialog yang akan mengeraskan perut sehingga tersembur sagun (andai sedang makan sagun), tetapi cam buntu la pulak. So sekarang, Pojie mememinta jasa baik kawan² untuk mengisikan ruangan dialog seperti gambar di bawah;

Untuk mengisikan ruangan dialog itu, ada beberapa syarat dan arahan yang perlu dipatuhi;
  1. Sususan A, B dan C tidak dikira asalkan mesej yang dikeluarkan sampai kepada pembaca.
  2. Setiap dialog perlulah tidak melebihi 20 patah perkataan.
  3. Dialog yang dituturkan MESTILAH berunsurkan lawak jenaka yang bisa membuatkan pembaca² gelak guling² (tak kisahlah andai dialog itu berunsur lucah asalkan lawak).
  4. Setiap dialog yang diungkapkan mestilah mempunyai unsur² MAKNAM BELAKANG TABIR (mengumpat).
  5. DILARANG sama sekali mengeluarkan dialog yang memalukan mana² pihak atau watak di dalam gambar ini.


Contoh sebagai panduan kawan²;

C: Pooh, ko agak² umur Kak Heze tuh betul ker 23? Aku tengok macam 17 jer..
A: Lor, ko tak tau ker yang dia tu pakai susuk jamu rapat, tuh yang nampak muda..
B: Amboi, depa nih puji ker kutuk Ahkak Gonj aku sorang tuh? Siap naa aku report!

Itu adalah contoh paling sengal dan dari Pojie. Sangat takde idea ok. Tapi nak jugak buat especially bila tengok gaya dan cebikan mulut P3tani itu adalah gaya orang sedang hangat membuat aktiviti maknam belakang tabir. Suker²!!

Ahah! Kalau ada contest mestilah ada hadiah dia kann!! Oklah, hadiah dia adalah...RAHSIA!!! Hahaha, maaf lah kawan² Pojie masih belum memikirkan apakah hadiah yang paling best untuk diberikan kepada pemenang. Yang pasti akan Pojie announce kan bersama² dengan calon pemenang! Contest ini akan berlangsung selama seminggu dari 1 - 7 Disember 2009. 3 dialog terbaik pilihan Pojie akan layak ke pusingan akhir dan juara akan ditentukan oleh pembaca² PoJiePooH itu sendiri. Oh, jangan lupa, anda perlulah menjawab di ruangan komen yer dan jangan lupa nyatakan NAMA dan EMEL anda untuk memudahkan Pojie menghubungi anda nanti..!

SELAMAT MENCUBA!!!

P/S: Ampun yer P3tani, Rizz dan Jai kalau contest nih bisa buat bontot korang sengal² ubi. Hahahah!!!

***CONTEST CLOSED***
Thank you for your support and participation.
Top 3 5 participants will be announce in 3 days.
Good luck!!!

Love,

45 bicara yang baik hati...:

Ejay said... Reply To This Comment

woah... first contest tp sgt creative.
ejay nak cuba td, tp segan plak
takut tak klako nnti
buat malu je.. hehe.

takpe, contest ni ada seminggu lg kan.
ada masa lg nak fikir nih...

Fauzzan Helmy Anuar said... Reply To This Comment

Kelas bebir kawan Pojie tu
Hahahahaha
Nak joinlah
Nak mintak Mak Tam buat cerita
Kalau Boi ade
Mesti pecah perut
Ayat tak boleh belah
Puki tu semestinya ada
Hahahahahahaha

Hezesuze said... Reply To This Comment

hahahaahwakakakakahahahaah
gelak guling2 da akak ni pojie oiii
baca komen ang tu....
tp besh2 akak suke bangat...
mulut petani mmg xbleh blah...hahaha

*smbung gelak lagik....hahahah

Mama Mya said... Reply To This Comment

best gak contest mcm nie hihihi

watie
quefamili.com

farish H said... Reply To This Comment

hahah keji sgt xth gelak k.wakakkak.jap nk pk idea

farish H said... Reply To This Comment

c : pooh!,..cube ko tgok org kt hujung kite ni..dok usha aku je dri td...!

a : haha dan2 la ..die tgok aku tu sbnarnya..aku da spot dri jauh ni! hahhaa

b : veranganz! haha korang xtaw aku dah dpt pon no tepon die wakaka

a i z o u l h a s h i m i e said... Reply To This Comment

C:Uols rasa betul ke bibir Kak Nita tu ori? Terjuih je mak tgk..tak meletop langsung...

A:Entahlah la nok..mak tgk macam di sengat tebuan tanah..please la..clust lagi bibir uols..

