||| Tercari² |||

Wednesday, August 19, 2009

Marahkan Pojie, Shoutbox di hentam!






Oh ya, buat anda yg menulis ini, menghentam shoutbox Pojie dgn kata² yg agak bhemah ini, tahniah anda telah berjaya menggoyahkan kan mood ceria Pojie di pagi hari ini. Yup, kebiasaannya bila pagi² dah mood lari, efek sampai ke malam. But sorry to say, I'm much² stronger than before. Katakan apa saja, Pojie tapis yg baik² saja dari insan yg menegur dgn cara yg betul. Yg berbaur ingin menjatuhkan kredability Pojie sbg seorang manusia yg ada rasa hormat dan sopan santun, tidak akan dilayan sama skali. Btw, Pd Pojie, ini adalah minoriti manusia yg xsenang dgn Pojie sedangkan majoriti masih menyayangi dan senang dgn Pojie. Ia ibarat angin lalu. Mereka² ini cuma mahu mendapat perhatian sebagaimana Pojie mendapatkan nya.. Whatever!

So, buat sahabat² Pojie di luar sana, andai betul kamu sayangkan Pojie, ikhlas bersahabat dgn Pojie, frienship forever, sila ekspresikannya di sini. Biar Pojie dan dia tahu langit itu tinggi dan rendah, Pojie ini siapa di mata ramai insan di luar² sana.. Silakan.. Ikhlaskan diri anda..

P/S: Pojie maybe kenal siapa penulis ini, tp Pojie xmo buruk sangka. Biarlah. Andai benar dia sahabat bagai dikata, dia tau macam mana utk jadi seorang lelaki berhemah utk menegur Pojie. Betul kata org, yg baik² org xpandang, ble ada yg buruk perihal diri ini, ramai yg mnuding jari..

Love,

43 bicara yang baik hati...:

aMir RaYYaN said... Reply To This Comment

Salam...Pojie,biarkan org bodoh itu terus berbicara benda yg bukan2..Semua masih menyayangi pojie..U r the best frenz forever n ever pojie....We all luv u sooooooooooooo much dear...take care...ALLAH tahu segalanya...

CikYana(",) said... Reply To This Comment

biarkan dia pojie

org camtu jgn dilayan okey

u still have a lot of friends

including me

jz chill up

take care of urself taw

Hairi Tahir said... Reply To This Comment

It's not about having many frens all around you...

It's about having true frens around you...

I am one of them who will be there when you need a fren...

Just like when we were 5 years old 20 years ago...

Cheers, buddy

Hezesuze said... Reply To This Comment

aiyooooooooooo
sape pojie haprak ni sebenonye...

tnjukkanler diri anda baru gentlemen beb...ada brani??? ekeke

all people luvs pojiepooh...including me...alwayz uols :D

nas said... Reply To This Comment

alah pojie biar lah manusia yg perangai macam ni..org mcm ni mmg x suka tgk org senang..allah tu ada n maha adil biar dia yg balas..skrg semua cash..

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

baling batu sorok tangan, y not perkenalkan diri dan tegur elok2...

<< s| tED| >> said... Reply To This Comment

alahai.. org macam ni pun ada... berdentam dentum.. tapi penakut! :)

be cool pojie!

momguess said... Reply To This Comment

sabar dik
biar kan org tu ngn bayang2 die sdiri
akak rasa die sebenar nyer yg bermasalah
sbb nyer
SUKA HENTAM ORG!!!!!

kpd yg suka hentam org lain...
bwk2 lah taubat
nak dekat pose ni
kot2 lah xsempat nk sambut ramadhan sama

dik...
ko byk kan sabar

eazy said... Reply To This Comment

pojie.
org mcamni la yg suke jatuhkan mood kite.
biarkan ye.
tuhan maha mengetahui

