||| Tercari² |||

Sunday, September 28, 2008

***Eksklusif Hari Raya***

Nak call sorang² dalam phonebook nih xlarat. Abes plak credit nnti. Lari bajet nak bg duit raya... Alasan sgt!! Hiks. So, Pojie xmo cakap byk².. Layan kan jela ucapan dari Pojie nih yer, khas utk anda semua Sayap² dan semua pembaca² pojiepooh.blogspot.com yer.. Bawah tu plak Pojie "sumbang"kan lagu utk korang layan smpai bernanah telinga. Wakakaka.. Ampun...

video

video

Selamat Hari Raya Maaf zahir dan batin

Saturday, September 27, 2008

Majlis Berbuka Puasa VII (Di The Saujana, KL)



Yeah!! This is the last entry pasal majlis berbuka puasa yang Pojie sempat hadiri pada bulan Ramadhan tahun ini.. Erm, 7 entry means 7 hari jelah berbuka puasa eh?? Kira seminggu la ye?? Mana lagi 3 minggu ek?? Hamboi hadek² n hakak² nak maknam I la ye tuh! Keji tau! Mintak maap cepat dah nak raya dah nih! Cepatin!! Ngee.. Actually yang lagi 3 miggu punya berbuka puasa Pojie ala kadar jer, malah ala² Bersamamu TV3 lagi. Xpaham? Xpaham sudah. Nih Pojie tayang yang clust² la sket. Pojie kat jenis clusterama (clust berdrama, primadona kan!!!). Hehehe...

Jumaat lepas, 26hb Sept merupakan last day kawan baik Pojie (ex-madu yg besh! What???) keje kat The Saujana, KL iaitu Aerizz (or Shah). Klo saper yang datang birthday party Glam & Sexy Pojie aritu mesti ingat ngan sorang show girl yang dance lagu Rihanna yang havoc giler babi tuh. Dia la Aerizz. So dia pun jemput la Pojie ngan kawan² cam Ari, Alyn, Wawa, Eid, Hafes, Ewan, Awie, Zul dan Shahrin berbuka puasa kat cafe dia keje iaitu di Senja Restaurant. Clust kan! Dia bawa gak sorang lagi kwn dia nama Ijam. So pasnih takhta dia akan diserahkan kat Ijam la yg baru masuk dlm 3 bulan nih. Aerizz akan berkhidmat di Hilton KL pulak pada 6hb October nanti. So sayonara and selamat bertugas di tempat baru uols..



So awal²nyer masa dia offer 10 seat utk rsvp kat Senja Restaurant tu pening paler gak nak cari umat. Maka macam biasa priority akan diverikan kepada Mentari Beauties (Ari, Wawa, Alyn dan Lynda), Eid, Yazed, Ejam, Zen. Since diorang my closest friend. Tp malangnyer Zen ngan Ejam juga Lynda xdpt join coz ada komitmen lain, so tempat digantikan ngan kawan baik Pojie dari Muar iaitu Zul n Awie. Korang ingat lagi kan yang dia stay kat Teratak Muhibah tuh (sambil memuncungkan bibir yg disuntik kolagen, oops!!!). Eh, kurang lagi 2 org la.. Oh, sorang lg mesti la Pojie ngan sorang lagi Hafes.


Macam biasalah snappy² sebelum berbuka (Dari kiri: Pojie, Eid, Ewan, Wawa)


Xsudah² kan depa nih! (Dari kiri: Ewan, Zul, Awie, Shahrin)

Makanan dia mmg sedap melerts!!! Yela makan free, mmg la sedap! Saper yg nak tolak rezeki kan, bukan selalu dapat. Hiks! Sampai penuh perut nih cam nak muntah balik pun ada. Makan a lot sgt tau (mcm mana nak diet nih??). Sampai terlalu kenyang n xabes makanan. Teruk kan! It was not me. Pojie paling xsuke makan terlalu kenyang sebab susah bgerak n bnafas. 1 more thing Pojie akan rasa loya nak muntah (fyi, Pojie pnh suffer sakit Aneroxia Bulemia, 1st stage), so klo dah muntah tuh mmg derita la! Boleh pengsan tau sbb tenaga abes utk memuntahkan semula makanan pastu xde makanan yang sempat dicerna dan ditukarkan kepada tenaga. Membazir pun 1 hal gak. Mak paling pantang ngan org membazir. Dia slalu ckp nasi/makanan akan menangis krn xmakan dia sambil berdoa agar kita dikurangkan rezeki sebab xreti nak menghargai rezeki. dia pun slalu akan remind, cuba bayangkan kanak² Somalia n Bosnia, diorang xmakan apa² pun tapi kita makan sampai membazir. Timbul keinsafan tuh sampai sekarang. Sebab tuh Pojie xheran sgt nak makan buffet segala nih. So kawan², kalo nak Pojie belanja nanti (mana la tau kot² ada rezeki), make sure jgn terlalu kenyang dan dlm masa yang sama jgn membazir tau! Itu la 1st n the last Pojie belanja nanti. Pojie paling suker makan ngan org yg xmembazir, so klo belanja, "xrugi duit aku" . Yang kenyang sgt Pojie punyer impression, "pelahapnyer budak nih mentekedarah" . Hehehehe...

