||| Tercari² |||

Thursday, December 2, 2010

Tutorial Membuat Facebook Fan Page

Salam,

Ada sihat semua? Maaflah yer beberapa hari kebelakangan nih blog tidak ber-update. Masih busy dengan aktivit pindah rumah untuk kesekian kalinya. Nanti pojie story ok. Ni memandangkan connection tak berapa bagus, dengan keadaan Mozilla Pojie yang macam haram sehingga beberapa kali Pojie mengeluarkan perkataan cip** semalam lebih² lagi apabila segala sistem, fb, twitter dan blog tidak running dengan sempurna. Teman² semua, maafkan Pojie ok. Jadi, Pojie akan cuba membuat entri yang ringkas buat pembaca² sekalian.




So far, Pojie mendapat request dari beberapa teman blog terutamanya dari Adie dan Raph yang bertanyakan bagaimana Pojie membuat "Like Button" pada entri PoJiePooH @ Facebook yang lalu. Memandangkan ini pertama kali Pojie membuat tutorial, memandangkan Pojie bukanlah seorang yang berilmu sangat, mende yang simple nih pun ngecek dengan kawan² kat Twitter dan Redlinda juga yang sudi berkongsi, jadi Pojie akan cuba berkongsi buat anda yang masih lagi tercari² cara untuk membuat Facebook Fan Page dan Like Button di blog. Maaf ya andai presentation kurang memuaskan, memandangkan Pojie tak berapa reti nak bagi tutorial kat orang. Walau bagaimanapun, Pojie cuba untuk menyalurkan info dengan lebih efektif menggunakan video capture dan inilah hasilnya..


Selamat mencuba!

P/S I: Maaf connection tergendala semasa rakaman sedang dijalankan, nak edit² kualiti dia pula tak cantik, jadi Pojie biarkan ia secara raw.
P/S: II: Buat yang bertanya software apa yang Pojie gunakan Webcam Video Capture. Actually ada banyak lagi, kalian boleh google, tapi so far ini yang pojie jumpa :)

Hanya satu,


23 bicara yang baik hati...:

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

wah nak jugak lah

Qarl said... Reply To This Comment

meletop!

like like like tutorial cmni

cm tv pendidikan

thanks pojie

tp qarl xmampu buat page lg..

Raph said... Reply To This Comment

peh best2... thanks

AdiE said... Reply To This Comment

POJIE!!!!!!!!!!!
ADIE DH WAT!!!!!!!!!!!!!!!!
THANX SOOOOOOO MUCH!!!!!!!!!!!!!!!
APPRECIATE IT!!!!
happy!

izulman said... Reply To This Comment

wiwit! suare kau ke tu wei? sexy XDD

izulman said... Reply To This Comment

eh komen aku td masuk tk? ulang suara, wiwit sexy suare XDDD

itamrazali said... Reply To This Comment

good info.

Anonymous said... Reply To This Comment

apsal suara ko cam perempuan?

j0j0_bdiN@ said... Reply To This Comment

meletop buat tutorial gini!
bagus pojie!
semakin maju!

mr.syazwan said... Reply To This Comment

poji da FUUUYOOO

gune u tube sajo

kelas lg senang, mudah dan wan akan jd faham

thanks ye...

lap n miss u.. (wah!)

syazwan tahir said... Reply To This Comment

love this entry!
pojie de fan page x?klu de bleyh wan like ;)

cik helena said... Reply To This Comment

great~kalau cikhel tetibe rasa nak buat bolEH rujuk yg ini :) tenks poji!

Anonymous said... Reply To This Comment

Awesome informasi, banyak terima kasih kepada penulis artikel. Ini bisa dimengerti bagi saya sekarang, efektivitas dan pentingnya adalah pikiran-boggling. Terima kasih sekali lagi dan semoga berhasil!

darkbatman said... Reply To This Comment

wah.maju gile..teror bro..aku x reti pun nk gune video 2..hehee

Eyriqazz said... Reply To This Comment

bagus bro..facebook salah satu tempat popular untuk dapatkan trafik...

ARC™ said... Reply To This Comment

nice tutorial

Dauspozi said... Reply To This Comment

Wow!... Nice bro... Mohon share.. aku nak paste kat Fan page aku.. BOleh kan... =)

efa said... Reply To This Comment

adess tak boleh la plak nk tgk video tu..aduss..

cari_kk said... Reply To This Comment

Thanks for da info... Sharing is caring. Amat berguna pada blogger.

Judiene said... Reply To This Comment

Wah!
Dasyat dah reti wat tutorial sendiri neh
Hehehe.

XD

hans said... Reply To This Comment

dah lama dah buat
hehehehe

P/S : Apabila Si Gila Bertemu Si 'Gila'! Hans Conan Menyiasat!

Afzainizam said... Reply To This Comment

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. haiii pojieee lama tak sembang lahhhh.sorry lama tak singgah blog ko kan sibuk lahhh skit... mmg dahsyat sesangat lahhh ko bagi tutorial kat aku ni.... mmg dah lama aku nak cari infor ni kebetulan lalu blog ko nampak yg aku nak plak....

ko mmg best lahhh... thanks sesangat

░♥si lampu neon♥░ said... Reply To This Comment

WEBCAM VIDEO CAPTURE MMG COOL !