||| Tercari² |||

Friday, September 3, 2010

Ulat tahi di Jalan TAR dan SOGO

Salam,

Haaaa, kalian jangan main² dengan tajuk entri kali ini yer. Last week Pojie pergilah teman kawan² Pojie pergi ke Jalan TAR dan SOGO. Ya ampunnnn, manusia dah macam ulat tahi ok. Penuh di sana sini dengan kebanjiran manusia yang ntah datang dari ceruk mana pun Pojie tak tahu. Yelah kan, suasana biasa menjelang perayaan. Tak kisah la raya siapa, Melayu, Cina, India semua macam Puan Nohara (mak Shin Chan) masa shopping. Huhuhu. Dan oleh sebab Pojie rasa cam jenuh Pojie nak snappy² di sana, Pojie tinggalkan saja kenangan itu dalam memori ini. Alah, kalian pun semua mesti dah tau macam mana rupa kat 2 tempat tuh kan. Port untuk shopping raya. Sangat penat yer kami ber-6; Ariel, Zull, Bean, Pia, Dayang dan Pojie sendiri.





Apa² pun kalau anda di area sana, dah dekat pukul 6pm, silalah bergegas cari port untuk berbuka puasa yer. Kalau tidak berbuka sajalah di kaki lima dan di tangga. Nasib baik kami cepat² cari port baik di foodcourt SOGO tuh walaupun makanan dia tak sedap dan harga cam lahanat. Lauk macam nih pun dah RM10 uols. Makcik depan Pojie lebih kurang lauknya kena RM30, tak meninggal kau dengar. Hahaha, nasib baiki dia salah kira.



P/S: Huh, hujung minggu ni kena temankan seorang teman nak shopping raya gak nih. Bersedialah untuk pitam di dalam lautan manusia. Hahahaha!

Wassalam,

11 bicara yang baik hati...:

Matjoe said... Reply To This Comment

pojie - tak salah setahun kene bayar hutang elok2 dan on time baru ccris nmpk cantik. utang2 bertangguh pun elok disettlekan

rm10? gilo ambik kesempatan

momguess said... Reply To This Comment

pitam aku dgr harga makanan nye

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

rela gi makan kfc jer gini..hahahha

BLOG PUTERA YUSOFF said... Reply To This Comment

taun depan kita shoping kat situ jom. hehehe

atty's said... Reply To This Comment

kty lom jejak lagi jalan tar taun nie.ingat esok .tp lepas terawih kot

mak aii mahalnya ..terus kenyang dgr harga..

etomyam said... Reply To This Comment

10 hengget macam tu...uhuk kalau tak kaya lagi tokey tu tak taulah

eykameow said... Reply To This Comment

jgn kata jln TAR, Danau kota pun dah banjir ~~ huhuhuhhu rmai betul manusia! bepeluh2~

Asrol said... Reply To This Comment


Salam tuan tanah..
Ni bukan nak komen pasal entri ni, tapi nak ucap Selamat Hari Raya. Hehe..


Blog korang di tag di AsrolMania

J.M.R said... Reply To This Comment

setahun sekali je kan rasa suasana gini..terbaek berpeluh woo

Afzainizam said... Reply To This Comment

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuka
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

wooooo mahalnya RM 10 cehhh cekik darah betul lah ye..... ko balik muar ke taun ni....

cengkodok said... Reply To This Comment

Pooh,
die taw semua org nk makan
charge je bnyk²
org byr nye