||| Tercari² |||

Wednesday, August 26, 2009

Surat Terbuka: Ucapan Maaf dari Pojie



Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Buat sabahat², teman² dan pembaca² semua,

Adalah saya Mohd Fauzi Abdullah a.k.a. Pojie, dgn rasa rendah diri ingin memohon ampun dan maaf kepada kalian demi keredhaan dari Illahi atas segala keterlanjuran kata² dan perbuatan Pojie, samada sedar atau tidak sedar. Pojie akui Pojie hanyalah insan biasa yang banyak kekurangan sana sini. Pojie insan yang penuh dengan kekhilafan dan kejahilan. Oleh itu, dengan perasaan yang sangat bersalah, Pojie mengucapkan sekali lagi ucapan ampun dan maaf.

Buat teman² yang sentiasa memberikan kata² semangat, terima kasih banyak² atas nasihat dan sokongan kalian selama ini. Pojie amat² bersyukur kerana memiliki insan² seperti kalian. I am so proud of you. Pojie bangga memiliki teman seperti kalian semua. Pojie amat² menyayangi kalian. Andai ada yang terkurang sana sini, silalah tegur andai kalian benar² sayangkan Pojie. Pojie terima dengan hati yang terbuka dan berlapang dada tp dengan 1 syarat. Segala teguran perlulah di buat secara terus dan berhemah, insyAllah Pojie kelak dapat menerimanya. Dengarkanlah lagu yang ke udara di blog Pojie ini khas untuk kalian semua. Sesungguhnya atas kurniaan Allah, Pojie kembali bernyawa dan bernafas seperti biasa atas sokongan kalian. Terima kasih banyak². Hanya Allah yang dapat membalas budi baik kalian.

Buat insan² di luar sana, yang berterus-terusan menghentam dan mencaci maki Pojie, terima kasih banyak² atas kesudian kalian melawat blog Pojie yang tidak seberapa ini. Minta maaf yang tidak terhingga dari Pojie yang penuh dengan kekesalan kepada anda semua yang telah menujurus kepada luahan hati sedemikian rupa. Terima kasih juga atas teguran kalian walaupun dengan cara yang agak kasar dan kurang Pojie gemari, tak mengapa. Kalian juga berhak untuk bersuara. Cuma cara dan saluran kalian adalah tidak betul. Oleh itu, Pojie dengan berbesar hatinya ingin menawarkan diri untuk berjumpa dengan kalian, bersemuka, bertentang mata sama kalian. Pojie ingin meleraikan mana yang terkusut, menjernihkan mana yang keruh. Semoga masing² bahagia tanpa ada sebarang rasa dendam dan sakit hati. Pojie akan buka ruang kepada anda menguraikan setiap kesilapan Pojie yang kalian rasakan perlu untuk dibicarakan, silakan. Pojie akan menerimanya dan memberi penerangan andai tiada lagi salah faham antara kita. Andai anda ingin memaki hamun Pojie, anda dibenarkan, andai itu dapat mengubat kelukaan di hati kalian semua. Sila berikan tarikh dan waktu, insyAllah akan Pojie tunaikan. Ini janji Pojie. Cuma andai kalian terima tawaran ini, izinkan Pojie membawa beberapa teman kepercayaan dan sayap Pojie bersama, kerana Pojie perlukan sokongan mereka. Andai kalian tidak dapat menerima perlawaan ini, Pojie hanya berserah kepada Illahi agar di tunjukkan jalan yang benar dan berdoa agar Allah memberikan kebahagiaan ke dalam hati kalian juga mengampunkan dosa kalian semua.

Sebelum Ramadhan menjelma, ingin Pojie ucapkan ribuan ampun dan maaf buat semua. Semua kenalan dan teman² Pojie di luar sana. Harap dapat dimaafkan segala kesilapan yang telah Pojie lakukan terhadap kalian. Usah kalian risaukan tentang dosa kalian terhadap Pojie, segala²nya telah pun Pojie maafkan setiap malam sebelum Pojie melelapkan mata. Kerana Pojie takut andai Pojie tidak dapat membuka semula mata dan memaafkan dosa insan² yang telah menyinggung perasaan Pojie dan membuat Pojie menangis sehari-hari. Semoga amalan kita di terima Allah kelak. Semoga Ramadhan yang menjelma, memberikan sejuta rahmat buat kita semua. Ameen ya Rabbal alameen..

