||| Tercari² |||

Thursday, February 25, 2010

Happy Tree Friends



Anda pernah dengar pasal kartun ini? Tak pernah? Ish³, rugi betul pada sesiapa yang tak pernah tengok kartun comel ini. Walaupun nama mereka Happy Tree Friends, tetapi latar tempat dia bukanlah di di pokok semata².

Serba sedikit mengenai kartun ini [KLIK], ia merupakan kartun siri animasi terbitan Mondo Mini Shows. Di mana siri kartun ini asalnya untuk tayangan secara online dan kini menjadi sangat popular bukan sahaja di internet malahan kini dikeluarkan dalam bentuk DVD. Kartun tanpa dialog ini menampilkan 20 watak utama yang kiut miut, comel lotey, yang terdiri daripaa pelbagai rupa haiwan. So adoreable!


Klik untuk pembesaran

All 20 characters from the show from left to right: Disco Bear, Petunia, Nutty, Flaky, Cuddles, Toothy, Splendid, Giggles, Russell, Flippy, Shifty, Handy, Lifty, Cub, Lumpy, Pop, The Mole, Sniffles, Mime, Cro-Marmot.

Jadi anda sudah berkenan di hati? Pojie pun sama. 1st time layan masa zaman² study dulu dah jatuh cinta. Sekarang baru teringat kembali kartun yang kami gila nak tengok nih. Mula² macam tak suka, lama² syok la pulak! So, marilah kita lihat beberapa episod dari cerita comel² ini. ini antara episod yang best dan terbaik bagi Pojie. Ada lagi yang best tetapi ini adalah yang paling melekat di hati (+ 1st time tengok yang ini).

Eye Candy


Shard At Work


Amacam? Layan tak??! Opps, dah dekat ending baru pojie teringat nak letak reminder kat dalam entri kali ini. Harap belum terlambat lagi yer. Buat yang jerit² sampai tutup mata dan telinga, kengerian itu, maaflah yer. Muahahaha (gelak jahat).

Amaran keras:
Entri ini hanya boleh dibaca dan disaksikan oleh orang yang kuat semangat sahaja.
Pesakit jantung dan ibu² mengandung adalah dilarang sama sekali.
Kanak² yang belum cukup umur adalah dilarang melihat tanpa pengawasan orang dewasa.

Ada faham??!


Love,

7 bicara yang baik hati...:

syaf said... Reply To This Comment

ayooo comel nyer kartun2 itew...
sgt cute
aku pernah tgok kot tapi dah lupe

atreyu strange said... Reply To This Comment

one of my favorite cartoons!

rizal jabai said... Reply To This Comment

kartun ni gyler extreme....ketagih nk tgk lg babak2 ngeri..besh3..bg 100 bintang

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

katun comel cam pojie...

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

kartun comel kiut miut yg kejam sadis giler...hahhahahha!

joegrimjow said... Reply To This Comment

ngeri ok
huhu

iklan skit
;)
jom teka disini dan menang sehingga 10 pound!

cik eykameow :) said... Reply To This Comment

saya lagi suka "wonderpet" HAHA. lucu lahhh :P