||| Tercari² |||

Sunday, July 11, 2010

Warna asal DORAEMON adalah kuning??!

Salam,

Baru² nih Pojie ada terbaca tentang 5 Fakta Tentang Doraemon, dan melalui penulisnya, LuthTextile, Doraemon sebenarnya berwarna kuning. Ohhh, yeke? Pernah gak perasan sebelum nih dia warna kuning, so itu warna asalnya sebelum ini. Lepas beberapa insiden, barulah dia bertukar menjadi biru, macam sekarang. Ohhh, tak percaya sila ikuti temubual bersama Doraemon nih. Sian dia...



Ohhh, baru ku tahu...

Love,

25 bicara yang baik hati...:

joegrimjow said... Reply To This Comment

thx poojie sbb dtg

Affan Ruslan said... Reply To This Comment

nice info. thanks

senandung semalam said... Reply To This Comment

la...
xsngka...
ahhaaa

Mr.Homosapiensz said... Reply To This Comment

xdpt loading vid tu kat wifi sini....huhu...
oyeke..patut adk doraemon pn warna kuning.....

Edy Ramanov said... Reply To This Comment

masa doraemon dicipta dia memang berwarna kuning emas. masa telinga doraemon kena gigit dgn tikus robotik, dia jadi sedih sangat2 dan dia terminum cecair iaitu Minuman Tragedi. Lepas tu doraemon menangis 3 hari 3 malam sampai salutan warna emas di badan Doraemon bergegar dan jadilah dia warna biru, iaitu warna asas pada badan setiap doraemon yang dicipta. Dan sejak tu doraemon jadi sangat takut dengan makhluk bernama TIKUS.
Blog Edy Dah Umur 3 Tahun!

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

wahhhh EDY memang expert pasal doraemon...aku sendiri pun tak taw warna asal doraemon kuning...hehehe


Entry terkini : Tiada kata yang terungkap. Ingatlah orang tersayang

Hazzy Ishak said... Reply To This Comment

suka doraemon & sin chan

Hezesuze said... Reply To This Comment

baru ku tahu...huhu

syaf said... Reply To This Comment

trimas..baru aku taw

Natasha said... Reply To This Comment

wahhhh lama xmasuk....selamat bertemu kembali..wahhhh hebat entry ni..i liokeeeee

Amirul Faiz Abd. Razak said... Reply To This Comment

Ooo.. kartun feveret aku di waktu kecik dahulu. :D

etomyam said... Reply To This Comment

keh3..baru kutahu, sekarang ni 'dipaksa' layan doraemon bersama anak2 ku hehehe

Puan aiNa Rahman said... Reply To This Comment

hahha...comel je doraemon di interview. kaler kuning eh? blue is better la

enyheartsdiamond said... Reply To This Comment

hahahahaaa.. comel ja.. pojie nak mtv passes ke? nanti eny update how :)

-aTie- said... Reply To This Comment

sgt comel la.... ;)

Khaizarien @ atie Blog

Nieylicio Kerolicio said... Reply To This Comment

sian lak baru taw

Afzainizam said... Reply To This Comment

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Kami datang ni... lama tak ziarah pojie... sorry lah pojie kerja bengkel mmg membataskan untuk ziarah but ada kelapangan ni ambil kesempatan lah

tak sangka plak doremon ni colour kuning... ishhhhh comel plak... aku mmg suka tengok doremon ni tapi tu dulu lah aku tak suka si nobita yang lembab tu harapkan doremon aje... issshhh .... sebenarnya baru tau gak

miss lolly a.k.a luvfareda said... Reply To This Comment

feminat doraemon niiii =)

an an an =__=

Ct SoLeHa said... Reply To This Comment

aah..teringat balik kalo doraemon certa balik zaman2 dulu dia..mmg dlm kartun dia warna kuning sblum 2..

sall said... Reply To This Comment

ohhh...baru ku tahu. anyway warna biru lebih cantik kan.

nas said... Reply To This Comment

lorh..baru aku tahu doremon berwarna kining..
nape ea????
tapi canti agy warne biru..
comel2..
ehehhee..
pst-lame da aku xbace komik doremon n citer doremon...huhu

Sumijelly said... Reply To This Comment

waa..menci arr...... x dtp tgk apa2 pun..
mesti u tube kan??
opis sumi x leh view..kene BLOCK!! waaa.........
nak tgk doraemon......

Sumijelly.com

zezebel said... Reply To This Comment

Doreamon...
Pinjam pintu kejap, nak turun KL. Ehehehehe...
baru tau cerita ni.

☺[ai][sUmi]☺Chan said... Reply To This Comment

alaa.. apsal sumi xleh tgk video tu eyh?

Anonymous said... Reply To This Comment

Hey thank you for the wonderful article it had been genuinely useful , I hope you will just publish additional about this ! This topic rocks