So Pojie xmo cakap banyak², korang pun tau kan Pojie nih jenis yang xsuker bergambar pose bagai (eh, bukan Pojie sajer tp ramai kawan² blogger Pojie kat luar sana pun sama, sawan camera xhengat, saper tatau! Hehehe...), so sekarang Pojie ingin berkongsi kemeriahan suasana di Majlis Berbuka Puasa di The Saujana KL. Bak kata pepatah omputih, "a picture means a thousand words" (eh, betol ker?? Dulik!). So layan... Chiow!!!


Ni lah host kiter... Aerizz


Hafes & Ari stuck dlm traffic jam, so sampai pas org bbuka puasa...


Ahah! Ni la Awie & Zul, my bestfriend dari sekolah tau!


Yeah, pose xhengat si Ijam, Eid, Alyn & Wawa nih!


Hah, ni Pojie ngan Ewan (gigih curik bf org skjp!)


Harosss pose bagai dgn harapan jadi spokemodel Senja Restaurant kan!!!


Eh, kamek sik mok kalah ! Mok juak! Hehehe...


Yes, aku suker lighting dia... Cam angel tau.. Hiks ;p


Thursday, September 25, 2008

kAd rAyA Oh kAd rAyA

Dah berapa tahun dah Pojie xanto kad raya. Last maybe 2thn lepas kot time² study. Yela ada masa nak wat n anto pun by hand jer.. Jimat n cfrm sampai kepada penerima. Hehehe. Tp dari dulu sampai skrg pun Pojie mmg leh kira ngan jari berapa keping kad raya yang Pojie dapat dari kawan².. Klo dulu time² Pojie gegeh dulu, siap spend at least RM50 utk kad raya nih tmasuk ngan kos setem n penghantaran. Dapatnyer ado??! Sebab tuh Pojie cam kecik ginjal nak anto² kad raya nih. Lebih² lagi di zaman cyber nih, pakai jer e-card n SMS anto kat kawan²... Cepat, mudah, murah dan fleksibel. Ada MySpace, FaceBook or Friendster? Lagi senang, tepek jer kat profile page or comment! Yer dak? Tp apa² pun classic card tetap menyentuh kalbu walaupun e-card lebih hebat. Gittew!!

So, utk tahun nih Pojie nak kongsi ngan anda semua, inilah antara kad² raya yang Pojie dapat dari kwn².. Ada yang e-card, ada yang classic card. Whatever it is, thank you so much kawan² sumer!!! Cayunk kamoo!!!




http://anuarkamaruddin.blogspot.com/
http://dukelucedellamore.blogspot.com/



http://anisgalaxy.blogspot.com/


http://rizzirhamy.blogspot.com/


http://aizoul.blogspot.com/


http://87remy.blogspot.com/


http://www.myspace.com/jefrys/


http://www.myspace.com/azriel_da_gradevole/


http:://www.myspace.com/880818a/


http:??www.myspace.com/ash_manhunt/


http://www.myspace.com/adammukhriz/


http://www.myspace.com/adiekun/


http:://www.myspace.com/jawa88/


http://www.missjaja88.blogspot.com/
http://bobdawanabes.blogspot.com/


http://cintawanie.blogspot.com/


http://eragon003.blogspot.com/


http://allifrashid.blogspot.com/


http://pujanggabujanglara.blogspot.com/


Ari Adzrin Amid



Classic card masih lagi Pojie dapat tau!!! Thanks a lot!!!


Yang nih dari Kak Rose a.k.a. Anis (siap ada duit raya lagik!!)


From Allif


Dari Wanie (siap ada keychain raya lagi tau!)

Wednesday, September 24, 2008

My Issey Miyaki is going to finish!!!

Pagi tadi bila Pojie nak sembur perfume fave Pojie, Issey Miyaki Summer tuh, tiba² xleh keluar semburan dia. Picit² cam payah ker nak keluar semburan dia. Pojie teliti betul² baru la realize yang perfume nih dah nak abes...



