||| Tercari² |||

Tuesday, November 2, 2010

Kisah Tetek :p


Amboiiii kemaen masing² terus jer klik blog Pojie untuk membaca entri ini kan. Dan pastinya lelaki² di luar sana dan tidak keterlaluan juga Hamzah antara salah seorang yang begitu teruja untuk membaca entri Pojie ini. Broframestone pun tidak ketinggalan, sebab dia kan sangat berhajat mahu menjadikan nasi lemak 50 sen Nora Danish kepada nasi lemak antarabangsa! Hehehe..
 



Salam,

Oklah cukuplah Pojie melalut. Sorry juga yer tajuk entri agak kasar sedikit di situ. Oklah, kita tukar kepada Kisah Payudara. Kan lebih enak bunyinya. Mungkin kebanyakan daripada anda, wanita² di luar sana aware pasal kanser payudara ini dan saya pasti sebilangan saja yang tahu teknik² untuk mengesan simptom kanser pembunuh utama wanita² di Malaysia. Statistik menunjukkan 1 daripada 20 wanita di Malaysia menghidap kanser payudara. Ohhh, lelaki juga tidak terkecuali yer, 1% daripada kes yang dilaporkan adalah lelaki. So kedua² jantina berpotensi untuk menghidap penyakit ini.

Oleh sebab itu, adalah menjadi tanggungjawab kita semua untuk memeriksa kesihatan payudara masing². Tak kisah lelaki atau perempuan, kaedah dan tekniknya adalah sama dan mudah sekali. Kalau yang dah kahwin tuh, bleh la suruh pasangan tolong check kan. Tapi better not la kan, kang hilang nak check lain pergi check 1 badan. Hujung² tak dapat kesan sebarang ketumbuhan di payudara, kesan janin plak dalam rahim. Oppps ;p Jadi di sini Pojie akan berkongsi kepada anda teknik² serta kaedah² yang boleh anda lakukan di dalam rumah. Senang jer. Meh Henry Golding sama Sharifah Amani tunjukkan, mesti korang suka :)


Jadi amacam sekarang? Agak² leh buat sendiri tak? Erm, kalau rasa² kurang berkeyakinan, boleh la berjumpa dengan pakar yer. Jaga kesihatan diri semua!!!

Love,

16 bicara yang baik hati...:

Asrol said... Reply To This Comment

Layanzzzzzzzzzzzzzz......

Bro Framestone said... Reply To This Comment

bro nk periksa juga la

nk bro tolong periksakan pun boleh...he..23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

::AdyVa:: said... Reply To This Comment

waaaaaa...
info yg berguna!~
thanks pojie...~

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

lelaki perempuan sama je risikonya
lebih baik buat pemeriksaan awal kan

Wan Gerrard said... Reply To This Comment

mencegah lebih baik daripada mengubati..terbaik suka sharifah amani ^_^v

Encik Psychopath said... Reply To This Comment

da check. tp not sure tu ketulan ape kt lua. jerawat kot.

AdiE said... Reply To This Comment

ok...adie dh download...
sgt informative!
thanx pojie..

~ DanieL AdiE ~

Jey Yusuff said... Reply To This Comment

pas exam nnt jey cek la. hehehe

Kanda Jebat & Iva Saionji said... Reply To This Comment

thankz pojie for the info..perkara yang paling nak dielakkan...huhu...risau jugakkan ..zaman sekarang ni pelbagai penyakit timbul..hope dijauhkan...

Matjoe said... Reply To This Comment

apsal aku tgk gambar jer kt entry ni, bukan baca content dia....

haha, good info. boleh tolong cek selalu

Eazy Izzuddin said... Reply To This Comment

yeah...
kene jaga dari sekarang...
=)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... Reply To This Comment

penting tau menda2 cm ni...not sensetip isu..heheh..

beLalanG said... Reply To This Comment

ada servis cekkan tetek x? lol~! :P

hamzah ian said... Reply To This Comment

kah kah

[cucu Hj Hassan] said... Reply To This Comment

saya ada kawan kena breast cncer. still young. dy dh check sndiri, tp sbb takut. melarat. kesian kan. isk isk

Oasis said... Reply To This Comment

Aduh takut la. Nak kn check terus ni.. Skrg jugak