||| Tercari² |||

Thursday, February 26, 2009

Tag from Ziela: Wajahku...

Aiyooo, pagi² bukak blog ada nmpk wajah Cik Cinta, Ziela Lalala tuh enterprem kat blog Pojie. Nak gak tgok motip tetibe pompuan nih mencapub ngan pp doh roti dia tuh... So tgok² rupanya dia kne tag. Pastuh tag aku plak kan.. Sesuai.. Tp interesting gak task for this time, so layan..

Pojie xpasti arahan dia, tp Pojie copy, paste & edit sket dari Kak Senduk kesayangan ramai tuh. Dia pun kene tag jugak uols.. So bunyik dia mcm nih...
  1. Korang dikehendaki mengambil 1 pic korang yang paling meletup dan paling memikat..
  2. Pastikan crop-kan pic itu td kpd bbrp bahagian tertentu sajer yg menonjolkan kecantekan or kehodohan korang..
  3. Buatlah huraian ala² cam SPM dulu. Huraikan serba sedikit tentang bhgian market korang tuh... Cantek ke tak.. Suka ker tak.. Kira cam tu lah..
  4. Tag saper² saje asal dia lebih buruk dr korang... Motip.. Hihihihi.. Gurau la.. Tag la sbrapa ramai umat yg anda mau.
Baiklah, mari kita mulakan...

Inilah antara pic yg Pojie berangan n feeling² paling cute n meletop kebabomm bomm³ (matiler feeling pepagi buta nih)... Sbb apa..? Sbb..


A: Kelopak mata. Actually kelopak mata Pojie belah kanan nih cam tlebey sudah. So nmpk mata belah kanan a bit sepet. Klo byk duit dan xpk soal dosa-pahala, nak jer operate cam Michael Douglas tuh. Nmpk muda n tegang sket. Dah nmpk kedut² dh menjelang usia Jubli Perak nih uols.. Takut..

B: I love my kening. Ala² kening pak Arab gittew. Tebal² manja. Cam Latino leh jugak (feeling lagik!). Cuma a bit messy. Kdg² klo xde keje, Pojie cabut la bulu² kening yg bserabut tuh kasi trim agar nmpk tantek n kemas sentiasa. Hiks ;p

C: Mata plak. Ada org ckp mata Pojie nih tajam, btol ker..? I think so. Nih yg nk nyanyi nih, "Dari kerana mata, yg mempunyai kuasa... Ohh, aku tergoda, aku tergoda TERKECEWA!". Ooopss..


D: Actually part bwh nih la adalah part market Pojie. Lebih² lg part taik lalat. Org ckp taik lalat cari mkn nih, btol ker..? Byk la, taik lalat nih penyeri muka jer. Seri ker..? Tp pd Pojie taik lalat Pojie nih adalah penambah seri senyuman Pojie. Ada 1 lagi kat bwh bibir. Sbb tuh Pojie ske tsenyum sbb Pojie tau senyuman Pojie mmg manis. Tp kan, adik beradik Pojie sumer ada taik lalat yg sm gak tau. Tmasuk sorg geng Sayap yg paling muslimah di kalangan ktorg, sbb tuh dia pun manis gak cam Pojie. Saper ek? Cuba teka..

E: Bibir Pojie nih just nice. Xla tlalu tebal or terlalu nipis. Just nice. Kang klo bibir rupa Angelina Jolie payah la kan. Hehehe. Tp kombinasi bibir yg mungil, taik lalat yg cute dan gigi yg putih bseri mmg aset bagi senyuman Pojie yg penuh menawan. Aiyooo... Perlu diingat bahawa entry ini adalah utk mperlihatkan betapa indahnya diri sndiri ciptaan Illahi (ayat cover, padahal dh mmg aku nih narcism, obeses ngan diri sndiri...)

F: Korg ckp dagu Pojie suntik ek? Byk la.. Ini dagu ori tau. Pojie takut jarum ok.. But I like it. Natural beauty, xpayah suntik² pun dah tantek. Gittew!

G: Hidung, part nih mmg payah sket ckp. Hidung mmg kureng sket sbb kembang n pesek. Mmg hidung Melayu tau! Nak kasi mancung bak seludang leh x? Hehehe..

H: Hah, ini lagi 1 part yg slalu org salah ertikan, pipi. Diingatkan sekali lagi, TIADA SUNTIKAN ok. Tp mmg tantek (for me la, sori yer klo xsuker Pojie menyukai diri sendiri). Tp kan pipi yg sentul Pojie nih tetap xdpt kalahkan pipi Nuar kita tuh. Cam telur tau. Menuntut dari Kak Ani qah? Wah, kontroversi nih. Hahahah.. Amponnn Nuar :)

Amacam sumer?? Puas ati..? Hehehe.. Klo ada saper yg rasa loya, sori tau dh Pojie mcm nih. Klo kita xbgga n yakin ngan diri sendiri, xpuji diri sendiri, saper lagi mau puji kan? Azwan Ali? Nan adooo!!! Silap² korang dikatanyer muka longkang, molot hangsuang. Cam cib** kan molot dia. So here are the lucky 8 person yg kene tag...
  • Rizz (opkos)
  • Saiful (katakanla, dengarkan la..)
  • Anis (hehehe..)
  • Adriana Danielle (wahhh..)
  • Kak Suze (mak budak yg cantik)
  • Aira (nk gak tgok kecantikan dia..)
  • Remy (sbb dia semakin ari semakin ngetop ok!!)
  • Ude (mesti makin cantek since dh tunang nih kan..)

Love,

7 bicara yang baik hati...:

rizz said... Reply To This Comment

ahhahah keji nak tag rizz..kte tak tantek weeeeeeeeee..t rizz wat k.btw tek lalat pojie yg manis hikss

Blog Anuar Kamaruddin™ said... Reply To This Comment

part F yg plg menonjol! ibarat disontek-sontek WALAUPUNNN tidak diakui...noreen noor sgt ;p

Kak Senduk said... Reply To This Comment

amboi cantek nyer pojie ni..meletop...mak suka statement bulu kening suka tebal2 gitew..bukan ke ko mengidolakan bulu kening ziana zain pojie oiii...

mak suka sangat muka ko nok..suci murni..bersih..menawan..meletop..cantek..ape lagi ek....mmm..semua lah...mak print gambar ko yer nyah..mak nak letak kat sudut katil..buat inspirasi mak melancap..opsss...larikkkkkkk

[yAN!e][pUTraJAya] said... Reply To This Comment

alamak....
nama ku turut tersenarai di sini
he he he...

insyaAllah akan ku gagahi jua wat tag2 nih...[tp selalu nyer yanie tak wat pun]

ha ha ha.....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

oyen said... Reply To This Comment

cantik2.

taik lalat latipah omar ker?

:P

Aku Nemo... said... Reply To This Comment

cho~ chweet...

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Rizz;
Hehehe..

Nuar;
Aiyooo..
Suker tau wat spekulasi..

Kak Senduk;
Ko mmg keji kan kak!
Hahaha..

Yanie;
Xnk wat xpe..
Nk kck limpa la mcm nih!

Oyen;
Taik lalat Latipah Omar katanyer..
Xde maknernyer!

Nemo;
Cweet ker..?
TQ :)