||| Tercari² |||

Friday, December 26, 2008

Christmas Eve Activity...

Assalamualaikum sumer...

Mcm biasa sori klo entry Pojie delay sehari or 2 hari. Bukan apa, Pojie hanya dapat online kat opis jer. Mls nk gi cc ari². So ada internet access kat opis nih utilise jela sepenuhnya kemudahan yg ada. Sangkak kan! Ni just nak story bukan pasal sambutan Christmas eve aritu yg Pojie suppose to join a party kat umah kwn kat Hartamas. Tp since Pojie terkial² nak blk dari opis dan bsiap sgala, tanpa Pojie tau yg area Damansara start dari TTDI damn jammed!!! Arghh!!! Pojie dh terlambat n decided not to go. So sorry to the host. Tp rupa²nya ada gak hikmahnya bila kwn Pojie yg pergi ckp, code dress nk masuk dlm private party, damn daring ok! Sorry Pojie xsanggup. I can be sexy but not that kinda sexy. Hehehe...


So since dah tersangkut dlm jam leh sapu roti bak kata Nuar, baik Pojie ctc someone yg duk area Damansara nih, Syaz. So Pojie ctc la dia. Thanks god, cam dirancang². Dia pun nak ajak Pojie tgok wayang kat Cineleisure since ada terlebih tiket. So dia dah bli kan Pojie ngan sorg lagi kwn, Azrie. Diorang mau tgok citer, George Romero's Diary Of The Dead, kul 11.55pm. Pastu cam nak membuang duit dan masa lagi, we've decided to buy another movie utk tayangan selepas nih iaitu sneak preview for Bedtime Stories.



Apa yang leh Pojie cakapkan citer George Romero's Diary Of The Dead is better than Quarantine since dia gunakan konsep yg sama cuma tidak terhad kpd 1 kamera video sajer spt mana Quarantine. Dia turut menggunakan kamera video kedua dan bbrpa CCTV yg terlibat dlm filem itu. So xla pening paler nk view from 1 cameraman's view jer, but can also view the whole cast and situation instead. Xkisah la, janji leh wat Pojie xsenang duduk sbb tpaksa tutup² muka bagai sampai Syaz bbrp kali menegur n sergah. Hampeh. Pojie leh bagi 3.5 bintang. Ingat nak bg 4 bintang, tp terpaksa deduct 0.5 bintang sbb ending dia tgantung sm cam Quarantine. Nyampah!

Citer kedua kami tgok pada malam tuh adalah sneak preview citer Bedtime Stories (suppose to be release on 1 January 2009), pada pukul 2.15am. Apa yg boleh Pojie katakan yg citer nih so sweet n cute. I love watak guinea pig dia nama Bugsy, dah la gemuk tembam, tp memiliki sepasang mata yg sgt besar ok. Bertambah la cute. Dah la kanak² yg berlakon dalam citer tuh cute, so macam ei, geramnyer... Cam nak picit jer pipi sekor². Citer dia pun mmg citer imaginasi kanak² sblm tido yg akhirnya jadi kenyataan dlm kehidupan uncle mereka, Skeeter (lakonan Adam Sandler). Pojie mmg minat lawak Adam Sandler berbanding pelakon² pelawak lain especially Jim Carrey (ske wat lawak spastik). Sbb tu Pojie xnk tgok Yes Man walaupun org ckp sedap. No thanks. Btw, Pojie kasi 4.5 bintang. Syok beb!!!


Nota kaki: Macam nak ulas lebih² n letak trailer bagai tp xmo la. Cam niru org tuh plak. Saper tatau... Hehehe... So nak tau kne la tgok sendiri baru best!!!

9 bicara yang baik hati...:

myZone | When Anuar opens to public said... Reply To This Comment

diary of the dead mmg best! setuju2. lebih bagus dari quarantine. ending dier mmg wat kasi panas...mencik!

:D

Duke Luce Dell'amore said... Reply To This Comment

antara citer yg xberjaya menarik minat jim utk mnonton..

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Nuar;
Btol²..

Ajim;
Yeker? takut eh?

Preppy Guy said... Reply To This Comment

wah wah...best nyer aktiviti u...jeles preppy...

xoxo

AL

rizz said... Reply To This Comment

hehe kemenn nk lyn 2 movie lg kann clusttt:p

Duke Luce Dell'amore said... Reply To This Comment

ok nek..nnt jim tulis dlm note book name2 kwn nenek tu k?

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Preppy;
Apa la yg nk jeles..
Klo Preppy kat KL nih mmg leh join Pojie hangout slalu smpai lenguh kaki..
Hehehe...

Rizz;
Itu nama org xde keje cari keje..

Ajim;
Ok cando!!

adie said... Reply To This Comment

hai pojie! happy newyear gak

adie said... Reply To This Comment

hai pojie! happy newyear gak