||| Tercari² |||

Monday, November 24, 2008

Kopi Dangdut!!!

"Kala kupandang kerlip bintang nun jauh disana
Saat kudenger melodi cinta yang menggema
Terasa kembali gelora jiwa mudaku
Karna tersentuh alunan lagu semerdu kopi dangdut

Api asmara yang dahulu pernah membara
Semakin hangat bagai ciuman yang pertama
Detak jantungku seakan ikut irama
karna terlena oleh pesona alunan kopi dangdut

Irama kopi dangdut yang ceria
Menyengat hati menjadi ghairah
membuat aku lupa akan cintaku yang telah lalu..."


Itu adalah bait² lagu Kopi Dangdut yang sgt popular pada era 80-an dulu. Penyanyi asal tidak pula Pojie ketahui sbb terlalu byk versi dan artis yang menyanyikan lagu ini. Tp apa pun bukan Pojie nak wat research pasal lagu nih, tp sajer nak share something ngan kwn²... Dh dgr lagu Kopi Dangdut nih, penah ker tgok mcm mana rupa kopi dangdut??? Ha, inilah dia rupa kopi dangdut masa Pojie ngan family gi breakfast kat Warong Kopi Dangdut kat kg Pojie weekend lepas... Jeng, jeng, jeng!!!


Kopi di atas dan susu di bawah. Ble dibawa dan dihidangkan di atas meja, kelihatan seolah² ia sedang berjoget², bergelek² lagu dangdut. Ewah, ah!!!

5 bicara yang baik hati...:

you are now in my zone said... Reply To This Comment

fakta or propa nih ? :p

rizz said... Reply To This Comment

cm besh je..ble pojie nk bwak lepak ctu huhu

Duke Luce Dell'amore said... Reply To This Comment

wah??cam besh je!!
nek bulong klu propa pun,jim percata je..jg hati kekdahnye..

PöJìé PööH... Mulanya di sini... said... Reply To This Comment

Nuar;
Motip la mau propa..

Rizz;
Bleh jer klo Rizz mai kg Pojie..

Ajim;
Motip nak mbelai jiwa aku..

only +RIZAL+ said... Reply To This Comment

hi pojie~
thnks 4 drop by~