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

ko orang ni tak kenal pojie ni lagi, ko orang cyber friends ape tahu.tak kena kat batang hidung boleh la cakap , ape die dah buat mmg dilaknat.. tak sedar. harap tuhan balas ape kau buat pojie. ko ni mmg x layak dibuat kawan, sentap lah kau

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

pojie.. kau ni mmg kesianlah.. dah kawan2 semua ko dah larik. ko nak buat kawan kat internet dgn persahabatan palsu ko tuh. jgn tertipu dgn dia ni. suka jatuhkan org lain utk matlamat sendiri. ikut kepala otak die jer

Corey said... Reply To This Comment

kita tak boleh puaskan hati semua pihak. dalam hidup pasti ada insan yg tidak puas hati atau tidak gemar dgn cara kita tanpa kita sedari.
redha dan pasrah saja. jalani hidup spt biasa.klu mudah tergadah dgn cara diorang bermakna kita lemah. i know u r strong, pojie...

edda(",) said... Reply To This Comment

pojey... abaikan mereka2 itu... kuat semangat!!

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

TQ sumer..
I'm struggling to get back my mood..
Hope i will be fine soon..

Buat Dedicated whoever u r, u r not allowed to come here..
U r suck!
go back n get ur life!

Buat Ayie,
U reli make me cry buddy!

atty's said... Reply To This Comment

sabar ye pojie..biorkan je lah ..
org buat kita takpe.jgn kita buat kt org dah ..tau ..bior allah je yg balas..

selamat menyambut ramadhan ..

AzLaNDofGoSSiP!Nk said... Reply To This Comment

OMG! sbr je la keyh.. :) dengki tuh

A j u E said... Reply To This Comment

saper yang sentap skrg ni?dedicated ke poojie?

nmpk gaya...mcm dedicated je yg sentap lebey...

hikhikhik

be strong poojie!!

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

saya ni bukan sentap kak oiii... kita ni nak kasik si pojie ni sedar dgn perangai die yg *sucks gila* tu

wAtashiwa Nemo-cHan said... Reply To This Comment

cheh~~~~
sentap2 tuh biasa leh~~
nmpk sgt ort tuh xpenah berKAWAN....
INGAT LAH....
kita berKAWAN bukan kerana siapa DIA pada KITA... kita berkawan sebab DIA adalah KITA...

per2 pon...
nemo okey ajer kwn dgn pojie....
bg nemo...
kalo berkawan tuh asik sronok ajer...
bukan berkwan namanya... plastik lah persahabatan tuh andai kita sntsa gembira dgn org tuh... mesti akan ade sentap sana sini sket... TP... bukan smpai buang kwn...

lg satu...
berkawan kena ikhlas... siapa kita biarlah kwn tuh yg tentukan... sama ada dia terima atau tidak siapa kita...

apa yg penting...
berTERUS-TERANG...
andai ada yg tidak puas hati....
sila lah berdepan muka ke muka...
bukan main terjah sana sini...
menyebarkan aib orng....
xmalu ke jadi MUSUH DLM SELIMUT?
atau TALAM DUA MUKA?????

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

amboi2..nemo ni sah2 pondan berangan jugak ni..cam poji ni. dok bekap2.. tak kene kat batang idung ko boleh la cakap..

btw, orang lain pun sentap jugak nyah..tapi bukan ratu sentap (poji sendri yng mengaku ok)... sikit2 nak sentap.. payah la..nak tegor sikit pun x boleh.. banyak chantekkkk..ya hamppunnnn!!!

Hairi Tahir said... Reply To This Comment

Dear Pojie,
Tiada siapa yang sempurna. Bukan saya. Bukan kamu. Bukan dia. Hanya Tuhan. Salah langkah dan laku terdahulu, mari kita ubah sama-sama. Teguran orang jadikan teladan. Minta petunjuk Tuhan. Bagus juga ada orang nak menegur kita.

