||| Tercari² |||

Saturday, August 22, 2009

Tag from Asha: Best Buddies

Huarggghh!!!

Ngantuk mata nih weii!! Keje pun xde sgt. Blk kul 10mlm (terlepas terawih lagik). So layan jela YouTube n blog. Tup² ini minah sudah tag sama POjie da.. Apa kes Cik Asha?? Pojie malas sebenornye nk buat tag bagai nih, tp oleh kerana agak kebosanan arini, so moh le kiter layankan jela yer.. Pojie pun dah lama xlayan mende2 macam nih. Hehehe..

Arahan yang perlu diikuti :

1) Sila copy award ini di blog anda :

Ok, dah buek dah!

2) Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini
Alaaaa, nih yg den lomah nih. Den konal minah xsampai sominggu pon. Camno den nak jawab nih? Jgn kato 6, 1 pun den tokial² nak cari jawopan. Aishh..

1. Namonyo Asha, orangnyo macam molek, sesuai omak den buek menantu.. comei pon comei.. heyyy.. Anok sapo nih??
2. Minah nih sgt rajin buat award n bg award kat kwn² dio. Nanti silolah ekau buek award blogger paling ensem, ekau borilah samo den, den suko.. Hehehe..
3. Ini budak suko jalan² merato blog cari konalan. Sampai den yg muko ensem sket dari Din Beramboi nih pon dio nak kawan. Uiiih, bagus²..
4. Den suko tgok blog awek cun nih sobab apo? Sobab dia kaler itam dan ijo, den suko.. Ala² damai raso ati, sojuk mato den memandang...
5. Asha nih nampak gayo orangnyo sopan santun, lomah lombut.. Ei, topikat ayah den nak buek menantu. Hehehe..
6. Budak ni suko lotak pic dio kocik².. Den tak nampak hatta lubang idung dio Rabun jugak la mato den nak mengintai anak daro sorang nih. Ngee..

3) Nyatakan 9 fakta tentang diri anda sendiri
Wahhh! Den suko soalan macam nih..

1. Den suko artis maya paling melotop iaitu PoJiePooH **matiler angkat bakul sgt!
2. Den badan gompal², sodap² dipelok. Kato omputeh macam tilam dunlopilo..
3. Den nih suko bkawan. Pado den, bkawan bior seribu, bkasih bior ler 1. Botul kan??
4. Den nih anak sulung dari 6orang adik bradik. Mak ayah den xsabar² mau den kawen copat. Abeh tuh sapo nak jago mereka?
5. Den paling takut ilang orang² yg tsayang macam omak den, ayah den, adik² den dan kawan² den. Den boleh jadi gilo..
6. Den ado darah soni. Tnyo jo soni apo den ado. Soni muzik, soni lakon, soni suara, soni tari. Cuma 1 jo soni den xde.. Soni lukis!!!
7. Den mmg gilo podas. Kalau xpodas masakan tuh, jgn suruh den puji, kelak den keji nanti.. Hehehe..
8. Den orang biaso² jer, muko comei ensem dalam blog sumo nih muko edit. Tp den xkisah apo orang nk ckp, janji den hepi dgn diri den sondiri, den xbpura² dan den bangga dgn wajah kurniaan Tuhan pado den.
9. Den org Muar, Johor. Kenapo? Tkojut ko?? Iyerlah mmg Pojie nih org Muo, bli ikan kat pasor besor. Hehehe..

4) Pilih 10 penerima award seterusnye .. TAG mereka!!
Oh, soalan ini den mau SKIPPING!!! Hehehe..

So apa macam Asha, puas ati dgn jawapan² melalut Pojie tuh??

Love,

3 bicara yang baik hati...:

eryThr0|\/|y(iN said... Reply To This Comment

org muar kew..
sha org j0h0r gak, k0ta tinggi..
hehehh
nway, tie sha dtg muar,
leh r blanje mee bandung muor k!
hahah

Corey said... Reply To This Comment

ooo org muar kew. huhu bro pnh gak sampai sana masa zaman suka mengembara dulu. duk umah adk angkat kat sg mati masa tu.

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Sha;
Lorr org Kota ker kamu??
Raya leh la Pojie singgah sbb POjie slalu gi Tenggaroh lalu Kota..
Raya nti singgah ler Muo Pojie belanja mee bandung yer..

Bro;
Lorr, so dah kenal la Muo yer..
Meh la turun Muo raya nti yer..
Sg Mati tuh umah atuk Pojie..
Pojie duk town..