B:Tak koser mak nak layan korang nie...baik aku scanning abang cleaner bangla tu..cando sgt..arghhh


by:zoul
cka_dt@yahoo.com

a i z o u l h a s h i m i e said... Reply To This Comment

C:dgr mak nak nyanyi ni " sepanjang perjalanan ini, lembah dan lurah "..ala mak lupa la lirik dia..sambung la nok

A:mak x main lagu kak eton ni..uols lain la rakan seperjuangan beliau..wanita di pinggir kubur sgt..kikikiki

B:very the korang ni..nasib mak maintain datuk pah the one n only.."teratai teratai teratai layu di tasik madu"...

syaf said... Reply To This Comment

c : kaw taw mak aku kate aku betine jalang.. Nanges aku 5 hRi 5 malam. Terus carik telengkung.

A : iye ker? aku memang dah lame taw kaw jalang. malas nk cakap jerk...Kaw sgt jalang

B: Si C ni baru taw ke die nie jalang? Plzz lah baru nak sedar...dq sangt..

by : syaf
syafieck_88@yahoo.com

syaf said... Reply To This Comment

c : Wey nape rambot kaw macam penyapu makcik cleaner 2. Macam rambot indon pown ader..keji nyer

A : hehe (nada geram) x sedar rambot kaw macam pompan meroyan mati laki...

B : HUrm puaslah aku menayang rantai zhulian yg aku beli ni ha...buley masing2 buat x nampak...geram haku

syaf said... Reply To This Comment

C : kan aku dah kate jangan jadi waiter...mane ade kelas...bangla cuci toilet 2 nk lah kat ko..

A : ya Allah sambar lah makhluk sekor ni dengan petir nowww..amin

B : kene pose innocent ni, kang x pasai2 kene carot gak..mak takowt...

by : syaf
syafieck_88@yahoo.com

syaf said... Reply To This Comment

C : Weyh kenape org kate muke ko macam budak 12 tahun..jeles aku..ape rahsienyer

A: hehehe...bese jerk...alamak terkeluar guli aku 2 biji dri seluar..membesar kerane bangge..how??

B : pelik haku, org lain "adik yg NAIk", die "abg yg BESAR"...SANGT X NORMAL...kene tanye pakar sakit tuan nih

by : syaf
syafieck_88@yahoo.com

Aku X-PO said... Reply To This Comment

A: weh C, try ko tengok kapel kat belakang ko tu, aku tengok cam tak sesuai je dowh diorg, pakwe cam cicak patah ekor, awek plak cam sambal gading.

C: ala A, biaq pi la depa tu. Dah jodoh depa camtu. Tapi kalau awek tu cam sambal daging, patutnya dia cari la pakwe yang cam sambal itik, baru masyuk bai.

B: ehem2, korang ni perli aku ke? tahu la aku ni jual sambal ikan, sambal daging, sambal itik, korang tak yah la samakan diorg dgn sambal aku plak. haktuih.

judin_bo@yahoo.com.my

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Hahhaha..
Gelak guling².
Terima kasih banyak8 buat yang telah menyertai..
Tiada had penyertaan..
kalau ada idea, sila join lagi..
Tapi hanya layak menang 1 hadiah shj..
Sila war² kan kepada semua yer..

atty's said... Reply To This Comment

alor nak cuba.tp lom ade idea..ngn bz..nanti ..kalo smpt ..kty join..tc ye..

Mawar_berduri said... Reply To This Comment

C : Eh..cube korang tengok pompuan tu...tu yang tu...mak ai ...bulu kaki mengalahkan gorilla ada hati nak pakai skirt....

A : ape la ko ni tu kan 'mak' memanglah bulu kaki cam gorilla...aku rase bulu kaki ko pun lebey kurang je...tok sah la dok kata kat orang..

B : E..Eh die ni...Ingat ensem ke buat molot moncung cam tu??..dah macam itik kena buasir je aku tengok....

mawar.berduri24@yahoo.com

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

C : pssttt!!! nok ujung bulan uollss teman mak g cucuk bibir lagi taw...mak nak mcm angelina juling tu..

B : ok2 set lepas tu kita g ronda2 kat Bukit bintang bagi tngok satu malaya bibir ko yg seksi tueee....

A : hurmmm...kesian aku tngok bibir ko nok mcm langsuir tak cukup makan...*smbil wat muka kekwat...

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

C : choiii....nok asal ko dok mengangkang ni very the mcm abg2...tngok mcm mak ni sopan je kepit...

A : biasala nok mak kan acting str8...
(dlm ati)nak je aku baling bola hijau ni kat bibir ko bia lagi bengkak....

B : abgggg tolong tngokkan line 12 ni bola sangkut la...takde masa aku nak layan 2ekor minah bangla ni...choi...

