||| Tercari² |||

Sunday, July 4, 2010

Lagu Cari Jodoh (Wali Band) dicipilak?

Ohhhh ya kawan²..

Pojie kembali lagi. Salam hari minggu buat semua. Terkejut dengan berita ini? Erm, Pojie pun agak terkejut pada mulanya, tetapi bila difikir² balik, nih dah zaman millenium, boleh ciplak apa² jer termasuklah lagu. Info nih Pojie dapat dari teman² di Facebook juga di Twitter, diperkuatkan lagi dengan berita dan KapanLagi berkenaan dengan lagu Cari Jodoh ini. Bagi anda yang kurang familiar sama lagu ini, cuma anda dengar dahulu lagu asal dari Wali Band ini...



Dan kemudia sila anda mainkan pula lagu ciplak yang dinyanyikan semula oleh seorang penyanyi luar negara bernama Fabrizio Faniello. Sesuatu yang dibanggakan dan dalam masa yang sama juga agak kurang menyenangkan buat penulis dan penyanyi lagu asal. Katanya sudah mendapat kebenaran, ada berita mengatakan tidak. Ntah la kan, cuba dengarkan I No Can Do...



Sama bukan???

Love,

9 bicara yang baik hati...:

flyz said... Reply To This Comment

sejibik...copy cat sungguh...if xletak nama penulis asal xtau rrr..

QieFLy si Dolce said... Reply To This Comment

aha aku penah dengar lagu nie...tapi aku wat dunno jer hehehehe
Entry terkini : Tak pasal2 dapat ceramah free

ferrafareez said... Reply To This Comment

peh gilak ar.. cm x caye. aku ase lirik nye pon lbeh kurang. perlu ke ciplak2 ni.. xtau malu daaa

Nabiel said... Reply To This Comment

pehhhh~
mmg sebijik la pojie!huhuhu
ciplak 100% btui!adehhh~

senandung semalam said... Reply To This Comment

sme sgt2...
ish3x

j0j0_bdiN@ said... Reply To This Comment

skrg ni banyak menda nak diciplak~
tak jantan sungguh!

AdiE said... Reply To This Comment

exactly da same la..huhuhu..

http://danieldeadie.blogspot.com/

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said... Reply To This Comment

cam lawak plak dengar lagu nie wakakaka

Adik said... Reply To This Comment

mcm pernah ku lihat post ini.. tapi di mana ya