||| Tercari² |||

Wednesday, September 2, 2009

Aku BENCI kat orang yang buat insan² yang aku sayang MENANGIS...



Pagi² lg mood ceria Pojie dh btukar hangen ble dpt tau budak mana dah buat sorang lg insan yg Pojie syg menangis. Biar Pojie namakan budak tuh as A. Pojie tgok A bukan la cute mana (cute sket sbb ada lesung pipit jer), pastu bduyun org syg n ske kat dia. Ntah tangkal Mak Esah mana dia cekau xtau ler aku. Yg peliknya, kenapa plak abg (angkat) Pojie 2 org nih (S & H) tergila² plak syg kat dia. Merampai sana sini, hujung² orang tuh bukan appreciate dia pun. Pojie yg xde abg nih, beriya la selalu amik berat, syg giler kat depa, hujung² nama A dijulang lagi. Pdhal A xpnh nmpk sumer kasih syg thidang depan mata. Dia tau mempergunakan org jer.. Bencilah!!!

Actually bukan pujian yg Pojie harapkan, tp cukuplah orang syg Pojie sebagaimana Pojie menyayangi org tuh! Pojie hanya nk bermanja n menumpang kasih. Pojie xminta lebih² apatah lagi wang ringgit. Pojie cuma mahu tumpang kasih sayang seorang insan yg bernama ABANG sebab Pojie anak sulung, xde abg, xde kakak. Kakak Pojie dah ada 2 3 org, yg bleh Pojie bermanja².

Buat abg² ku berdua, Abg H dan Abg S, sudah² la pasal A. Ckp² la.. Dia ada bpuluh lg buahati dan abg yg leh syg kat dia!! Please la pandang kat Pojie. Apa lagi yg Pojie kne buat supaya orang leh nmpk diri ini. Tau la diri nih hodoh, pndang org yg cute jer, itu pun hati macam longkang masih lagi nk sayang! Sy yg ada tertonggoh macam patung chendana nih never dia nk sayang! Nak majuk la macam nih!!! Ada abg pun wat kita sedih n tguris hati jer.. *sigh*

P/S: Klo aku jumpa A, siap la apa aku nk buat kat ko. Ko silap org sbb hancurkan hati insan² yg aku syg tanpa pernah kau hargai pengorbanan mereka.. Aku xpnh dpt rasa apa yg kau pnh rasa..

Love,

7 bicara yang baik hati...:

farish sinclair said... Reply To This Comment

adoi sedey mdengonye....

H.R PuTeRa YuSoFF said... Reply To This Comment

kalau abg nk belash budak A 2 bgtau adik.. Adik caras sekali....
:(

syaf said... Reply To This Comment

atoyai...pojie nasib kite same lah...serupe sedih sangt...

depa sume x de lah nk layan syaf sesangat sebab syaf kasar...mencarot very the tomboy...depa duk suke melayan yang ayu2, ngan shantek2, very women...aku ni puas ler menjage mereke dengan baik...huhuhu

kita serupa...situasi jer berbeza..huhu

Hezesuze said... Reply To This Comment

sabo jeler dik non oiii...ahkak still syg kamoooo...remember that..

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

huhu~
walaupun sebaik mana rupanya namun hatinya busuk..tetap juga HODOH....\

sabar jer ler...hargai ler org yang menghargai kita sebagaimana sedia ada....huhuHUhu

p/s : nak feeling jap dgr lagu feveret Celine Dion - I'm Alive

wAtashiwa Nemo-cHan said... Reply To This Comment

huh??????
brani depa....
xper2....
yg pasti...
nemo syg pojie....

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

hurm....tu la pasal nak wat mcm mana pojie....dorang semua tu tak taw nak menghargai apa yang dorang sedia ada....wahhhhh tetiba