||| Tercari² |||

Thursday, April 7, 2011

5 blog paling kerap dilawati 2011

Ehemmm.. Assalamualaikum,

Aicehceh, sopan jer arini yer dak. Yelah since dah ayah kepada dua anak merangkap duda anak dua, kenalah bersopan santun, tak gitu? Haha. Ok baiklah. Actually ada banyak idea nak blogging, nak update entri tetapi tak terluah pula bila dah banyak² nih so Pojie cuba untuk buat entri cetusan idea dari bro DenaiHati iaitu 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011. Di mulakan dengan..


Blog hijau milik seorang anak muda yang berusia 17 yang lebih dikenali dengan nama DausPozi nih dah lama Pojie ikuti since awal tahun lepas rasanya. Tak berapa ingat. Yang pasti blog nih adalah blog paling lama antara kelima-lima blog ni, since entri dia baru beberapa kerat jer dan warna hijau striking yang digunakan dahulu. Pojie kagum dengan kegigihan anak muda nih berblog secara matang. Setiap update dia akan tweet @Pojiepooh. Jadi tiada alasan untuk Pojie terlepas mana² entri beliau. Pengisian yang pelbagai dengan cara penyampaian yang bersahaja tetapi matang.


Blog milik Aimman (Pojie lebih suka panggil beliau Eman) Pojie kenali since last year. Tak ingat bila. Yang pasti bermula apabila beliau menegur Pojie di twitter dengan tweethandle @EmanCloud masa tuh. Jengah² juga blog dia, nama pelik "bila tergigit halia"? Tapi itulah keunikan beliau yang tersendiri. Bermacam² topik yang diutarakan dan cukup menarik minat Pojie untuk join sama lebih² lagi beliau mengambil pendekatan sama macam DausPozi iaitu tweet Pojie dengan entri terbaru. Walaupun tak semua, tapi adalah juga entri yang best² yang Pojie RT semula :)


Sebuah blog milik anak muda dari Subang Jaya, AriffShah masih menuntut di Moscow ini menarik minat Pojie kerana isinya yang sangat berguna kepada blogger² yang masih menunutu dalam ilmu blogging macam Pojie. Beliau banyak berbicara pasal SEO CEO Alexa lah whatever tapi Pojie tetap mengikutinya. Kerana penulisan yang kemas dan berhemah. Inputnya walaupun tidak dapat Pojie cernakan 100%, tetapi 30% sudah memadai buat blogger lampi seperti Pojie. Hebatkan!


Hidup Biar Sedap, itulah tagline pemilik blog ini yang lebih dikenali dengan nama Kak Jie. Pojie selalu menjadi silent readers kepada blog hebat ini, tetapi kerap RT di twitter memandangkan isinya yang berunsur nasihat. Bebelan beliau sangat mak-mak, mengingatkan kepada mak Pojie di kampung. Sering memebebel untuk kebaikan anak². Isinya padat dengan nasihat dan motivasi secara ikhlas. Sering membuka minda kepada diri ini. Oh yeah!



Last but not least! Blog milik Jian aka Miao, anak muda dari Sarawak yang bekerja di Melaka. Pojie blogwalking lalu terjumpa comical blog ini. Pada mulanya Pojie ingatkan blog ini milik blogger luar Malaysia atau Singapura. Tetapi bila baca² semua entri beliau, barulah Pojie tahu beliau adalah anak Malaysia. Cayalah! Bangga gila Pojie ada anak Malaysia mampu buat comical blog yang kemas macam nih dengan cerita² yang lucu. Penceritaan melalui seekor Kucing (Miao) bersama roh² hamster beliau Wafu & Pafu. Kisah hidup sehari-harian dilakarkan dengan cantik, kemas dan tersusun di dalam blog ini. Membacanya pasti tidak kering gusi.

Oklah itulah 5 blog yang Pojie kerap lawati pada tahun 2011 ini. Eh, since tahun 2010 lagi Pojie dah lawati blog² hebat ini. Chop²! Ada tak orang nak melawat blog Pojie? Takdekan?? Nak request blog ke-6 boleh tah bro Denai? Nak letak blog sendiri, POJIEPOOH! Hahaha! Oklah, bagi korang yang nak join buat review nih, bleh join sini.

Hanya satu,

18 bicara yang baik hati...:

Dauspozi said... Reply To This Comment

Assalamualaikum bro Pojie,
Terharu sehh!... Thanks bro, ada jugak yang list'kan my blog kat projek Denaihati nih... Thanks sekali lagi.. =)

Kujie said... Reply To This Comment

My heart just melted...cair seperti cokelat di ladang gandum..hehe

dengan mak sendiri pun kadang2 kita ni memberontak juga, apa lagi dgn mak cyber, ya dak

tapi kita ni dah besar bulat panjang, fikir2 lah apa yg kita nak tapis apa yg kita nak.

kadang2 perkataan yg keluar bukan dpt mengambarkan keseluruhan apa yang nak disampaikan.

kan...dah membebel lagi..stop lah!

terimakasih. nampak cute je header blog kak jie kat sini

EmanTheHalia said... Reply To This Comment

perghhh tercalon lagi!!! thx pojieee hehehe!

MrCongeniality said... Reply To This Comment

hey..~!!!

blog mak mana..???

:P *lalalala*

syahrilhafiz said... Reply To This Comment

kak jie sekali dia membebel, amik
penuh satu page...hehe
sebab tu kakjie terbaik~

syaf said... Reply To This Comment

cool pojie...terus aku terjah blog2 hebat ni...not bad yg si miao tu,...like it

kak ina kl (2) said... Reply To This Comment

alamak..blog akak tak adalah pulak..sabar ajerlah kan

J.M.R said... Reply To This Comment

aku pon suka baca blog kak jie tu..cam dia ngah membebel di depan aku lak kalo baca...

kucing dengan tikus said... Reply To This Comment

wahhhhh tenkiu byk!!!! :D
tenkiu tenkiu~~~~

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@Dauspozi Walalaikumsalam, blog bagus haruslah ku terjah selalu :)

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@Kujie hatimu cair bak coklat di ladang gandum katanya. Hahaha.. Kann Kak Jie membebel jawabb!!

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@EmanTheHalia blog hebat haruslahs entiasa tercalon :)

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@MrCongeniality blog kamu nanti i review later ;p

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@syahrilhafiz yezzaa tau takpe :)

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@syaf best kan blog Miao tuh :)

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@kak ina kl (2) ehh blom lagi kak, nih baru part1, part 2 3 4 5 lom lagi mesti akak ada punya :)

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@J.M.R hahaha membebel macam mak mak kiter kannn!

Pojiepooh Abdullah said... Reply To This Comment

@kucing dengan tikus u r welcome.. keep on posting good story yeah :)