Ala, nak membeli la yang payah sket. Pojie beli dulu time promo dari harga RM200++ dapat RM180 jer. Dah la tengah pokai nih. Ada saper² yang sudi nak hadiahkan Pojie perfume nih? Xpe, xdpt duit raya xkisah la janji ada yang sudi belikan Pojie Issey Miyaki nih! Demand kan!!! Bau dia sgt sedap! Nak cari pirate xjumpa plak!! Nak tunggu Victoria Secret yang Pojie kirim dari kawan xsampai² lg. Ble la budak tuh nak blk. Xsabar nak dapatkan Love Spell Victoria Secret plak.. Adoi...

Kad Raya Pojie, yang mana satu pilihan kalbu..?

Erm, dah dekat² beraya nih maka beriya la masing² nak wat kad raya xkisah la kad raya klasik or e-card. Gigih nih amik wat photoshoot seorang diri kat umah pastu ada yang edit cantik bagai (uiks, aku qah??). Dah mcm artis dah masing² siap ada kad raya segala biarpun e-card. So, Pojie pun antara insan² yang tak ketinggalan nak berangan artis (biarpun artis maya) mahu bergaya sakan dalam kad raya nih.

So Pojie ada wat beberapa kad raya utk kawan² sumer. 2 edit dari Pojie dan 2 lg pojie mintak tolong Aizoul editkan. Ada lagi 3 Nuar edit awal² puasa dulu tp dia malu so xkasi tayang kat org ngan credit nama dia. So kat sini Pojie nak mintak tolong kawan² sumer bg pendapat dan pandangan tentang kad² raya Pojie nih. Bagi bintang sekali tau! 1 bintang (kureng) sampai 5 bintang (superb) utk setiap kad raya A, B, C dan D. Saper yang sudi bg pendapat nnti Pojie akan bagi kad raya itu kat korang siap ngan tandatangan Pojie lagi. Mahal tu tandatangan I. Hahaha... Berangan sangat! So siler...


A (edited by Pojie)


B (edited by Pojie)


C (edited by Aizoul)


D (edited by Aizoul)


Majlis Berbuka Puasa VI (Di Sogo, bersama SAYAP)

Ha, seperti yang kami dah rancangkan dalam blog ngan Nuar, Anis, Rizz dan Zoul sampai penuh carpet masing², maka kami sebulat suara nak wat Majlis Gathering dan Berbuka Puasa bersama² ngan nama group kami, SAYAP. Knp Sayap? Ha, itu tanya lah geng² yg lain. Xpun dgr jela lagu Anuar Zain, Teman Terulung, anda pasti akan dapat jawapannya..

Oops, terlebih sudeh.. Jom berbalik kepada perancangan majlis ini. Mula² pening paler gak masing² yg feeling² artis maya (virtual artis) nih nak cari tempat. Ada yang nak kat umah Pojie pun ada gak. Tp sori dear, umah Pojie sempit. Letak mugong Pojie ngan Anis dah penuh satu ruang tamu. Hahahah.. So last² kami decide nak wat kat foodcourt kat KLCC, iaitu Signature. So kami decide nak wat hari Sabtu, 20hb September since sumer org cuti n available masa tuh. Pojie pun offday, so layan.


Tp malangnyer apabila Pojie ada masalah sket yg kemungkinan xdpt join, so geng² yang lain decide nak wat kat Sogo. Pada awalnyer Pojie xberapa gemar kat Sogo, tempat yang sale all the time tuh, ramai sgt umat cam ulat taik. Tp Pojie xkisah since sume pun setuju.. Kami wat tema lagi (idea Rizz la nih), iaitu Biru + Putih. Hehehe..

So hari dan masa yang ditunggu² telah pun tiba. Pening paler gak nih sebab pk baju apa la yg Pojie nak gayakan ptg tuh nanti. Pojie ada baju yg kene ngan tema tuh tapi agak sexy, tp xpayah la since skrg masih dlm bulan puasa. Kang apa kata budak² nih kang. So pakai jela baju bese². Jd rakyat bese sudah. Kang sumer nk overshadow each other payah gak kang! Harus tarik rambut.

So Pojie pun bergerak la pergi ke Sogo. Katanyer Rizz ngan Apple sampai dulu. So tengok² diorang dah tunggu dari kejauhan.. Dah book meja lagi. Tapi cam xcukup jer. Dah la ramai. Xpe².. Nih 1st time jumpa Rizz n Apple. Aizoul ngan Mady dtg pas Pojie sampai. Pastu menyusul pula Nuar dtg ngan Warfiey n Nancy (if I'm not mistaken) dia. But my 1st impression is - KEKWAT. You guys know me kan. Pojie sgt xsuker ngan org yg kekwat n hipokrit xbertempat ni! So dia blah. Whatever.. Pas Nuar datang plak Ajim, pastu Remy. My friend like Edy, Eid, Ari n Ejam pun sampai. Elzaffril si pokemon team rocket pula menyusul. Last sekali Cik Anis kita, si kembar taik lalat Pojie nih. Bese la org pompuan kan.. Ada sorang lg nak dtg namanyer Pyan (Pojie pun anggap dia kekwat gak). Xnmpak muka pun. Tup² Nuar dpt call dari Pyan, eksiden katanyer.. Lor, sorry to hear that. Semoga Pyan ok n cepat sembuh k...