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

B : (suara kepit)asallll korang ni asyik2 nak ngumpat je tak keje lain ker huh....mencik taw smbil menayang rantai berliannya....

B : alaaaa....tadi ko ngumpat lembaga itam yg lalu tu voley plk....very the gedixx ko...

C : ala B, biar jela dia...sbnrnya dia tu nak tayang rantai berlian yg dia beli kat PS selonggok 3hengget tueee...

*PS = petaling street

cik eykameow :) said... Reply To This Comment

C - Heyyy ni mak nak kongsi² nie.. mak baru pas makan "vegetta"(ubat cepat ramping) nokk..ubat tu memang berkesan.. terberak² taw kalau u makan nanti.. tapi hasil nye.. umphhh..tgk lah mak skunk...

A -Wahhhh! yeke nyah...meletup u olssss~~

B - Ee..berak² baru dapat kurus? emm. xpelah camtu.. baek aku maintain je..

by : eykameow
e_car_manjer@yahoo.com

faizul darius said... Reply To This Comment

C= ko nak tau tak nyah, mak citeraser sangat dengan abang kaunter boling tadi, merembes u olss.. tapi topkah, bottomkah, tatau la mak

b= dia taste kat ko ke masalahnya..

A= sebelum ko hambek, baik aku kebas dulu...

adie said... Reply To This Comment

ni adie cuba ye...tapi ni main2 jer

C: Heyyy....!!!!(dengan suara nyaring, 5 harkat), bulu hidung u terkeluar.

A: hanjing!....

B:bulu hidung i lagi lentik ok...

(adikaismail@yahoo.com)

sI tEDI said... Reply To This Comment

aku x de idea.. nanti aku masuk balik. InsyaAllah. he he he

faizul darius said... Reply To This Comment

c= ade ke patut, makcik cleaner tadi panggil mak Liyana Jasmay, voley?

b= keji tawwww

a= nenek Liyana Jasmay pun belum tentu sama muka cam ko noqs...

adie said... Reply To This Comment

C= Heyyyyyy!!!... ko kentot ye, busuknye macam bangkai tapir mati kena jerut.

B= ko lah kentot!

A= arghhh lege...dari pagi tadi tahan kentot...akhirnya....

faizul darius said... Reply To This Comment

c= qau nak tahu tak pojie, mak kan nak kata vangga tu vanggalah kot, sebab fatine tu boleh dapat laki orang puteh, curlast dia kann, qau rasa mak ada harapan tak nak dapat laki cam tu?

b= jangankan orang putih, orang warna warni pown tak selera tgk qau

a= qau henggat qau chanteque? ada bulu mata lentik cam dia ittew..?

faizul darius said... Reply To This Comment

c=terkejut mak tgk kak senduk berubah jadi str8, very the jantan macho... taste sgt...

b= wah, bagaimanalah rupanya ya?

a= ade aku kesah?

lili11 said... Reply To This Comment

Arghhh ... kena pikir dulu nih! Nanti yer!!

Precious

faizul darius said... Reply To This Comment

c= oh my gucci! tgklah apa sudeh jadik pada bibir fazura mak inni, sakit u olss kena comolot ngan mamat bangla tadi...

b= bangla pown ko sapu, kimarkk sgt tawww

a= ko ni noqs, taste ntahhapentah

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Hahahahaha..
Sengal la korang nih..
To Farish, Qiefly, Aizoul, Syaf, X-PO, Mawar, Eykameow, Faizul dan Adie, terima kasih banyak² atas penyertaan kalian..
Masih xpuas ati lagi?
Sila cuba lagi..
Penyertaan tidak terhad!

To Ejay, Fauzzan, Hezesuze, Mama MYa, Atty, Tedi dan Lili, xmengapa..
Contest sampai 7hb, ada 4hari lagi..
Sila cari idea lagi yer..

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

C : [sore t'sngtla kepit] aku benci la asal semua blogger2 tu jeles tngok bibir aku yg cantk nie hah....

A : hurm sabarla nok...antara kita semua ko je ader bibir angelina Joling...kitaorg ni apala sngt ader....

B : [trus menjeling tajam tepat kearah muka C dan berbekalkan muka yg agak kekwat lalu melibas2kan rambut ala2 iklan pantene nicole] lalu berkata nama ko FARISH !!!! ko adoo???

farish H said... Reply To This Comment

wakakak xleh blah r msing....pdhal cte yg sbnarye lg hangat kannn pojie hahahah!!!

a i z o u l h a s h i m i e said... Reply To This Comment

C: nok bibir mak sexy x?(suara kepit itik)

A: ntah la nok..mak tgk biasa jer..tp ko maintain tokoh bohsia yg disegani taw..