Salam ikhlas,

21 bicara yang baik hati...:

<< s| tED| >> said... Reply To This Comment

Ikhlas luahan hati pojie.. sama2 lah kita saling maaf bermaafan! :)

mRs.jUkoGYu said... Reply To This Comment

hmmm......xkire apeyg kite buat samede baik atau buruk mesti ade insan yg xpuas ati...juge sebalik nyer...;)

selamat berpuasa...

mRs.jUkoGYu said... Reply To This Comment

sket lg...hmmmm..kite xleh puaskan ati sume orang pojie...so....biarkan mereka dengan care mereka...pojie dgn care pojie...

eh!lg satu..last nie...hehehehehe...kite xsempurna kat mate mereka..mereka penah pk x,yg mereka tu sempurna atau tak kat mate kite?...hmmmmm...
kite dibesarkan lam kuarge yg berlainan n persekitaran yg berlainan..so kompem la care kite juge berlaian...

panjang la pulek...k selamat berpuase...;)

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

salam Ramadhan Al-Mubarak

rizz said... Reply To This Comment

saba jela dear..xphm la ngfn sikap stgh2 org yg hati busuk cm vaviiii ni =(

I am Karl said... Reply To This Comment

happy fasting

guest said... Reply To This Comment

penyakit hati xde ubat xakan sembuh wlau suntik antiviral skali pun..xyah peduli ngn org yg xde hati cmtu..hihihi

Hairi Tahir said... Reply To This Comment

nicely said and done, salam ramadhan kareem, semua..

momguess said... Reply To This Comment

salam ramadhan

Hotmama said... Reply To This Comment

samalah saya yer pojiee...mohon ampun dan maaf kalau ada salah silap yer.

Eazy Izzuddin said... Reply To This Comment

same juga dgn eazy....
salam ramadhan

Corey said... Reply To This Comment

salam ramadan pojie. terus kuatkan diri dan abaikan mereka yg tidak berhemah yang tidak mengendahkan kedatangan bulan yg suci ni

QasehPOjiE said... Reply To This Comment

Klu org dh nk bebaik ngn kt jgn la kt tolak..
spe yg bersalah yek sbnr nyer???
xpyh nk kutuk2 org if diri sendri pn sme jer...
maaf kn lbh elok!!!

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

To Anonymous :
hahhah!! kesian btol tengok ORANG GILA, sakit jiwa tu... ko mmg leh jadi modal untuk LAWAK semua org r...walaupun ko KUTUK camne skali pun, tetap orang anggap ko ni LAWAK BODOH SENGAL GILA...

anyway pojie, pekakkan telinga, butakan mata untuk org buta hati mcm dia...

hadapi ramadhan kali ni dengan penuh gembira...

Luth Textile said... Reply To This Comment

erm, pojie sabar je..
jgn dilayan org2 yg tak ada jantannya tu..

1 more, maafkan je org yg buat mcmtu kt ko bro, ada banyak ganjarannya..

selamat berpuasa dan tabah!

mr.syazwan said... Reply To This Comment

SELAMAT BERPUASA, BERSAHUR, BERBUKA,BERTERAWIH, BERTADARUS, BERSHOPPING RAYA...

hehe

Rhuddy said... Reply To This Comment

Salam Ramadhan Pojie...rhuddy pun nak minta maaf gak kalau ada salah silap ok...

Maafkanlah org yg kutuk pojie tu..jgn simpan dendam wokey..

cayokkk laa kawan heheheh

adie said... Reply To This Comment

Hai thank for the comment at my blog and Happy ramadan to you too, puasa ni tak balik johor ke

WanHidayat said... Reply To This Comment

Salam Pojiee...selamat berpuasa. lama tak jumpe ko..harap ko baik2 sahaja walau di mana ko berada. Aku di miri skrg ada dgn anas.....hehehe.

Pojiee, aku ada terbaca entry2 lepas ko...mcm nih lah. Ko buat apa yang ko rasa betul. Pedulikan sesiapa yang benci ko...ko tak rugi apa2 pun. Aku yakin ramai di luar sana yang syang dan suka berkawan dgn ko...

Apa2 pun, aku doakan agar ko buat yang terbaik untuk diri, masa depan dan mereka yang ko sayangi...

Jaga diri baik2...Pojie..

salam Ramadhan...

atty's said... Reply To This Comment

slaam ramadan pojie..kty pun nak mintak maaf andai ada salah dan silap ye..

edan coba said... Reply To This Comment

to anonymous..
Rajinnyer menyerang owg walau bulan pose pon!! kecian pahala ramadhan hilang mcm tu jer!!Masya Allah...

Pooh..
well done!!! u dah pon buat per yg sepatutnya.. balasan Tuhan segera meyusul nanti.. :D