Anyway guys, you're very² great and havoc!!! Cool man! Ada yg 1st time jumpa pun Pojie dah hepi sgt²... I really² appreciate your attendance and thank you so much for made it! Nantikan utk gathering raya pulak yer...


Rizz & Apple (comel kan Apple punyer pipi, ada lesung pipit lagik)


Pojie ngan Zoul (kecik jer budak nih, dlm page mcm tinggi, hiks ;p)


Eid & Edy (control macho siot!! ;p)


Ajim & Nuar (Upin Ipin wannabe, wekk!)


Anis & Remy (Anis sorang jer yg bertudun, yang lain free hair... Hehehe...)


Ini ada additional 3org, Mady (paling kiri), Ari (2 dari kana) & Ejam (kanan sekali)


Muka² ceria pas buka puasa...


Inilah geng² SAYAP!


Pas masing² balik, Pojie ngan Eid, Edy, Ari n Ejam gi lepak kat cafe sebelah Semua House ngan Hafes. Pas blk tuh, Hafes gi masuk kedai familyd dia n kami proceed gi Shah Alam. Gigih nih!Hajat di hati nak lepak kat Pak Li tp full house da.. Wawa, Lynda n Alyn pun join jugak.. Tup² Pojie dikejutkan ngan kehadiran SMS dari Cik Anis ngan mengatakan yang dia n kawan dia kene rompak ngan Pak Negro. Hanjeng tau! Rompak dalam kete plak tuh. Berani sungguh depa² nih sekarang. Halau balik negara masing² kang. Nasib baik Anis ngan kawan dia selamat, diorang dah wat laporan polis. Alhamdulillah. Tp trauma still ada. Kalo nak tau ngan lebih lanjut sila la lawat blog Cik Anis (http://anisgalaxy.blogspot.com). Kalo Pojie kat tempat dia mesti Pojie akan menangis smpai terkencing².. Hehehe... Sabar la yer Anis n Pyan. Allah sentiasa bersama² ngan org yg sabar ngan dugaan-Nya...


Masa melepak kat Semua House. Eh, ada Hafes la...


Ini masa kat Miza Cafe (depan Pak Li) ngan Eid, Alyn, Lynda & Wawa

Baju, photoshoot & rakaman raya???

Baiklah, ini adalah entry selingan lagi yer kawan² sumer... Jap lagi Pojie sambung entry pasal Majlis Berbuka Puasa lagi.. Merintih la korang membaca satu persatu.. Hehehe..

Dua malam yang lalu pas blk dari opis, dlm kul 11mlm tuh, tiba² idea Pojie datang mencurah² nak wat photoshoot utk wat e-card and update blog nih. Bukan tuh jer siap la Pojie wat rakaman ucapan raya ngan lagu raya sekali tau! Nak tengok, ish sabor² la dulu k.. Dekat² raya baru Pojie post ok! Tp Pojie mmg tgh eager nak sambut raya tahun nih. Nak tau knp? Maybe sbb tahun lepas sambut ala kadar jer since Pojie and family masih lagi "berkabung" atas pemergian adik Pojie yang meninggal sbb kemalangan jalan raya tahun lepas. Klo nak tau story lebih lanjut leh refer kat blog MySpace Pojie ok..

So tahun nih beriya la sket Pojie menyambut (walaupun tgh sengkek nih, gigih gak kan!). Ngan baju raya kain songket bagai sampai 2helai (+1 utk Kasih). Pojie xsabor nak tayang kat korang nih, xpayah tunggu raya, meh Pojie tayang sekarang.. Mesti ada yang mkn ati nnti.. Hehehe.. So apa pendapat korang??



Baju A:
Diberi potongan baju Raihan, baju yang sepasang ngan Baju C. Baju ini utk Kasih. Kami dah janji nak sedondon warna hijau kali ini...


Baju B:
Baju berpotongan sama seperti Baju A tetapi diberi sedikit suntikan moden dan feminin dgn kehadiran selempang. I love this one most! Lebih vogue dan elegan.


Baju C:
Baju ini sengaja Pojie amik dari bahagian kain utk Baju A, tp Pojie berikan sedikit sentuhan klasik ngan motif berpetak² dan potongan leher teluk belanga, fesyen Johor, negeri kelahiran Pojie.




Ni adalah laptop Pojie yang dah uzur ngan wallpaper raya dari e-card Pojie
(masih dlm proses pengeditan).