Dear kawan-kawan Pojie,
Setakat yang kita kenal Pojie (walau cyber friend sekalipun), Pojie tidak pernah buat hal dengan kita. Maka Pojie deserve dilayan seperti mana Pojie melayan kita semua. Kalau Pojie salah, kita tegur dengan baik kerana itu what friends do.

Sudah hampir 20 tahun saya mengenali Pojie. Dalam erti kata lain, aku bukan cyber friend Pojie. Demi Tuhan, tidak pernah sekali pun Pojie menyakiti hati saya.

Dia sahaja yang selalu sentap dengan saya... wakaka!

Dear Dedicated (yang telah menyembunyikan profil beliau daripada kita semua),
Terima kasih atas teguran anda kepada kawan saya. Antara anda dan Pojie, itu antara kamu berdua. Saya hanya rakan Pojie yang akan menaikkan semangat dia ketika dia down.

Sekian.

mr.syazwan said... Reply To This Comment

mulu sapa yg hajing sbnye ni???

sapa yg azwan ali sbnye ni???

entah yg tulis tu yg klon azwan ali..

xpe poji... be releks...

lantak p sama depa tu...

yg penting poji tau apa yg poji lakukan ok..

SUPER POWER!!!!!

P
O
J
I
E
!

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

pondan berangan ni mmg gunakan kawan2 dia je.klau ada kepentingan kt dia, dia jagelah hati wlau100tahun pun,

Anonymous said... Reply To This Comment

sokong dedicated

bB sYasYa said... Reply To This Comment

hohohho..kenape dgn dedicated ni??
if betul la pojie penah bt something kat u sampai u sentap bagai..
face to face la dude..br GENTLEMAN!

ni setakat bising2 kat sini..
langsung TAK MACHO!

pojie..i br je start blog walking kat blog u ni...i pun tak kenal u mcmane..
but i pun tak setuju dgn cara dedicated tu..
kalau ade masalah skali pun,settle secara matang dan dewasa!

I am Karl said... Reply To This Comment

pojie

keep it cool

Cik AniS GalaXy said... Reply To This Comment

cume ckp kt DIA
ALLAH lihat segala apa yg dia buat.

chill dear (^_^)

edan coba said... Reply To This Comment

Pooh jgk... pose penuh taw!!!!
Yg penting jujur..insyaallah pasti langsing nnt...

edan coba said... Reply To This Comment

Utk dedicated...
sudah2 laaa.. yg berlalu suda jngn diingat.. Tuhan marah bermusuh2..
lg beberapa hari nk dekat puasa ni so bawakan beristigfar!!! jika benar apa yg Pooh penah buat salah, MAAFkanlah!!.. perbuatan sebegitu lebih mulia dan Allah pasti menyayangi kamu... :)

Utk Pooh..
Jngn peduli kn dia.. but that's not mean Pooh boleh serang dia balik walau dikomen ni.. Pooh cuba jadi air.. mudah2-an dedicated akan dingin... (^-^)V peace

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

bukan i sorang je.semua kawan2 i yg baik ngan dia ni dulu menyampah ngan insan bernama POJIE ni. kitaorang ni dah fedap gila dan muak!!!!!

mu_iz said... Reply To This Comment

at least u being urself..
ala, org yg dok hentam tuh bkn btol pn..
bolayan jek..
idop pn epy.. =p

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

Tengokkk!!
dah letih mal scroll bawah bru leh komen ni..
rmai btol ur supporter sini...

"you are not alone..."

maybe penulis tu ada masalah mental kot...saje je cari modal..xpun dia saje nk tengok reaksi Pooh & readers....nk tumpang glemer kat blog Pooh yg glemer ni kot....kesian dia...

(Pakat gelak ramai2 penulis yg kecian tu...HUHAHHAHHAHAHAHAHHAHHHAHAHHAHAHHHAHAHAHA!!!)

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

Tengokkk!!
dah letih mal scroll bawah bru leh komen ni..
rmai btol ur supporter sini...

