||| Tercari² |||

Thursday, January 29, 2009

Bila Customer Macam Pu*imak = CUSTIMAK!!!

Arghhh!!!!!!!!!
Babi!!!
Si*lll!!!
Cutimak bodoh!!!
Fu*kin shit!!!
Xde mood nak keje skrg!!!!!!
Xde mood nak layan customer sekarang!
Xde mood aku!
Xde mood!!!!
Aku down giler skrg!!!
Sbb custimak tolol yg xreti bahasa dan xde bahasa, aku kene complaint!!!
Bodoh la!
Pu*imak lu!!!
Nak tau apa nama dia??
MISS DEWI TUNGKA - nama cam ungka kan!


Pesanan utk custimak² lebih² lg yg xde bahasa dari negara seberang selat tuh! Klo rasa² ckp pandai, knp nak call customer service hotline jugak? Klo rasa diri tuh cukup beradab n org lain rude, you should see you face and words thru the mirror when you're calling our hotline, BODOH!!!

Buat kwn² sumer yg selalu dispute kat mana² hotline, tolong la jadi manusia dan rakyat Malaysia yg beradab. Korang bukan bcakap ngan binatang, tetapi manusia jugak. Kami bkerja macam korang jugak, cari nafkah utk sesuap nasi utk idup di dunia ini yg juga merupakan ibadah. Jadi tolong la faham perasaan kami sbb org² mcm kami nih angkat call bukan utk dimaki dan dicerca, tetapi utk membantu anda² sumer di luar sana. Jgn kerana anda period, hormon menjulang, kne tinggal laki, awek ikut jantan lain, anda call kami melemparkan kemarahan anda.

Paling teruk tuh jgn la smpai menyebabkan insan² spt kami ada masalah ngan kerja lalu dibuang kerja. Fikirlah sendiri, apa yg mereka nak bagi anak bini makan lebih² lagi ketika masalah ekonomi yg sedang melanda? Fikirlah sendiri, jgn zalimi org krn doa org² yg dizalimi adalah makbul.

*Bergenang airmata Pojie tatkala menulis entri nih, krn mengenangkan nasib diri yg duduk memuaskan ati org tetapi diri sndiri derita. Hari² dtg keje rasa demotivated sgt. Dah dekat 2 tahun, jgn kan dapat compliment, complaint lagi ada, for the very 1st time, terus kne final warning. Kesian kan. Ya Allah, kuatkanlah semangat hambamu ini...*

18 bicara yang baik hati...:

Cik Meh said... Reply To This Comment

sabaq la pojie. kesian aku dengaq.

myZone | When Anuar opens to public said... Reply To This Comment

1st complaint, terus final warning...
huhuhuhu :(

pojie bertenang dlu ok...

balik ni doa pd Tuhan...dah tenang, esok mai keje try motivate urself...

berat mata memandang, berat bahu memikul

[yAN!e][pUTraJAya] said... Reply To This Comment

sabr k pojie....

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... said... Reply To This Comment

sbr kakak..
sbr tu kan sparuh dr iman..

a i r a said... Reply To This Comment

Rumit... =(
dun worry u'll be fine..
(^_^)

Cyberwira said... Reply To This Comment

Sabar yer cik adik..mmg tak patut org buat mcm tu pd cust serv.. Itu semua manusai yg tak berakal dan beradab..yg penting cuma org2 bodoh jer yg berkelakuan seperti gitu.

cik wanie said... Reply To This Comment

pojie,
bersabarlah yer,
jgn ikutkan hati yg marah itu,
tenangkan diri ok:)
x mo marah2,
takut wanie mcm nie...

~hugs~

adie_kun said... Reply To This Comment

kalo adie pun memang hangat jew..
tapi tu la risiko kerja pojie kan..
berdepan ngan pelbagai kerenah dan ragam manusia..

apa pun adie harap pojie bertenang..
dan sabar..
insyaAllah.. berkat kesabaran pojie tu pasti akan diblas oleh Allah ngan pekara2 yg lebih baik..

sabar ek..

(*_*)

Duke Luce Dell'amore said... Reply To This Comment

bersabar ye nek...jim tau nek kuat & hebat!

nek bertua sbb xperlu berdepan tp just dgr je dowg maki.. klu xnk dgr,leh putuskn line..kikikiki...

klu yg kene lyn face to face, jim rs mesti lg teruk...

sabar ye nek..

Remy.com said... Reply To This Comment

pojie,
SABAR jer k, orang tu x memahami...

klau memahami pon, dia sengaja nk knakan...

biarkan org2 mcm tu, jgn dilayan sgt...

pojie just tarik nafas dlm2 k...

remy tau pojie mampu menanganinya...

JaJa said... Reply To This Comment

alahai adikku..

akak paham sgt bile bace luahan rase adik kali ni..sabar yerk.
ingat satu jer dik..kite kerja ikhlas semata-mata kerana Allah.
mudah2an dik,diberkati rezeki yg kite dpt,dipermudahkan segalanya.

jgn down2 sgt k..x yah nyusah,semak pale hutak pk hal keje.

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Meh;
Yela, itu jela yg mampu aku lakukan meh oi..
Nak wat guane kang..

Nuar;
Thanks a lot Nuar..
Tgh bperang ngan diri sndiri nih utk memotivasikan diri blk..
Adoi..

Yanie;
Thanks Yanie, tgh bsabar la nih..
Klo xsabar mmg dh kene cakar muka boss besar Pojie tuh!

Zoul;
Tgh sabor la nih..
Adoi la hai..

Aira;
Thanks a lot Aira.. =)

wira;
Thanks coz memahami..
Tharu sgt²..

wanie;
Ish, knp perlu Wanie takut plak ngan Pojie..?
Patut custimak tuh kne takut ngan Pojie sbb Pojie bakal anto santau angin dari bomoh Siam kat dia..
Hahaha..

Adie;
Thanks 4 ur support dear..
Really appreciate that..
Hope Allah got hidden agenda for me..
4 my goodsake!

Jim;
Yela Mak Buyong, masing² punyer cabaran..
Dah ketentuan Illahi, terima jela..

Remy;
Oklah la sket Remy..
Thanks for ur concern..

Kak Ija;
Btol la..
Miss you la Kak!

miss galaxy said... Reply To This Comment

uikss....xpernah tgk pojie marah mcm nie
hope everything will be ok
sbr k dear

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Anis;
Xpnh tgok Pojie marah eh..?
Better jgn tengok!
Bahaya nnti sumer ayat² indah keluar dan pinggan mangkuk kasut melayang²..
Hehehe..

rizz said... Reply To This Comment

saba rk pojie...adusshh ssh nk ckp..:(

||| PöJìé PööH ||| said... Reply To This Comment

Rizz;
Alhmdulillah berkat sabar dah ok dah nih!
Tggu masa kene santau angin dari Pojie jer nnti!

Nurul said... Reply To This Comment

tak pa pojie...
dlm hidup ni kita kna byk sabar....
br beh berjaya...
Chaiiyokk..!!!

Shuerin said... Reply To This Comment

assalamualaikum...
nk tnye sket bleh x? sori la kalu kite tnye psl outdated question ni. dewi tungka tu singaporean ke?