D:matilako...mak tetap chantique mirip ipa raziah..adooo

Afzainizam said... Reply To This Comment

Bila mata bertentang mata....Dalam satu pertandingan sape kenyit mata dulu dia yang kalah kena belanjer makan makan tengah hari.... sorang jadi pengadil menentukan kalah atau menang...

Si C: Pojie ko tak yah lah nak tenung mata aku sampai naik juling mata hitam ko tu... kira ko ngaku je kalah.. tahi mata ko tu buang dulu...tahi mata besar penumbuk..
nak termuntah aku tak selera aku tengok muko kau tu....

Si Pojie: Ko aku cepuk gak... Tertutup gak mata ko sebelah karang... ohhh pakai tektik kotor ye....nak saiko aku lah tu...lepas sebiji penumbok baru senyap mulut longkang ko tu...

Si B: aku nampak mata ko tu yang nak berkelip... sikit lagi nak berkelip.... jap lagi tu .... hah...hah....hah.... skit lagi...

pojie kira aku aje yang menang ye..... http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

C : Nokkss!! Mak jupe nyah tu kat LQ malam jumaat tu..Dia punyer 'vontott' XXXL 'bubbletalk' mcm bola boling ni uolssszz!!! Ntah2 pakai 'silicon' besor beg atas meja ni....hahha..very the platic....


A : Aku punyer xyah nk plastik silicon2 ni...natural beauty giteww youu!! hihi...


B : Uisshhh!! klu body slim mcm aku ni pakai silicon camtu sure very da booom keba boommm!!!


Mr.Homosapiensz
homosapiensz@yahoo.com

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

C : Tadi masa 'turn' Mak bowling td kanzz...Mak terpegang 'vontott' shuben tu uolszz...Mak ingatkn bola bowling...Punyer die tonggeng ikat tali kasut kat Mak..!! Dah le pakai suar hitam...sejibik bola bowling tu...terus dia bg bisnes kad!!


A : very the extravaganzzaa...!


B : (Sesambil jeling2 'shuben' yg kna 'cabul' td..) Not bad...


Mr.Homosapiensz
homosapiensz@yahoo.com

ezany said... Reply To This Comment

wahh..besh2 nie..senang jer nie..hehehe......aper hadiah yer ???

Melz said... Reply To This Comment

hahaha mel nak try setelah lama menghilangkan rasa stres ini ahaks.
Alamak takde idea -.-"

mel tak reti Mengumpat miahahaha

Anonymous said... Reply To This Comment

C : Amboi Pooh, chanteq sekarang! Operate ke suntik. Ke u pakai susuk. Ke ade "suntikan" lain? Hamboi bibior kamu..rupe Anjinglina Jolie kaedahnye..U olsss patutla kekwat skang. Ape rahsia kechanteqkan u ols ni?


A : Betul ke chanteq u ols? Xde la.. biasa jek. I amalkan mandi bawah jejantas Sogo jek..pukul
12mlm syaratnye..kemban paras kopek tp boley lepas paras lutut..sanggup?


B : (dlm hati) verangan taw. Hadek² begitu la. Ko tak perasan ke aku yg paling chanteq kat cni? Ade hati nk lawan merk!

XEN

cik EPAL said... Reply To This Comment

main bowling ke tengok bowling tu??? :D

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

jai xde idea la... tapi kalau masa nk bg adiah nnt jgn lupe ajak jai... huhu

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

A : Melets la suara ko masa karok td... ada rahsia ker...

C : aku g jumper kak heze.. ko tak tau ker kak heze tu pewaris inang sari dalam cter nenek kebaya kat TV3 tu... sgala susuk dia ada...

B : boleh la aku pasang body pas ne dgn kak heze

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

klu tgk gambar+cloud tu kan....
cuma yg C jer yang bercakap.....A & B tu digambarkan bercakap dalam hati/berfikir jer....

kannnn pojie kannn??????

mr.syazwan said... Reply To This Comment

C= NOK!! ko tau tak si jina da operata daa dagu, mata hidung semua.. ku tgk yang adooo bertmbh hodoh lg adalah dia tu.. ohh pleasee mak x kuase...

A= iye ke nyah... ermm mak pun pasan gak..eeeeeeeeeee takut2..

B= CHOOIII!!! agak2 sikit uols.. uols nak kutuk mak punn jangan la depan-depan mak okeh.. kang tibebe mak jd cicakman kang harus uols sembah mak kang..

(hanya rekaan semata2.. peace no war.. hehehe)

ice_blanded88@yahoo.com

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said... Reply To This Comment

saper yg masuk contest nih
selamat berjaya

=D