"you are not alone..."

maybe penulis tu ada masalah mental kot...saje je cari modal..xpun dia saje nk tengok reaksi Pooh & readers....nk tumpang glemer kat blog Pooh yg glemer ni kot....kesian dia...

(Pakat gelak ramai2 penulis yg kecian tu...HUHAHHAHHAHAHAHAHHAHHHAHAHHAHAHHHAHAHAHA!!!)

QaseH PoJIE said... Reply To This Comment

Kenapa ley mcm ne..
xske gaduh2 la..
klu nk gdh ckp depan2 bkn ckp belakang..
plz show ur face...
klu btl p DEDICATED kate...
adakah sbb dendam n nk memalukan pojie..
atau sbb nk pojie sengsara khilangan kwn..
jgn kt buat org ssh krn kt akn dpt balasan..
lbh baek kukuh kan ukhwah silaturahim dr bgaduh..
ada guna k braduh nie..
bmaaf2 lg bgs..
if xske POJIE lpe kn die jgn contact lg POJIE...
lg sng..
msg2 xskt ati,....

rizz said... Reply To This Comment

hanjeng taw sape yg ckpa cmtu..ignore je dear...

Anonymous said... Reply To This Comment

woii rizz ko jgn duk hanjeng2 kan org..ko cermin diri ko yang tak seberape tuh! ktrg ni bukan org sebarangan..there is no way to u n pooh to be compare with us k. so please shut up ur bloody mouth n do ur own thing. we do this thing because we already shitted by pojie. so its 4 u and others to know n for pojie to find out what wrong with himself and fix it. k doh!

Anonymous said... Reply To This Comment

n 1 thing..u say wut rizz?? ignored?? u want pojie to ignored wut happen in his blog.. walaweii ko ni pun mesti hapuk yg menjadi pak turun tukang sapu jubo taik pojie ke rizz oi? ko patut suruh die tu pikir blk n cube muhasabah diri tuh..ok dah g wat keje ko tuh blk. duh!

edan coba said... Reply To This Comment

issshhhh dah lah!!!
dah jd medan peperangan plaq...!
lusa nk puasa da hati mau control beb!!!! ingat!!!! Tuhan akan membalas sgala tindak tanduk kamu..
tolon lah cool.. tunjukkan hati murni kamu itu!.. Maafkan lupakanlah kisah2 lalu... x guna diungkit2

Anonymous said... Reply To This Comment

bukan nk ungkit..tp sebelum puasa ni..nk bg poji ingat dan sedar. sebelum die lebih jauh lg. sblm ni saya tak pernah nk kutuk2 org dlm blog, ni 1st time cuz i hv to let evryone know who is poojie pooh actually. so my tanggungjawab dah selesai. its now pojie turns to fix his attitude. k peace no harm

dEdiCatEd said... Reply To This Comment

rizz ni bukan aku x kenal.. kenal sgt2.. ni mmg kaki bodek pojie. best frend kunun. *ado aku kesah dik2 nun?*
nanti terkena jgn nak jilat tahik pojie lak rizz

A j u E said... Reply To This Comment

yang mrh sangat ni...apa yg poojie dah buat sebenarnya?balik2...nak bg poojie sedar..nak suh semua orang taw...tapi,pointnya kabur xnmpk jelas.

x paham..

keep strong poojie..

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

hurm....so klu mcm tu la....let it happen like this....poojie klu betul la apa yg dorang cakap tu....better poojie jumpa or contact dorang gtaw napa dorang mcm nie...mana la taw dgn kata2 minta maaf tu mampu selesaikan segalanya....

tak suka la mcm ni.....lebey2 lagi klu terkena kat batang idung sendiri....

slmt myambut ramadhan almurabak.....

Anonymous said... Reply To This Comment

Heliu kakak ayam
sape manusia tu ye
ko taw x ko rase?
Berani die ckp mcm tu ye
belum lagi die kutuk i tu
sebab i selalu dgn u
sms i nm die pooh
i nk taw jugak

XEN