||| Tercari² |||

Wednesday, September 24, 2008

Majlis Berbuka Puasa VI (Di Sogo, bersama SAYAP)

Ha, seperti yang kami dah rancangkan dalam blog ngan Nuar, Anis, Rizz dan Zoul sampai penuh carpet masing², maka kami sebulat suara nak wat Majlis Gathering dan Berbuka Puasa bersama² ngan nama group kami, SAYAP. Knp Sayap? Ha, itu tanya lah geng² yg lain. Xpun dgr jela lagu Anuar Zain, Teman Terulung, anda pasti akan dapat jawapannya..

Oops, terlebih sudeh.. Jom berbalik kepada perancangan majlis ini. Mula² pening paler gak masing² yg feeling² artis maya (virtual artis) nih nak cari tempat. Ada yang nak kat umah Pojie pun ada gak. Tp sori dear, umah Pojie sempit. Letak mugong Pojie ngan Anis dah penuh satu ruang tamu. Hahahah.. So last² kami decide nak wat kat foodcourt kat KLCC, iaitu Signature. So kami decide nak wat hari Sabtu, 20hb September since sumer org cuti n available masa tuh. Pojie pun offday, so layan.


Tp malangnyer apabila Pojie ada masalah sket yg kemungkinan xdpt join, so geng² yang lain decide nak wat kat Sogo. Pada awalnyer Pojie xberapa gemar kat Sogo, tempat yang sale all the time tuh, ramai sgt umat cam ulat taik. Tp Pojie xkisah since sume pun setuju.. Kami wat tema lagi (idea Rizz la nih), iaitu Biru + Putih. Hehehe..

So hari dan masa yang ditunggu² telah pun tiba. Pening paler gak nih sebab pk baju apa la yg Pojie nak gayakan ptg tuh nanti. Pojie ada baju yg kene ngan tema tuh tapi agak sexy, tp xpayah la since skrg masih dlm bulan puasa. Kang apa kata budak² nih kang. So pakai jela baju bese². Jd rakyat bese sudah. Kang sumer nk overshadow each other payah gak kang! Harus tarik rambut.

So Pojie pun bergerak la pergi ke Sogo. Katanyer Rizz ngan Apple sampai dulu. So tengok² diorang dah tunggu dari kejauhan.. Dah book meja lagi. Tapi cam xcukup jer. Dah la ramai. Xpe².. Nih 1st time jumpa Rizz n Apple. Aizoul ngan Mady dtg pas Pojie sampai. Pastu menyusul pula Nuar dtg ngan Warfiey n Nancy (if I'm not mistaken) dia. But my 1st impression is - KEKWAT. You guys know me kan. Pojie sgt xsuker ngan org yg kekwat n hipokrit xbertempat ni! So dia blah. Whatever.. Pas Nuar datang plak Ajim, pastu Remy. My friend like Edy, Eid, Ari n Ejam pun sampai. Elzaffril si pokemon team rocket pula menyusul. Last sekali Cik Anis kita, si kembar taik lalat Pojie nih. Bese la org pompuan kan.. Ada sorang lg nak dtg namanyer Pyan (Pojie pun anggap dia kekwat gak). Xnmpak muka pun. Tup² Nuar dpt call dari Pyan, eksiden katanyer.. Lor, sorry to hear that. Semoga Pyan ok n cepat sembuh k...

Anyway guys, you're very² great and havoc!!! Cool man! Ada yg 1st time jumpa pun Pojie dah hepi sgt²... I really² appreciate your attendance and thank you so much for made it! Nantikan utk gathering raya pulak yer...


Rizz & Apple (comel kan Apple punyer pipi, ada lesung pipit lagik)


Pojie ngan Zoul (kecik jer budak nih, dlm page mcm tinggi, hiks ;p)


Eid & Edy (control macho siot!! ;p)


Ajim & Nuar (Upin Ipin wannabe, wekk!)


Anis & Remy (Anis sorang jer yg bertudun, yang lain free hair... Hehehe...)


Ini ada additional 3org, Mady (paling kiri), Ari (2 dari kana) & Ejam (kanan sekali)


Muka² ceria pas buka puasa...


Inilah geng² SAYAP!


Pas masing² balik, Pojie ngan Eid, Edy, Ari n Ejam gi lepak kat cafe sebelah Semua House ngan Hafes. Pas blk tuh, Hafes gi masuk kedai familyd dia n kami proceed gi Shah Alam. Gigih nih!Hajat di hati nak lepak kat Pak Li tp full house da.. Wawa, Lynda n Alyn pun join jugak.. Tup² Pojie dikejutkan ngan kehadiran SMS dari Cik Anis ngan mengatakan yang dia n kawan dia kene rompak ngan Pak Negro. Hanjeng tau! Rompak dalam kete plak tuh. Berani sungguh depa² nih sekarang. Halau balik negara masing² kang. Nasib baik Anis ngan kawan dia selamat, diorang dah wat laporan polis. Alhamdulillah. Tp trauma still ada. Kalo nak tau ngan lebih lanjut sila la lawat blog Cik Anis (http://anisgalaxy.blogspot.com). Kalo Pojie kat tempat dia mesti Pojie akan menangis smpai terkencing².. Hehehe... Sabar la yer Anis n Pyan. Allah sentiasa bersama² ngan org yg sabar ngan dugaan-Nya...


Masa melepak kat Semua House. Eh, ada Hafes la...


Ini masa kat Miza Cafe (depan Pak Li) ngan Eid, Alyn, Lynda & Wawa

3 bicara yang baik hati...:

you are now in my zone said... Reply To This Comment

akhirnya... :p

aZIZUL hASIMIe oSMAn said... Reply To This Comment

clust geng2 syap..msia voley..tibeeeee

~miss jaja~ said... Reply To This Comment

kemain banyak kedai d lepak oleh beliau ini..