||| Tercari² |||

Thursday, November 18, 2010

1st time HISAP!

Apa khabar semua.. Assalamualaikum!

Nih nak tanya ni korang pernah hisap tak? Pojie tak pernah hisap sebelum nih, tapi haritu kan ada sorang kawan Pojie yang comel soh Pojie hisap dia punya. Dia taklah paksa tapi Pojie yang rela. Sebab bila hisap rasa cam syok, member pun seronok jer. Layanlah. Lagipun bukan besar pun, kecik jer. 1st time hisap macam nak lagi. Sedap jer rasa! Tengok wajah² kesedapan korang agak² Pojie tengah syok hisap apa agak²nya???


Woiiitttt!!! Otak tuh kasi clear sikit jangan fikir Pojie hisap anggota badan kawan Pojie yang comel tuh, no no no! Hisap dia punya rokok pun tidak, no no no, membahayakan kesihatan ok. Tapi Pojie hisap dia punya SHISHA!!! Iaitu sejenis benda yang dihisap oleh kebanyakan orang di Timur Tengah...


Wahhhh, layan habis siot. Syok gak. Rasa ala² cam hisap rokok tapi lebih syok sebab berbau harum. Katanya ada perasa epal, straberry, dewberry dan macam² lagilah walaupun tak rasa apa² pun, just rasa sedap hisap asapnya dan menyemburkan semua ke udara dengan haruman dari asap itu. Ceh, bajet cool la! Yela, tak berani nak hisap rokok, nanti kena balun sama mak, so isap jela shisha. Lagipun kawan cakap shisha ni takde nikotin macam rokok² biasa.Iya ke? Make sense, tapi tak puas hati. Google punya google maka barulah Pojie tahu bahawa shisha 400 kali lebih bahaya daripada rokok. Fikir logik, kalau rokok ada tembakau, dan asap dari tembakau, tetapi shisha ini kita akan sedut asap terus dari arang yang dibakar dan boleh menyebabkan kanser. Walaupun shisha vs rokok dan shisha menunjukkan tahap merbahaya yang lebih tinggi, tetapi itu tidak bermaksud korang yang smoker² nih boleh hisap rokok lebih kerap, jangan... Peratusan merbahaya tuh tetap ada, lebih² lagi kepada perokok sekunder. SAY NO TO HISAP ROKOK & SHISHA. Pilihlah untuk hidup dan tidak kuat hisap!

Hahahaha!!!

Hanya satu,

17 bicara yang baik hati...:

syaf said... Reply To This Comment

yup...betul, shiha tu lagik berbahaye dri rokok, tu pasai org bese isap once in a while jerk...tp sedap...he3..lame dah aku x pekene shiha...

sfatimahzj said... Reply To This Comment

susah nak jumpa laki tak hisap rokok ni...huhu

Matjoe said... Reply To This Comment

hmmm, shisha ni sedap jugak coz lain dari yg lain. tp tu laa kesihatan nk kene jaga...

ita cutevirus said... Reply To This Comment

benda hisap² memang bahaya...
contohnyer
isap curut, isap paip, isap shisha, isap rokok...
yg tak bahaya isap tteetttt!!!
eh?? tapi bahaya jugek.. kalo isap bini orang laen nyer..
kehkehkeh...

Aizul Azlan Azril said... Reply To This Comment

kekdahnya... i x isap benda2 tak bernyawa ni... haha

Eyriqazz said... Reply To This Comment

tak jauh beza pun shisha dengan rokok..dua2 isap asap...n dua2 membahayakan kesihatan juga..hik3..

izulman said... Reply To This Comment

@sfatimahzj: my frens rmai je tak hisap rokok.. even i dont smoke :) I dunno to me, I respect guys yg tak hisap rokok, nampak matang haha.

@pojiepooh: hahaha aku drpd dulu go against smoking walau ape bentuk sekalipun ;)

atty's said... Reply To This Comment

kty tak penah hisap langsung.
baca blog pojie baru tau ..shisah lagi bahaya dr rokok.

shaffique said... Reply To This Comment

dah jarang isap sisha. sebulan sekali je. huhu.


My latest entry : IPhone, WinPhone7 atau Android. Manakah Terbakar Dengan Cepat ?

AdiE said... Reply To This Comment

so far x pernah hisap lg...ape rase ek?

~ DanieL AdiE ~

Asrol Mania said... Reply To This Comment

Mata stim.... wakaka... baru jerk terbaca ritu shisha lagi bahaya dari pojie.. kahkahkah...

Jangan klik sini

Eazy Izzuddin said... Reply To This Comment

saya x pernah hisap lagi
good boy
hehe

New Entry:
Hal Jubah Konvo

Encik Bell (beLalaNG) said... Reply To This Comment

mata stim sgt....:P

Syafrizal said... Reply To This Comment

Satu pesanan yang bagus hehe...
amalkan gaya hidup yang sihat
tinggalkan merokok.. :)

cybernetic88 said... Reply To This Comment

haha. lagi bahaye shisha bro. ehe. papepn say no to shisha. rokok sumtime :P

syazwan tahir said... Reply To This Comment

shisha!!!sgt layans~
kwn2 slalu g layans shisha...
ske bau asap dye yg de flavour 2...hehehe ;p

Affan Ruslan said... Reply To This Comment

kat resit tu tulis: tidak hidup dan tidak kuat hisap?!
haha. apa maksudnya