||| Tercari² |||

Wednesday, May 13, 2009

Jumpa Doktor Gigi...

Mesti ada di antara korang yg klo dgr "klinik gigi" dan "doktor gigi" korang dah rasa fobia kan?? For me, cool beb!! Since kecik lagi Pojie slalu mendapat pujian dari akak² misi dan doktor² gigi yg gigi Pojie nih cantik (walauponnn). Yela, Pojie since kecik mana layan sgt gula² ker, coklat ker sbb mak xkasi. Slalu gak gosok gigi, sbb tuh alhamdulillah gigi masih cantik (tggl mau buat whitening n bleaching jer nti). Cuma since keje kat KL nih, Pojie xde masa nk wat cek gigi setiap 6 bulan. So last week Pojie 1st time gi melawat Klinik Pergigian Suria kat area Puduraya (cam tau jer saper keje kat sini). Pg td plak dtg lagi utk rawatan susulan.


Pojie n Zull jadi patient last yg register, dan² terus letak papan tanda "Pendaftaran Ditutup".


Sambil² tuh bese la kan, xtvt yg xsah klo xde..

Pojie pegi ngan ditemani oleh Zull. Kenapa bdua? Abes tuh korang nk soh aku buat rombongan Cik Kiah ke Klinik Gigi ker?? Hehehe.. Pojie ngan Zull buat penskaleran gigi. Iaitu 1 proses membuang karang² di gigi. Korang mesti ada kan.. Gi buat cepat. Jgn nti muka ensem, cantik, tp ble senyum nmpk karang di gigi tuh, choy!!! I've met a few before, terus reject wat bini ok! Hahaha!! Since karang dah lama btapak di gigi nih, lama xdbuang, maka minggu lepas doc dapat wat blah bawah gigi jer, xberani buat atas skali sbb pendarahan yg byk. So mggu nih Pojie n Zull pegi lagi jumpa doc gigi, sambung rawatan lepas. Bangun lambat nih, ada hati lagi nk pegi, nasib baik sempat sblm tutup. Hehehe. Org xramai, kami tggu pun skjp jer turn kami, xsampai stghjam pun. Great job bagi klinik gomen!!!






Huh, org xramai so skjp jer uols.. Xsampai stgh jam pun menunggu..

Ah sudah selesai membersihkan gigi atas dan bawah. Urrrggghhhh, kali nih buat bhgian atas sgt sakit n ngilu ok compare to last week. Tp ada la rasa pbezaan, gigi lebih ringan, bersih dan rasa "lapang" sket. Hehehe.. Pas jer abes rawatan tuh, kami terjah tingkat 3 plak (klinik td tingkat 2, Bangunan Cahaya Suria). Mau terjah sum1 yg paling comel kat dlm bangunan tuh. Saper dia?? Jeng²...


Saper Nurul Husna, Juruteknologi Pergigian nih?? **matiler tangkap gambor curik²..







Nemo yg amat menyayangi gigi²nyer itu sampai la tlelap pun pegang gigi. Heppp, keje²!!!

Inilah dia Nemo!!! Btol x Pojie bilang dia manusia paling comel kat dalam bangunan tuh?? Gegeh tuh membuat gigi. Sgt sayang dia pad gigi². Kira kami nih ala² buat lawatan sambil bljr la tau. Dia bagi masuk lagi lab tempat dia bkerja tuh. Pengalaman yg baru tau! Kenal la skali ngan rakan² skerja dia, sumer baik² n peramah² belaka tau! Kem salam depa yer Nemo. Best la depa. Kamu pun best juga!


Pose sblm balik ngan Nemo. Antara Pojie n Nemo, saper lagi tggi ek? Hehehe..

So tadi pas borak² jap ngan dia (ggu dia nk lunch), bg voucher kat dia, kami pun terus blah. Tlambat sudah nk gi keje. Nk makan xmampu sbb sakit gigi. So, Pojie makan aiskerim Cornetto jer td wat tahan saket. Hohoho..

Love,

14 bicara yang baik hati...:

Duke Luce Dell'amore said... Reply To This Comment

comeynya nemo!

wAtashiwa Nemo-cHan said... Reply To This Comment

ajim!!!!!!
perli nemo ker...
geget st g kang....

pojie!!!!
brani kamoo amik gamabr kt sitew....
hampeh tol....
gegeh la kamoo inie.....

Corey said... Reply To This Comment

wah lama tak jumpa dentist. bleh la gi ushar sana nnt.

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

nemo.. nemo..
best gak blog u ner.. i follow.. hope u so...

Remy.com said... Reply To This Comment

wah, remy nk g klinik tu lah nnti, nnti leh jumpa seseorang tu, hehe...

Cik AniS GalaxY said... Reply To This Comment

ingtkan nemo yg tlg bersihkan gigi pojie 2..
mau dia tenyeh jer nnti..kikiki
pas nie anis pon nk gi ar.
da lama x jmp dentist.

p/s : nnti anis tempek award kamoo ek. sekali dgn gift yg pojie bagi 2...miss u dear...x mau gi kedah.. :'(

Rozita said... Reply To This Comment

jambu je poojie nih..
siap ble tangkap gamba plak kat klinik tuh...respek u ols!

atty's said... Reply To This Comment

nemo sgt cute..

pojie lepas nie kena rajin brush ur teeth tau..

rizz said... Reply To This Comment

wahh g klinik gg bgai hehe rizz pon nak g laa tp takot siott..ermm

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said... Reply To This Comment

wakakak cam ner ang leh jumpa dak nemo nie wakakkak nemo len kali harus ang tenyeh gg pojie tue wakakka (ngah bayangkan mak mertua p.ramlee apa tah nama dia tah... dok makan sireh wakakak dalam citer ibu mertua)

Hezesuze said... Reply To This Comment

ishhh mesT ngilu kan....ishhh da lama gk sis xwat service gg ni..

sib baek abg pomen x komen...yg penting service baek punya...wakaka

wah! tantek nemo kai uniform tu...sis suke ler..

`S3R4CURlYl4` said... Reply To This Comment

`lps baca n3 pojie nie.. nk g klinik gigi la.. dah ampir setahun xg.. karang gigi da beranak pinak.. :D

ang said... Reply To This Comment

pooh.. nemo tu sgt tomey...
lagi satu ko makin mengembang je aku tengok... huhuhu... lama x jupe ko... ;p

Eazy Izzuddin said... Reply To This Comment

wah!
ketemu nemo...
hiks...
xD