||| Tercari² |||

Monday, March 30, 2009

Earth Hour 2009; Malaysian not sporting / supporting?!!



Erm, sabtu lepas beriya la Pojie hangout kat MidValley n The Garden since dgr cter depa support Earth Hour 2009. Malas la nk gi lepak jauh² smpi KL Tower o CapSquare. Lgpun abg angkat Pojie; Abg Hanis, yg dh stgh thn xjmpa dia, ajak teman dia gi shopping kat MidValley tuh. So layan jela kan! Pojie ingat nk padam lampu kat umah dan tido, abes cter, tp mcm xde feel plak kan. So decide ngan Abg Hanis nk lepak kat middle point antara MidValley (MV) n The Garden (TG) tuh.

Pukul 8.30pm telah berlalu. Nothing happen. Hah, nothing happen??! Jengah blk kat entrance MV n TG tuh; terpampang poster yg depa kata depa join Earth Hour. WTF! Pastu tutup la lampu pada jejantas dia. Tuh jer?? Tp tgok Hotel Boulevard tuh dah tutup. Good². Mamak Al-Esfan tuh pun tutup gak, tp 10 minit jer?. Xbagus². Apa kes yg 2 natang nih xtutup² lg? Terang benderang jer. Cam nothing happen? For me Earth Hour kat Malaysia xmenjadi 100%. Samada rakyat Malaysia xsporting atau xsupporting mende² nih. Maybe depa xbuka lagi mata pasal nih. !st time kan. Wajarkah dimaafkan?? Oh, tidak! Tgok jelah, merata dunia join, tutup sumer lampu pakai lilin sajor.. Las Vegas dan Menara Eifel pun tutup lampu tau! Erm, whatever la! So guys, macam mana ngan tempat lain? Share sket!

Love,

7 bicara yang baik hati...:

rizz said... Reply To This Comment

heehh rizz pkai lilin sajork.candle lite gtu:p

hezesuze said... Reply To This Comment

tutup lampu kete je coz time ni akak kt giant shah alam...hahahahaha

Corey Alias said... Reply To This Comment

tutup lampu tu simbolik saja.. bukan ada affect apa2 pun.

nak kata akan jimat letrik? nan ado sbb it takes 2 kali ganda the energy to switch on the light.bygkan 9.30pm beribu org on letrik pd masa yg sama.dah berganda letrik terbazir.

nak kata kesedaran utk global warming? ramai yg pakat nyala lilin yg tahap keluaran carbon yg lebih tinggi dari lampu letrik itu sendiri.

jadi walaupun hanya sedar ttg kempen ni dah mencukupi.klu sertai hanya sekadar mengikut pun tak guna gak.

mcm aku mmg tak sambut benda2 ni sebab tengok byk hipokrasi dan ignorance. nak elaborate lebih2 pun malas sebab benda dah lepas. :)

Hazwan Hassan said... Reply To This Comment

tul ke tutp lampu or any brg2 electric sejam tu tak ade efek ape2 eh?? bukan leh jimat elec ka??
save bill pon leh gak kn??

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

hampeh la Kak Suze n Rizz..
erm, no komen la Corey..
tp Pojie sokong ckp Ewan..
hehehe..

Cik Meh said... Reply To This Comment

Aku tutup oo.Lebih sejam lagi aku tutp. Huhu. Pasang meja Ikea dlm gelap.

Terer ka tak terer?

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Hahaha!
Sgt gigih ko kan Cik Meh