||| Tercari² |||

Tuesday, June 28, 2011

Best ker bercinta sesama blogger? Apa pendapat korang?

Salam geng!

Actually kan dah lama sangat pojie nak bincangkan mende nih dengan kawan² semua. Walaupun isu agak lapuk tapi best juga kalau dibincangkan. Yela bukan apa, memandangkan blogger sekarang pun dah setaraf dengan artis, kisah artis² bercinta sesama artis dah banyak kita dengar, bagaimana pula kisah cinta blogger dengan blogger? Apa yang bestnya cinta dengan blogger? Agak² kecoh tak dunia blogger? Agak² meriah tak dalam Twitterland?



Itu adalah sebahagian daripada pendapat teman² FB Pojie.Terima kasih banyak² atas ulasan anda. Bagi pendapat Pojie pulak semestinya ada pro dan kontra. 

PRO;
  • Dapat berkongsi idea dan pendapat bila dah kering idea nak menulis.
  • Kalau ada movie screening ker, preview ker senang ajak pasangan jer, jimat duit dating tengok wayang segala.
  • Ada Nuffnang, banyak earning boleh simpan buat hantaran.
  • Boleh support each other punya projek, contest, giveaway.
  • Dapat jadi perhatian bila ada sebarang majlis.
  • Orang takkan senang² nak ganggu hubungan sebab dia tahu siapa pasangan dia.

KONTRA;
  • Tak sudah² nak show off kisah cinta di blog (FB and Twitter).
  • Dalam blog tak sudah² nak tempek gambor berdua.
  • Peminat²/ pembaca² yang menaruh hati akan lari.
  • Kisah cinta menjadi tatapan umum.
  • Kurang privasi bila berada di khalayak ramai.
  • Mata² ramai, jadi buah mulut blogger² lain yang iri hati.
 
Erm, cukuplah 6 point untuk pro dan 6 point untuk kontra. Kalau 1 point tuh dah 2 markah dah boleh dapat 24 markah dah. Kalau dihurai satu persatu mau full marks jer jawab soalan camtuh. Hahah. Pada Pojie bercinta sesama blogger ker, bercinta sesama tweeples ker, sesama artis ker sama jer rasa cinta tuh. Cinta manis sesama manusia juga bukan dengan alien. Cinta sesama manusia kerana cintakan Allah mesti lagi indah. Walaupun cinta internet jadikannya satu realiti.

Apa² pun pada Pojie andai sudah ada seru tuh cepat² lah masuk meminang, cepat² kumpul duit leh cepat² kawen macam Che Arm dan Hana. Eh, tersebut pulak. Tunggu turn Eyka sama Intan la pulak. Eh, tersersasul lagi. Kalau nak cari bakal suami tuh, make sure ciri-ciri suami tuh ensem dan baik hati macam Pojie walaupun tidaklah seorang #lelakibadang. Lalala. Kalau dah bercinta tuh make sure korang jangan jadi couple tragis, geli gelemanlah orang membaca. Macam desperate sangat jer bunyiknya. Mau dibacanya haters yang busuk hati, didoakan korang cepat² putus. Choy! Simpang 44 malaikat! Buat biasa² sudah. Takkan semua kisah cinta ko, hatta SMS MMS pun ko nak tayang kat semua orang kan? Simpan²lah, orang lain ada jugak tak perlu nak show off sangat ok. Belajar dari kesilapan lalu yer. Terus meminang meriah cam Ashraf Muslim. Nanti kahwin jangan pulak jadi perkahwinan unik sangat, pitam jemputan nanti.

Adios!!!

Hanya satu,

10 bicara yang baik hati...:

aLeen aVriL said... Reply To This Comment

rasa nya xbest kot..


mang kita xde pengalaman..
tp kita rasa macam xbest la kot

nnt klu dating asik cita pasal blog je...

dia cite dia blogwalking kat blog sekian sekian...best la apa la..

kita pon asik cite pasal blog ni blog tuh..


dah tuh bila nak cerita pasal hubungan kita dgn dia...


huhuhuhuu...

tp lain org lain la pndapat dia kan...mebi ada yg suka n ok bercinta sesama blogger.

Natasha said... Reply To This Comment

hahahahha....pertama komen!!! i liokeeeeee...

macam terbau jerr ada org bercinta dgn blogger..ker pojie yang bercinta dgn blogger:P

apa pun kita nantikan pengakuan pojie:d

Kamarul Azri™ said... Reply To This Comment

best la kot, KA sendiri belum pernah lagi, sekadar berkawan ramai la..

Jey Yusuff said... Reply To This Comment

xbest... xde privacy

syAzAnA said... Reply To This Comment

best. sbb boleh borak sal dunia blog. nak ngumpat2 pun boleh. tapi, xlah all the time ckp sal blog.

DanieL AdiE said... Reply To This Comment

Errrr..pendapat peribadi adie,

Semuanye orang tau...samada tme tgh happy atau bergadoh or paling x best bile clash..

tp, itu sume hak masing2...

ReD Linda said... Reply To This Comment

betul kata pojie, mana2 pn ok..asalkan sesama manusia..:)

shandye. said... Reply To This Comment

my ex semuanya bukan kaki blogger tp suka i ni seorang blogger cuz diorang cakap its kinda nice to harmlessly stalk i (erk??) and keep up to date with what i am doing tanpa actually went up to my face to ask.

i lagi suka klu my lover doesn't blog. klu tak nnt i jadik paranoid n have a gr8 tendency utk stalk org tu kaw2 plak. hahaha...

p/s:- dah kemaskini bookmark blog sy? ngomelsikit.

Darkbatman said... Reply To This Comment

hahaha..ske en3 ne.. ape yg ko ckp 2 mmg btol bro.. ade pro n kontra..tp as long as bleh bwk n hapi go on je.. tp 2la..bloger dh mcm artis.. sume bende dh jd perhatian..susah klau kapel sesame sendiri..kehkehkeh

luthfi said... Reply To This Comment

Mine one now bloggers gak.