||| Tercari² |||

Thursday, November 4, 2010

Alyah - Kau Bisu (♥ this song!)

Salam,

Lately Pojie lihat industri muzik kita semakin berkembang dan tidak keterlaluan andai Pojie katakan bahawa kita sudah menghampiri kehebatan pembikinan lagu² seperti di luar negara. Ia dikuatkan lagi dengan video clip yang menunjukkan kehebatan dan kreativiti insan² dalam industri ini. Lihat sahaja hasil kerja Media Hustler yang pernah bekerjasama dengan beberapa artis tempatan untuk menghasilkan video clip yang menarik seperti The Fabulous Cat dan kini Alyah dengan lagu terbaru beliau, Kau Bisu.

Lagu ini adalah hasil karya Omar K dan lirik oleh Sulu Sarawak boleh dikira antara lagu yang terbaik tahun ini. Tahniah kepada mereka dan Alyah terutamanya. Walaupun beliau sering dikecam hebat dengan gaya yang pelik, pernah dikatakan meniru Lady Gaga dan Rihanna, malah keterlaluan mengatakan beliau ahli Freemason, tetapi beliau sangat tabah untuk terus memberikan yang terbaik untuk lagu terbarunya ini. Malah lagu ini merupakan luahan hati beliau terhadap pengkritik² yang sering mengkritik beliau. Hayati bait² lirik lagunya...

Apa mahu mu…mengejar ku
Apa yang kau tunggu.. kan dari ku
Sini sana mu… menekan ku
Benar gila menyusah ku dengan obsesi mu
Oh berkali kau mengugat diri ku
Biar rimas…. ku selalu!

No!
Tak perlu kau memburu ku
No!
Tak ku tunduk pada mu
Ohh ohh No!
Tak usah kau mengusar ku
Kutukan mu… BISU!
Oooo…ooo…ooo….

Kiri kanan ku… kau menganggu
bicara mu palsu… kau penipu
Hanya salah ku… konklusi mu
buang masa mu menjatuh ku…kau bukan lawan ku
oh berkali kau mengugat diri ku
biar rimas…. ku selalu!

Kau itu yang menyeru ku
Ku raih segala waktu
Kau itu yang menghukum ku
Ku raih segala mampu

Lihat mu
Ku pa-mer gaya ku
dan biar kau tahu
revolusi ku ..menjadi satu
bukan lagi reputasi mu

Sangat attitude lagu nih. Kalau berminat boleh la download kat sini. Tapi sayangnya lagu nih tak sempat nak masuk Anugerah Juara Lagu akan datang. Apa² pun tahniah buat produksi video clip ini. Semoga anak Malaysia akan lebih kreatif dalam dunia hiburan ini...

 

I ♥ you Alyah!!!

Love,

9 bicara yang baik hati...:

Lelaki Ini said... Reply To This Comment

kagum dgn keberanian alyah!

apezs shah said... Reply To This Comment

wah alyah meriah betol..
gempaq lah.

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

ni memang tiru gaga

AdiE said... Reply To This Comment

I love Alyah too!
DIE SGT BRANIE!
X MCM TYPICAL artis2 malaysia yg laen..

Papepon, DATO' CT tetap dgn kelasnye tersendr..

~ DanieL AdiE ~

piKOk said... Reply To This Comment

wah!hebat gaya Alyah..
berani btol..

KiFli si Dolce said... Reply To This Comment

grand uolsss...siap dgn lyric da :p

SANDRA AZWAN: Fashion Designer said... Reply To This Comment

she's great!!

rizal jabai said... Reply To This Comment

yh jai pegi launcing lagu kau bisu tu dah lame..awal bulan sepuluh aritu kot...jai bru publish cite tu kt blog..huhu

alyah the best!!!

A.L.L.me said... Reply To This Comment

http://rocktoadamlambert.blogspot.com

jangan bandingkan alyah dgn siti...siti old school..alyah tu dah cam school of rock...alyah pencetus fashion bg penyanyi balada...balad song somtimes can be so boring but alyah makes that s wrong....siti mungkin pencetus suara balads...tp alyah tetap manjadi pilihanku!!!